FUEGO, succes fulminant în turneul dedicat lui DAN SPĂTARU. Artistul oferă, împreună cu “LIBERTATEA”, o MARE SURPRIZĂ, pe 16 APRILIE 2014, Ziarul “Libertatea”, 02 aprilie 2014

FUEGO, succes fulminant 
în turneul dedicat lui DAN SPĂTARU. 
Artistul oferă, împreună cu “LIBERTATEA”,
o MARE SURPRIZĂ, pe 16 APRILIE 2014, 
Ziarul “Libertatea”, 02 aprilie 2014


Îndrăgitul artist Fuego a încheiat unul dintre cele mai dragi turnee naţionale ale sufletului său. Este vorba de spectacolul dedicat “regelui aplauzelor“, Dan Spătaru, căruia i-a interpretat o “serenadă” formată din cele mai frumoase şlagăre lansate de-a lungul vremii.

Succesul nu a întârziat să apară, sălile fiind pline, iar spectatorii entuziasmaţi să reasculte piesele tinereţii lor, ce au căpătat o altă formă prin glasul lui Fuego. Acesta a mai marcat o performanţă - a fost aplaudat aproape 13 minute încontinuu la Iaşi, urmând astfel calea începută de maestrul Spătaru.



Spectatorii au fost surprinşi să vadă că Fuego este unul dintre puţinii artişti români actuali care acordă perioadei trecute însemnătatea cuvenită, amintind de cele mai importante figuri ale peisajului muzical autohton. Şi atât timp cât oamenii au plecat din sală cu dorinţa de a revedea acest spectacol, succesul şi scopul sunt de la sine înţelese. Concertul va putea fi vizionat în perioada sărbătorilor pe TVR 3, TVR Iaşi, TVR Internaţional şi TVR Moldova.

Alături de artist, în periplul prin ţară, s-a aflat şi soţia maestrului, Sida Spătaru, fostă balerină, care a rememorat imaginea soţului său, încurajându-l şi lăudând iniţiativa lui Fuego, pe care l-a denumit moştenitorul de cinste al muzicii uşoare româneşti.



“Încă de când trăia Dan, îl apreciam, împreună cu el, pe FUEGO, acest băiat ambițios, talentat, perseverent și devotat meseriei sale. Dânsul calcă pe urmele Spătaru și poate, mai presus de toate, această reverență de cântec reprezintă ultima mare dorință a lui Dan, aceea de a avea un turneu național cu cele mai frumoase cântece ale sale. Paul rezonează cu muzica adevărată, iar concertul omagial a însemnat enorm pentru mine, pentru noi toți, pentru cei ce au slujit arta, pentru istoria ce trebuie redescoperită . Știu că opera muzicală merge mai departe prin el, într-o formă desăvârșită. Fuego este urmașul de cinste al generației de aur”, a declarat Sida Spătaru.

Şi pentru a marca reuşita, ca mulţumire, Fuego oferă tuturor admiratorilor săi, celor ce iubesc muzica uşoară şi şlagărele de-altădată, un album eveniment. Astfel, împreună cu ziarul “LIBERTATEA”, pe 16 aprilie, la toate chioşcurile de difuzare a presei, va apărea albumul "SERENADĂ PENTRU DAN SPĂTARU”.


Materialul discografic cuprinde cele mai îndrăgite piese făcute celebre de Dan Spătaru şi reinterpretate, astăzi, de Fuego, acesta reprezentând reverenţa făcută de artist în faţa fanilor săi, celor ce i-au fost aproape în acest turneu, în faţa muzicii de aur şi a tuturor celor ce au creat muzica uşoară românească.
"Cu bucurie spun că acest album vine ca o încununare a turneului meu de primăvară. 


Am fost plăcut surprins că oamenii vor să asculte muzica de-altădată. Sunt împlinit ştiind că am realizat un omagiu de cinste, că ne-am reamintit împreună de un adevărat simbol românesc şi că am cântat, la unison, cântecele mult iubite din trecut. Albumul realizat împreună cu “Libertatea” este, în opinia mea, o sărbătoare a muzicii ce adună câteva din piesele de aur ale românilor, realizate, mare parte din ele, de Dan Spătaru împreună cu Temistocle Popa, de care l-a legat o prietenie puternică şi care a trecut în nefiinţă în urmă cu câteva luni. 

Mă simt onorat să ştiu că am putut interpreta acesta cântece, că am adus în prim plan ce avem mai frumos, de la cei mai mari compozitori români, pe care îi iubesc şi preţuiesc enorm pentru toată activitatea şi inspiraţia lor”, mărturiseşte FUEGO.


Sursa: Ziarul "Libertatea"
02 aprilie 2014


Postat de:
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger