GEORGE GRIGORIU - "Tu, cârlane, ai să faci carieră, ţi-o spun cu toată responsabilitatea!", Fan Club Fuego Romania, 25 martie 2015

GEORGE GRIGORIU - "Tu, cârlane, ai să faci carieră, 
ţi-o spun cu toată responsabilitatea!", 
Fan Club Fuego Romania, 25 martie 2015


FUEGO, pe numele său real - PAUL CIPRIAN SURUGIU, este unul dintre cei mai îndrăgiți cântăreți de muzică ușoară din România dar și de muzică etno, pop, dance și populară.
Fuego s-a lansat în anul 1993 la Festivalul de la Mamaia, interpretând muzică latino.  


Atmosfera festivalului l-a impresionat pe Paul, iar inima îi bătea într-un ritm galopant. Maestrul GEORGE GRIGORIU l-a ascultat la ultima repetiţie şi a zâmbit mulţumit. Cele două piese - "Mica mea păpuşă cu ochi verzi" şi "Ne vom vedea în vacanţa mare, din nou la mare", i se potriveau şi au avut un impact puternic la public. Paul le-a interpretat ireproşabil. A avut un succes enorm, a fost aplaudat îndelung la scenă deschisă şi a primit foarte multe flori. Era aproape sigur că va lua măcar o menţiune, după felul cum l-a primit publicul. Din păcate nu a luat nimic. "Cârlane, ai fost extraordinar! Ţi-o spun cu sinceritate şi din tot sufletul. Şi eşecul face parte din cariera muzicală. Priveşte-ţi discipolul şi ai să-mi dai dreptate. Tu, cârlane, ai să faci carieră, ţi-o spun cu toată responsabilitatea!" (George Grigoriu)


Azi, adolescentul de altădată, a devenit ceea ce i-a prezis mentorul său, plecat într-o stea, dar care şi-a lăsat o amprentă puternică pe cariera artistică a lui FUEGO. Odată cu trecerea anilor, artistul a fost recompensat de dragostea publicului, iar premiile nu au încetat să apară. De atunci şi până în prezent a lansat peste 28 de albume de studio, a înregistrat peste 600 de cântece ce i-au adus cinci discuri de aur şi două de platină. Albumul de debut a fost lansat în 1994, „O viaţă”. A absolvit Şcoala Populară de Artă din Cluj, a urmat cursurile Facultăţii de music-hall la clasa prof. Marius Ţeicu, fiind declarat “Cea mai bună voce a promoţiei” şi a absolvit Facultatea de Teatru din cadrul Universităţii Ecologice din Cluj.


A luat trofeul de cristal la festivalul „Şlagărul de aur” de la Minsk, premiul doi la Festivalul „Aurelian Andreescu”, premiul pentru cea mai bună voce a anului, acordat de Fundaţia pentru Tineret „Fan-club Bucuresti” în anul 2000. În 2001 a luat şi premiul pentru cel mai bun album de colinde al anului, „Spre rai”.
Una dintre cele mai frumoase colaborari a fost cea cu Irina Loghin, alături de care a susţinut o serie de concerte, intitulate "Mama şi Fiul".


O altă etapă importantă din cariera artistului a fost momentul întâlnirii cu marele pot basarabean - Grigore Vieru.


Deşi a fost comentat şi contestat de-a lungul timpului, Fuego nu a făcut rabat de la drumul său. Şi-a văzut conştiincios de treabă, a cântat ce i-a plăcut, a abordat mai multe genuri muzicale, de la pop, latino la muzică populară, până la memorabile colinde şi muzică uşoară. A refuzat să facă compromisuri pentru a fi în centrul atenţiei şi asta a atras de partea sa dragostea oamenilor pe care îi face să se simtă români prin muzica sa.


Dar despre tot acest parcurs artistic vom afla mai multe, în această după-amiază, în cadrul emisiunii "IERI-AZI-MÂINE", moderată de Corina Dănilă, pe TVR2, începând cu ora 16,00. Nu rataţi o emisiune de colecţie în care veţi descoperi un "suflet de artist", aşa cum se înfăţişează el pe "altarul muzicii" - modest, iubitor de oameni şi de frumos, dar mai ales SINCER!


Vizionare plăcută!

Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger