FUEGO, în calitate de actor şi interpret, prezintă Spectacolul extraordinar de teatru, muzică şi poezie - “TESTAMENT”

FUEGO, în calitate de actor şi interpret, 
prezintă Spectacolul extraordinar de teatru,
muzică şi poezie - “TESTAMENT”

= COMUNICAT DE PRESĂ =


Asociaţia Culturală „Alternative Culturale” îl prezintă pe îndrăgitul artist FUEGO, într-o nouă ipostază, diferită de ceea ce a realizat până în prezent, cea de actor, în spectacolul extraordinar de teatru, muzică şi poezie „TESTAMENT”. Paul Surugiu va poposi, în prima etapă a turneului naţional pe care îl porneşte cu această piesă, în 11 oraşe, urmând ca, la sfârşitul lunii mai să joace şi în alte metropole importante.

“Testament” poate fi descris ca o adevărată lecţie de patriotism, un motiv coerent pentru a ne reîntoarce la valorile esenţiale ale românilor, prin care înţelegem cu adevărat însemnătatea limbii române, a iubirii, a dragostei de părinţi şi de tot ce e mai nobil pe această lume.


Spectacolul îl aşează pe Fuego într-o nouă lumină. De această dată, el interpretează, în cadrul acestui one-man show, cu patos, poezii şi momente dramatice, precum şi parte dintre cele mai frumoase cântece, toate urmând un fir narativ, fiind construite în jurul operei celui ce a fost şi va fi pentru eternitate “poetul luminii” - Grigore Vieru.

În cadrul acestui spectacol, emoţiile vor fi contrastante, trecând cu uşurinţă, de la zâmbet şi optimism, la visare ori lacrimi. Decorul minimalist, momentele inedite în care Fuego cântă în duet cu Grigore Vieru, precum şi jocul difuz de lumini şi muzică înălţătoare, înţesată cu refrene cunoscute (“Ţi-am adus un măr”, “Casa părintească”, “Pentru ea”, “Mi-e dor de tine, mamă!”, “Clar de lună”) vor face ca experienţa trăită la acest spectacol să fie una completă, celebrând împreună cu Fuego, minunile neamului românesc, limba dulce, versul de dor şi muzică de suflet.


Regia artistică a spectacolului este semnată de conf.univ. Adriana Piteşteanu, pedagog de teatru de peste 50 de ani, cu roluri memorabile în teatru şi film, făuritor de talent şi nume importante ale scenei româneşti precum Florin Zamfirescu, Olga Delia Mateescu, Emil Hossu, Corina Chiriac şi Paul Surugiu, iar costumele sunt create de Doina Levintza şi Elena Stoica.

Premiera acestui spectacol a avut loc în luna octombrie 2013 la Teatrul “Alexandru Davila” din Piteşti, jucându-se întreaga stagiune cu casa închisă. Astfel, la cererea publicului, Fuego va realiza turneul naţional pentru a oferi oamenilor un joc între teatru şi muzică, între poezie şi sentimente unice.

“Vă prezint un spectacol special, realizat cu devotament şi profesionalism, alături de o echipă minunată, în care vreau să descoperim împreună arta adevărată, în forma ei pură, fără artificii comerciale. Arta numită simplu: Grigore Vieru! Vom cânta împreună, ne vom aduce aminte de copilărie, vom încerca să ne iubim mai mult spaţiul în care trăim, limba, viaţa şi pe noi înşine!” (FUEGO)


În continuare, vă prezentăm datele şi locaţiile în care artistul va poposi, urmând ca orice modificare ulterioară cu privire la dată sau oră să fie anunțată din timp:

- 9 Mai – Piteşti, ora 19.00 (Teatrul „Al.Davila”, Sala “Liviu Ciulei”);
- 10 Mai – Câmpulung Muscel, ora 19.00 (Casa de Cultură a Sindicatelor, Telefon: 0746.078.414);
- 11 Mai – Roman, ora 19.30 (Casa de Cultură);
- 12 Mai – Bălţi, ora 19.00 (Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”, Telefon: 00373 68 065 457);
- 13 Mai – Bacău, ora 19.00 (Teatrul „George Bacovia”);
- 14 Mai – Focşani, ora 19.00 (Ateneul Popular „Mr.Ghe. Pastia”);
- 15 Mai – Adjud, ora 19.00 (Casa de Cultură „Tudor Vornicu”);
- 16 Mai – Bârlad, ora 19.00 (Casa de Cultură a Sindicatelor);
- 17 Mai – Galaţi, ora 19.00 (Teatrul Muzical „Nae Leonard”);
- 18 Mai – Brăila, ora 19.30 (Casa de Cultură a Municipiului Brăila);
- 19 Mai – Ploieşti, ora 19.00 (Filarmonica „Paul Constantinescu”);
- 20 Mai – Braşov, ora 19.00 (Sala “Patria”, Filarmonica Braşov).

Biletele se pot procura de la casele de bilete ale fiecărei săli de spectacol.

Partenerii evenimentului sunt: “Familia Favorit”, “Cotnari”, “Lulyon by Proxima Moda”, “Libertatea”, “Actualitatea muzicală”, “Editura Anamarol”, “Asociaţia Culturală Regal D’Art”, “Confluenţe Literare”, “EUROMUSIC”.

Pentru informaţii suplimentare, puteti suna la numărul de telefon: 0746774204, sau puteţi accesa următoarele site-uri:


Postat de:
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger