FUEGO – “Timpul îți rapeste zilele vrand sa-si odihneasca parca trecerile în amintirile tale”, FUEGO MUSIC Official, 2 martie 2015

FUEGO - “Timpul îți rapeste zilele vrand să-și 
odihnească parcă trecerile în amintirile tale”,
FUEGO MUSIC Official, 2 martie 2015


Timpul îți rapeste zilele vrand sa-si odihneasca parca trecerile in amintirile tale. Nu-i asta o decretare concretă, dar atunci când vrei sa folosesti clipele in favoarea ta, când vrei, egoist fiind, sa-ti adjudeci învațămintele sale, nu-i chip sa nu ai resentimente cu privire la drumul acestuia. 



Ori atunci când stai in preajma unor monumente ale maiestriei in a formula si sculpta cuvântul. Unul dintre ele - Lucia Olaru Nenati.

Orice întâlnire e o învățatura si credeți-mă ca după o seara petrecuta in compania acestei opere complexe de intelepciune, viata pare mai frumoasa.



Lucia Olaru Nenati are magnetism si chiar dacă in ziua de azi valorile nu mai sunt la mare cautare, eu mă incapatanez sa mă bucur de existența unor astfel de minuni, colaborand chiar.

Poet, publicist, om de cultura, director al Teatrului de Stat Mihai Eminescu din Botoşani şi al Teatrului de păpuşi, Lucia Olaru Nenati este unul dintre cei mai devotati slujitori ai lui Mihai Eminescu, fiind cea care a pus pe picioare muzeul de la Ipotesti. De asemenea, ea este cea care l-a descoperit şi încurajat pe Dan Puric în carieră, fiind totodată, prietena şi sora întru' vers a marilor Grigore Vieru şi Nicolae Dabija.



Si-atunci spun - cum sa nu te simți bogat pe lumea asta când astfel de mirari îți sunt aproape?

Zi cu soare va doresc terminând cu versurile doamnei Nenati, ce îmi sunt şi mie ghid în existenţă: " Sunt un drum, eu însumi spre lume pornit, cu praf şi cu stele, nicicând odihnit. "

Paul Surugiu - Fuego
2 martie 2015

Am citit câteva scrieri ale Domniei Sale - Lucia Olaru Nenati. Nu multe, cât a ne lăuda cu asta, dar parţiala lecturare, în mica ei măsură, ne-a dat de înţeles că omul creator e un ales, ce-a cultivat cuvântul, l-a căutat adânc, atent în sens, i-a înţeles potenţa, ce numai simplitatea o emană. Asimilându-i opera cu cei de care şi-a legat destinul, menţionaţi de tine în mesaj, am ridicat aprecierea noastră, cu tot respectul cuvenit, la rangul de înalt, cum, bine spui, şi rară existenţa, şi tot mai rară căutarea. Vezi tu, cum magnetismul poate să-i atragă pe cei care, prin abilitate, cultivată asiduu, dau formei conţinut şi prin substanţă o înalţă. Abilitatea asta cultivată, ce presupune muncă, tenacitate şi perseverenţă, nu-i lucru mic şi nici puţin, este mai mult decât ce prea uşor se cheamă har, cel hărăzit de Dumnezeu şi dăruit prin genă. Mulţi dintre aceia care-l au nu se remarcă, pentru că nu i-au dat substanţă-n conţinutul existent. Ceea ce este demn de laudă e faptul că simţirea ta, iar asta ţine de interior şi vine din uimiri de suflet sau “astfel de mirări ce-ţi sunt aproape”, mai mult decât cunoaşterea in sine a lucrării, ce poate fi intersectare tempo(rară), doreşte o colaborare. Din astfel de colaborări cu rang de înalt au văzut lumina “tiparului” fragmente muzicale, de vocea ta însufleţite-n cântec, volume remarcabile, în rară compoziţie şi-alcătuire, care uimesc. Seară cu inspiraţie şi-ncredere deplină în drumul pornit, deja găsit, “nicicând odihnit”, dar înalt!
Fan Club Fuego Romania

Postat de:
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger