FUEGO invitat special în emisiunea “AStăzi Sărbătorim”, AS TV, 12 aprilie 2015

FUEGO invitat special în emisiunea “AStăzi Sărbătorim”, 
AS TV, 12 aprilie 2015


În prima zi de Paşte, Menuţ Maximinian, realizator al emisiunii “AStăzi Sărbătorim”, ne-a prezentat un inteviu emoţionant cu unul dintre cei mai iubiţi artiști ai României - FUEGO. Am avut parte de două ore pline de amintiri din Ardealul natal, cântece de petrecere, într-o ediţie de colecţie, din care nu a lipsit cântecul emblemă al artistului - "Casa părintească nu se vinde".


„Fuego a împărtăşit cuvântul muzical oferind atâtea prilejuri de radiografie a realităţilor. Povestea noastră poate să fie receptată în această cheie imagologică, eliberatoare de triumfalisme mărunte, dar şi într-un registru terapeutic, ca pe un schimb fructuos între har şi dar. Încă de la prima întâlnire cu muzica lui Paul Surugiu am observat un buchet de bucurii, o adevărată mărturie vie pentru frumuseţea vieţii trăite întru Creaţie. Un om energic, care mai are multe planuri de slăvire a Artei. Când faci un lucru cu dragoste impedimentele lumeşti sunt estompate, locul fiind luat de binecuvântările divine. Acel om care reuşeşte să facă din munca sa o virtute, acela a coborât raiul pe pământ. În acest sens, biografia lui Fuego este impresionantă, descoperim un luptător dârz şi demn în activităţile sale, dar de o modestie ieşită din comun.


Ascultând acest muzician, nu m-am mirat să aflu că a fost premiat la numeroase concursuri internaţionale pentru interpretarea deosebită. El este unul dintre învingători.
Slova rostită zideşte, dar cuvântul cântat uneşte. Textul cântat este ca un copac plin de ramuri, de frunze, de flori şi de mirosuri. Oamenii devin mai buni atunci când învaţă să cânte. Dar cred că şi cei care l-au ascultat măcar odată pe Fuego vor deveni cu adevarat o vistierie de bogăţie sufletească. Cântecul este un tip de constantă, de soliditate, de fundament. Modalităţile prin care artistul a reuşit, de-a lungul timpului să captiveze publicul, să se definească el însuşi ca sensibilitate, plecând de la acest preţios tezaur, au evoluat odată cu limbajul, cu tehnicile de compoziţie. Vocea umană este chemată uneori să se plieze în scopul obţinerii unor efecte inedite. Experienţa impresionantă face posibilă abordarea cu profesionalism a pieselor din concerte, circumscrise unei sfere stilistice atractive şi complexe.  


De la apariţia sa pe scenă, şi până la ecourile nestinse ale acordurilor finale ale unui vast şi superb repertoriu, Fuego este răsplătit de public cu cele mai vii şi puternice aplauze. O voce deosebită, cu o sonoritate echilibrată, bine nuanţată şi cu o frazare corectă a discursului muzical, care a oferit publicului, de-a lungul timpului, cu multă expresivitate artistică muzică deosebită.  Descopăr spaţiul creaţiei, vădit de bună voie, de designul modern, păstrând dulceaţa artei, simplitatea inimii, transformată în nobleţe. Cuvântul îmbrăcat în haină muzicală are alte valenţe, muzica este o artă vie. Fuego ştie că este apărat de Divinitate şi că are misiunea de traducere a sentimentelor sacre pe o scară mai reliefată, mai simţită de oameni. Hrănirea cu vraja sunetului muzicii, care îţi dă elan, e un dar divin.
Sunt oameni a căror personalitate îşi pune amprenta asupra timpului lor. Ei nu pot trece neremarcaţi, deşi, uneori, ei înşişi n-ar dori să iasă în evidenţă, dar faptele lor le crează această aură. O astfel de personalitate este Fuego.”
Menut Maximinian - realizatorul emisiunii 
“AStăzi sărbătorim”
AS TV Bistriţa


Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger