FUEGO - “Lăsați cerul artiştilor şi dați-le, prieteni, dreptul să strălucească!”, FUEGO MUSIC Official, 19 martie 2015

FUEGO - “Lăsați cerul artiştilor şi dați-le, prieteni,
 dreptul să strălucească!”, 
FUEGO MUSIC Official, 19 martie 2015


“În fiecare zi avem ceva de învățat. În fiecare zi ajungem să ne dăm seama că în jurul nostru există atâta frumos, încât ce-i sumbru se coloreaza firesc.
Azi am avut parte de o întâlnire înaltătoare ce merita povestită! Ajungând la Cluj, l-am cunoscut pe marele pictor Ion Sulea Gorj. Un colos al modestiei şi, totuși, un vizionar cu o arta complexă în simplitatea sa.
Câteva din lucrările lui se regăsesc în volumul dedicat mie de Grigorie Vieru - “TESTAMENT.
Vă recunosc că nu știam unde merg şi ce voi găsi, dar am rămas mirat să am parte de-o revelaţie. Acest om e demn de statutul de simbol naţional, e un maestru al artelor, realizând, în cei 50 de ani de activitate, fix ceea ce se spune ca înseamnă genialitate. În tot, de la arta monumentală, la pictura bizantină până la opere pe şevalet. Şi nu mă feresc, fiind mânat de impactul emoţiei, să spun că este unul dintre cei mai formidabili artiști plastici suprarealişti.
Ion Sulea Gorj vorbește prin culoare, izbutind să construiască din forme, supremul lumii.
Operele sale au viaţă şi vă spun, prieteni, c-am fost emoționat să descopăr că un tablou poate avea atâta idee şi metaforă, bucurie şi suflet, toate la un loc, încât să te facă sa plângi.
Mai jos, vă arăt câteva fragmente din creaţia sa, pentru care a fost decorat de către Președinția României cu ordin de cavaler. 






Printre ele, tabloul ce-l țin în mână. O capodoperă ce surprinde mama, cu toate durerile-i în mâini, ce cuprinde, cu dragostea sa, România mare sub forma unei pâini!


Lăsați cerul artiştilor şi dați-le, prieteni, dreptul să strălucească! Merită asta, merită să fie cunoscuți şi arta lor să prindă viaţă!”
Paul Surugiu - Fuego


Pentru noutăţi privind activitatea artistului Paul Surugiu - Fuego, accesaţi şi daţi Like/Imi place paginii oficiale de facebook FUEGO MUSIC Official



Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger