Momente emoţionante în cadrul spectacolului “Din lumina unui Crăciun”!

FUEGO:  “Preţuiţi-vă comorile, atât timp cât vă pot îmbogăţi sufletul cu prezenţa, cu umbra, cu vorba, sfatul şi vocea.”


Crăciunul e vremea luminată în care ştim, ori vrem să ştim cine suntem. Acum ne descoperim pe noi în ipostaze diferite, ne redescoperim copii, ne gândim la toţi şi la toate, la clipe, experienţe, iubiri pierdute, dezamăgiri, nelinişti. Dar peste toate, cu emoţie şi nostalgie, ne aducem aminte de părinţi.

Aflat în plin turneu naţional cu spectacolul “Din lumina unui Crăciun”, Fuego prezintă în două ore, live, alături de orchestra condusă de concert-maestrul Filarmonicii din Piteşti, Madalin Sandu, cu sensibilitatea-i caracteristică, toate emoţiile prin care trecem în această perioadă, în care nu suntem mai cuviincioşi, suntem doar noi, dându-ne seama că greşim, că suntem slabi ori limitaţi în faţa imensităţii şi a teatrului pe care “măria sa”, viaţa, îl oferă.


Spectacolul, o colecţie de cântece noi şi vechi, piese de Crăciun interpretate în stilul său inconfundabil, are în componenţa sa mai multe momente speciale, ce stârnesc sentimente dintre cele mai năvalnice, lecţii de viaţă ori de virtuozitate în arta interpretativă.
Unul dintre acestea este “Colind pentru părinţi”, îndemn din partea lui Fuego de a iubi şi respecta părinţii, de a le păstra vie memoria, de a-i colinda în acest timp sfânt, cu zâmbete şi vorbe dulci.

Iată ce precizează Fuego cu privire la această piesă şi la părinţi, lansând astfel o rugăminte către toţi cei ce mai au părinţi:


“Piesa aceasta îmi provoacă o emoţie puternică, mai ales de când l-am pierdut pe tata. Versurile sale, scrise de Carmen Aldea Vlad, pe muzica mea şi a lui Alexandru Malschi, mă emoţinează şi sunt sigur că, în fiecare sală de spectacol, găsesc suflete care rezonează cu mine pe acest cântec.

Căci suntem ce suntem, pentru că ei, misterioşii ochi ai umbrelor noastre, ne-au vegheat, pecetluit şi pritocit existenţa, ne-au dojenit şi sprijinit. De nu ne-ar fi luminat paşii, negura ne-ar fi invadat. Părinţii sunt icoana noastră, aşa cum noi, la rându-ne, suntem imaginea lor.

Personal,  mi-am clădit un sistem de valori, mi-am format şi urmat parcursul, având părinţii alături de mine, pe drumul vieţii, pe potecile bătute de vise şi dorinţe, cu dragostea şi armonia pe care ei mi le-au oferit.


Prin ei mi-am dezvoltat harul şi tot ei m-au alinat atunci când poate căile păreau să capete limite. Tocmai de aceea, cu ardoare, cu sentimentul că cele mai importante figuri ale destinului uman sunt părinţii, vă îndemn să vă iubiţi şi să vă respectaţi părinţii, comorile fără de troc, un bun veritabil, ce ne însoţeşte de la începutul suprem până la final. Preţuiţi-vă comorile, atât timp cât vă pot îmbogăţi sufletul cu prezenţa, cu umbra, cu vorba, sfatul şi vocea.”

  
Un alt moment la fel de pasionant şi captivant este acela în care solista principală a orchestrei, Gina Sandu, interpretează sublim la nai, una dintre piesele ce reprezintă România în lume, o partitură celebră cu accente dramatice, în care se regăsesc toate elementele dorului românesc, ale focului ce arde în români - “The lonely Sheperd”, compusă de James Last şi transpusă, printr-o fărâmă de genialitate, în nuanţele acestui instrument, de marele Gheorghe Zamfir.

Gina Sandu a fost, timp de cinci ani, eleva maestrului Zamfir, căpătând de la acesta, experienţă, dexteritate şi mai presus de toate, o tehnică de invidiat. Ea are în prezent, pe lângă rolul de solistă a Filarmonicii din Piteşti, şi pe cel de cadru didactic, formând la rându-i, talente neşlefuite, transmiţând mai departe, ceea ce a învăţat. Împreună cu orchestra şi cu Fuego, transmite, prin spectacolul a căror personaje principale sunt, ca sărbătoarea Crăciunului e parte din sufletul românesc.


Aceste momente produc ropote de aplauze, ca mai toate momentele de altfel. Până în prezent, concertele din cadrul acestui turneu, s-au jucat cu casa închisă, existând persoane, în fiecare oraş, care au rămas în afara sălii, ori care au fost nevoite să renunţe la ideea de a întâmpina Crăciunul împreună cu Fuego, datorită faptului că nu au mai existat bilete.

De asemenea, în fiecare oraş în care a poposit, Fuego a fost primit cu braţele deschise, cu entuziasm, iar lansarea albumului “Din lumina unui Crăciun”, produs susţinut de Monsson Group, se bucură de mare succes şi cronici pozitive. Favorabile sunt şi reacţiile în privinţa ţinutelor şi a conceptului scenic realizat de inegalabila Doina Levintza, un brand al modei româneşti şi internaţional.


La Bacău, Fuego a jucat două spectacole. Turneul continuă cu zona Ardealului, urmând ca pe 22 decembrie artistul să concerteze în Ploieşti, la Casa de Cultură, iar pe 23 decembrie, de la ora 19.30, în Bucureşti, la Palatul Naţional al Copiilor. La aceste spectacole se mai găsesc bilete, însă în număr limitat!


Foto: Ana Maria Halalai
Video: “Spectacole de neuitat” - Piatra Neamţ
15.12.2013 - Ana Maria Halalai
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger