Ce spune FUEGO despre HRUȘCĂ, Ziarul „Ring”, 7 decembrie 2014

Ce spune FUEGO despre HRUȘCĂ, 
Ziarul „Ring”, 7 decembrie 2014


Sărbătorile de Iarnă vin la pachet cu spectacolele speciale de colinde, iar de ani buni, eternul colindător Ștefan Hrușcă e concurat acerb de mai tânărul Fuego. An de an, în decembrie, Fuego colindă țara-n lung și-n lat, aducând spiritul Crăciunului tot mai numeroșilor săi admiratori.

Gurile rele au început să spună că Hrușcă și-a pierdut din popularitate în fața lui Fuego și că între ei ar fi un război pentru supremația în prag de Crăciun. În exclusivitate pentru "ring", Fuego demontează afirmațiile cu declarații surprinzătoare: "De multă vreme, pentru mine, sărbătorile înseamnă cu adevărat Ștefan Hrușcă. E un artist autentic, iar vocea sa și acuratețea puse în această frumoasă formă de artă sunt inconfundabile. Îl admir pe Ștefan Hrușcă și cred că o comparație între mine și el nu-și are rostul".

"El cântă colinde tradiționale, eu - piese originale"

Colindă diferit, însă Fuego susține că are și ceva în comun cu Hrușcă: "El cântă colinde tradiționale, promovează mesajul pur, neaoș, eu vin cu spectacol, cu piese originale, cu melodii cu și despre Crăciun și despre iarnă. Ba, mai mult, avem ceva în comun: percepția oarecum eronată a unei părți a publicului asupra activității noastre. Hrușcă e un artist complet, de pe timpul Cenaclului (Flacăra – n.r.), nu doar «eternul colindător», cum nici activitatea mea nu se limitează doar la «Împodobește, mamă, bradul!». Nu sunt rivalul lui Hrușcă și nici nu ne facem concurență. O voi afirma cât trăiesc. Și nu din curtoazie, bun-simț sau pacifism extrem, ci pentru că așa gândesc".

Publicul taxează, aplaudă sau ignoră

Rivalitatea între artiști nu există pentru Fuego, care se lasă la mâna publicului: "Artiștii sunt unici, au locul lor și se pot exprima în orice fel cât timp au un public căruia i se adresează. Există spațiu suficient pentru fiecare pe piață, cum la fel de bine fiecare dintre noi alege să facă ceea ce simte, ce crede și cum crede că e bine în meseria de artist. Iar publicul, în final, alege, taxează, ridică sau îngroapă, aplaudă sau ignoră".

Începe turneul "Crăciunul nostru-i românesc"

Pe 7 decembrie, Fuego pleacă într-un turneu național în 16 orașe. Decorul e realizat în premieră de Doina Levintza, cea care i-a creat artistului costume unice din opere de artă și fragmente de costume populare vechi de peste 150 de ani, cu elemente ale satului românesc. "Sunt fericit să revin în mijlocul publicului meu. Crăciunul e o încântare, e glas românesc și am o împlinire enormă să merg așa, din oraș în oraș, să colind și să le ofer surprize celor care vin să mă vadă. Anul acesta le ofer și un album nou, ce poartă titlul turneului, o colecție de povești de iarnă cu farmec de veșnicie".


Colindă 15 orașe

În această lună, Fuego colindă Timișoara (8, ora 19.00, Opera Națională), Oradea (9, ora 19.00, Casa Sindicatelor), Turda (10, ora 19.00, Teatrul "Aureliu Manea"), Piatra Neamț (11, ora 19.00, Casa Sindicatelor), Brăila (12, ora 19.00, Casa Tineretului), Bârlad (13, ora 18.00, Casa Sindicatelor), Iași (14, ora 18.00, Casa Studenților), Bacău (15, ora 19.00, Ateneul Popular), Focșani (16, ora 19.00, Teatrul „Ghe. Pastia”), Galați (17, ora 19, Teatrul "Nae Leonard"), Constanța (18, ora 19.00, Casa Sindicatelor), Brașov (19, ora 19.00, Filarmonică), Cluj (20, ora 19.30, Piața Unirii), Sibiu (21, ora 18.00, Filarmonică), Ploiești (22, ora 19.00, Casa Sindicatelor). Biletele se pot procura de la casele de bilete ale fiecărei săli de spectacol.

Sursa: www.ziarulring.ro
7  decembrie 2014


Postat de:
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger