Se LASĂ de MUZICĂ? FUEGO - DEZVĂLUIRI ULUITOARE despre NOUA sa PASIUNE, ziarulring.ro, 28 iulie 2015

Se LASĂ de MUZICĂ? FUEGO - DEZVĂLUIRI 
ULUITOARE despre NOUA sa PASIUNE, 
ziarulring.ro, 28 iulie 2015


Pe lângă muzică, Paul Surugiu, cunoscut publicului larg sub numele de Fuego, şi-a descoperit o nouă pasiune: pictura. Într-un interviu “ring”, artistul vorbeşte deschis despre muzică, romantismul cu care şi-a cucerit publicul, dar şi ce-l menţine încă în atenţia publicului. 

Ai multe evenimente private. Sunt unii care spun că e o rușine pentru un artist care se respectă să cânte la nunți și botezuri. 

Cred că asta e cea mai mare, mă scuzați, prostie pe care am auzit-o. Nu faci tot un act artistic la evenimentul respectiv? Până la urmă, din asta ne întreținem și tot asta ne păstrează viu spiritul de interacțiune cu oamenii. Dimpotrivă, eu sunt onorat să cânt la nunți și merg pe oriunde cu plăcere. Nici nu sunt ipocrit să nu recunosc asta, cum mai fac unii. Aici pot interacționa cu cei care-mi iubesc muzica. Pot să fac atmosferă, să creez, cu muzica mea, petrecerea de neuitat. Și am eu grijă să fie așa cum trebuie – le cânt și de dragoste, și piese ample, apoi etno, populară, apoi latino și un dance melodic. 

Ți-ai descoperit o nouă pasiune, pictura. Cum se îmbină cu muzica? 

Pictura nu a venit așa, din senin, cu vreo voce care să-mi șoptească. Pictez de ani de zile, dar, mai nou, dau mai multă atenție acestei pasiuni. Am scos-o oarecum de la naftalină. O fac din relaxare și cred că e pe aceeași filieră cu muzica. Voi avea, în toamnă, o expoziție și voi lansa un site național cu tot ce-am realizat în perioada aceasta, dar până atunci am tot timpul să mă joc de-a culorile și formele pe pânză. Nu sunt mare pictor și nici nu mi-am propus să devin. Doar fac ce-mi place și vă încurajez să faceți la fel. 


“Fără heavy rotation, sunt pe buzele multor oameni” 

Industria muzicală din România este haotică. Au succes cei care debutează în detrimentul numelor importante. Tu ești apreciat de către marea masă, dar se pare că cei din industrie consideră că n-ai fi în trend. În această lume a showbizului, care-i locul tău? 

Locul meu, fie că mă vor unii sau nu, este în fața publicului meu. Acela care mă vrea, mă ascultă, mă urmărește, îmi cumpără muzica și vine la spectacolele mele din țară. Eu nu mă bag cu forța pe gâtul nimănui. Cât despre industrie, lăsați-mă să am niște rezerve! Ar trebui, ca sistemul să funcționeze, cel care naște industria să fie publicul. Și eu aș iubi și-aș asculta o piesă de-a mea, din cele pop, dacă ea ar fi difuzată cel puțin o dată pe zi. Înțeleg comercialul și cred în el, atât timp cât el nu doboară din start nișa mea. Ce fac eu e altceva. Mi-am permis luxul de a cânta ce-mi place, fără să mai intru în trenduri. Am fost în topuri, am scos hituri, gen “Toată lumea dansează”, “Eu nu te-ntreb”, “Cântă Lore Lora”, “Vino iubito” sau remixul piesei “Chitara mea”. Acum am trecut la capitolul șlagăre. Și uite-așa, fără vreo piesă în heavy rotation, sunt pe buzele multor oameni, pregătind noi surprize admiratorilor mei, lansând an de an câte un album ce se bucură de succes. Așa că spuneți voi, care-i trendul și care nu? Nu sufăr de complexul confirmării, cum mai spun unii și alții. Vă asigur că am trecut de mult de această etapă. Dar până la urmă, oamenii ne judecă, ei ne cumpără și ne vând, ei ne aplaudă ori ne hulesc. Și permiteți-mi ca aici să menționez că publicul e mare, mult mai mare, nu e format doar din categoria 18-25. O să râdeți, dar la spectacolele mele vin mulți tineri, semn că mai cred în romantism. 

Genul tău muzical se adresează romanticilor. L-ai considerat vreodată învechit? 

A devenit romantismul ceva învechit și eu nu știu? Cei care spun asta uită să facă un lucru. Esențial din punctul meu de vedere. Să asculte tot ce cânt, pentru că mie îmi place să mă joc cu stilurile și cu soundurile. Desigur, cred în melodia care emoționează. Dar mi-ar face plăcere să îmbin stilurile și să ne putem juca, să rezulte o muzică romantică în care să se regăsească şi o parte modernă. Plus că, niciodată, ceva ce simte toată lumea nu se va învechi. Devine, cred eu, precum vinul. 

Cum arăta lumea muzicală când ai debutat tu? Pe ce se punea accent acum 20 de ani? 

Fără doar și poate, pe voce, pe atitudine, pe felul în care încercai să dai din coate. Nici atunci nu era simplu. Mi-aduc aminte de mine. Eram un tânăr slab, fără prea multă nebunie, dar care era suficient de determinat ca să facă ceva. Și mergeam la toate festivalurile din țară. Pe unele le-am câștigat, pe altele nu, dar asta m-a călit și m-a făcut să-mi doresc să fiu mai bun. Dacă la toate acestea adăugam și o piesă scrisă de vreun mare compozitor – ăsta era trendul și spre asta tindeam toți –, succesul era garantat. Deveneam nume și apoi ne construiam singuri traseul. Eu am avut norocul și șansa să cunosc trei mari maeștri - Jolt Kerestely, George Grigoriu, Petre Gălușanu. Ei mi-au compus la început și datorită lor exist ca artist. Eu am început prin anii `92-`93, dar succesul mare, cu piese în topuri și la televizor a venit abia în 1998, cu “Toată lumea dansează”. Până atunci am muncit, am crescut, mi-am văzut de treabă și am scos albume.


Maestrul Jolt Kerestely ( foto), ajuns la vârsta de 83 de ani, mare compozitor, scrie la ora actuală doar pentru tine, pregătind un nou material. Despre ce e vorba? 

Maestrul e un fenomen. La vârsta sa scrie și compune, merge pe bicicletă, dansează și nu este niciodată obosit. Eu uneori sunt total depășit de el. Știți ce-i cel mai interesant? Că pot să vă dau azi interviu datorită lui. El este cel care m-a ambiționat, m-a susținut și m-a încurajat să fac această meserie. Iar acum, mai ales că l-am pierdut și pe tata acum câțiva ani, a ajuns să-mi fie ca un al doilea părinte, sfătuindu-mă, dezvăluindu-mi din secretele sale legate de meserie. Pregătesc cu el o premieră absolută pe piața muzicală din România – un musical audio, cu o poveste captivantă și o mulțime de melodii unice prin peisajul autohton, ca sensibilitate și mesaj.

Cu ce-ai de gând să ne mai surprinzi vara asta? 

Păi, nu e în firea lucrurilor să stau. Am un album de colecție ce va ieși la jumătatea lunii august, cu mine cântând muzică populară împreună cu maestrul Nicolae Botgros și orchestra Lăutarii, din Chișinău. Vin spre toamnă și cu ceva premiere în zona de pop, dance, apoi expoziția şi, desigur, ca în fiecare an, de mai bine de 10, să pornesc în turneul de colinde, toată luna decembrie, prin țara românească. Între timp punctăm și-un nou DVD, prin noiembrie. 

“Nu sufăr de complexul confirmării, cum mai spun unii și alții. Vă asigur că am trecut de mult de această etapă.”, FUEGO 

“Nu am piese electronice, deși nu resping ideea. Poate că e un stil învechit. Cred în mesaje, cred în valoare, cred în dragoste de ceva vreme.”, FUEGO

Sursa: Ziarul "RING"
28 iulie 2015
Postat de:
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger