FUEGO lansează un album de colecţie împreună cu ziarul “LIBERTATEA”, miercuri, 16 aprilie 2014, “Libertatea”, 08 aprilie 2014

FUEGO lansează un album de colecţie 
împreună cu ziarul “LIBERTATEA”, 
miercuri, 16 aprilie 2014, 
Libertatea”, 08 aprilie 2014





Fuego este unul dintre acei artişti preocupaţi, în permanenţă, de evoluţia lor, de publicul pentru care ard pe scenă, de imaginea lor şi de felul în care aleg să se prezinte în faţa spectatorului.



Astfel că, împreună cu ziarul “LIBERTATEA”, în semn de preţuire pentru tot ce înseamnă sensul său în muzică, pentru admiratorii săi, FUEGO lansează miercuri, 16 aprilie, un album de colecţie, ce nu ar trebui să lipsească din casele românilor. Este vorba de “SERENADĂ PENTRU DAN SPĂTARU”, un material ce adună laolaltă cele mai frumoase piese ale celui ce a fost “regele aplauzelor”, Dan Spătaru, cântate într-o variantă specială de către cel ce îi calcă pe urme, Fuego. Albumul va putea fi achiziţionat de la toate punctele de difuzare a presei, alături de “LIBERTATEA”.


Omagiul adus de Fuego în cadrul turneului său extraordinar de primăvară, ce poartă aceeaşi denumire, ajunge acum şi în casele tuturor celor ce sunt nostalgici şi preţuiesc cu adevărat muzica românească. Concertul în care imaginea lui Dan Spătaru a fost readusă în atenţie prin muzica sa interpretată de Fuego, a fost un succes de casă răsunător, oamenii dorindu-şi cu adevărat să asculte muzica romantică, să simtă parfumul vremilor de-altădată, aplaudându-l minute în şir pe Fuego şi cântând împreună cu el.

Căci, oricât de mult şi de complex am avansa, nu există vreo metodă mai potrivită pentru evoluţie decât cunoaşterea, îmbrăţişarea şi promovarea unor ani îndepărtaţi, fermecători. Albumul de faţă, colecţia lui Fuego, ar putea fi o rememorare, o încântare de demult până-n prezent, o punte între ce-a fost şi ce va fi, cu melodii de aur, cu hituri adevărate. Fuego conştientizează, astfel, că roata nu s-a născut cu şine, că formarea sa se datorează şi altora şi că muzica poate fi desăvârşită dacă îşi primeşte, la timpul potrivit, statutul de capodoperă. “Serenadă pentru Dan Spătaru” demonstrează că Paul Surugiu e cheia dintre ieri şi azi, e vocea prezentă ce ne poartă în trecut, într-o veşnică sărbătoare a muzicii!

Iată ce ne mărturiseşte FUEGO cu privire la albumul ce va apărea pe 16 aprilie:

”Fie că a fost lansată acum 50 de ani, ori în perioada noastră, muzica nu are vârstă, culoare sau preferinţă. Între ieri şi azi, între ce-a fost şi ce-ar trebui să fie acum, se situează şi colecţia impresionantă de cântece, de poveşti însufleţite a lui Dan Spătaru, acest idol, acest bun naţional inestimabil.

Am fost onorat să-i pot cânta muzica, să vă pot oferi acest album, din toată inima, având-o alături de mine, în acest demers, pe Sida Spătaru, soţia maestrului. Bucuria a fost dublată de faptul că, prin acest material, am putut închina o stea şi celor ce au făurit această muzică, marii noştri compozitori: Temistocle Popa, Ionel Tudor, Ion Cristinoiu, Cornel Fugaru, Dan Dimitriu,  Vasile Veselovski, Henry Malineanu, Ion Vasilescu, susţinut fiind în realizarea CD-ului de către cei ce le poartă memoria şi amintirea astăzi, Mirela Voiculescu, Mariana Cristinoiu,  Malin Malineanu, Ciprian Veselovski, doamna Popa, cărora le mulţumesc şi le înalţ toată stima mea.

Aş vrea ca acest album să nu lipsească din casele voastre. Vi-l dăruiesc cu toată dragostea mea, mulţumindu-vă că aţi venit la spectacolele mele şi îndemnându-vă, în acelaşi timp, să iubiţi muzica românească, refrenele lui Dan Spătaru.

Şi asta pentru că Dan Spătaru este un erou real la care ne raportăm şi pe care îl oferim drept exponent atunci când suntem întrebaţi de marile figuri ale muzicii. Maestre Dan, să-mi trăieşti şi împreună să reînviem în continuare şi să cântăm spiritul tău, “serenada” ta, într-o “serenadă” continuă, numită SPĂTARU“.


Sursa: Ziarul “Libertatea”
08 aprilie 2014


Postat de:
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger