PAUL SURUGIU este FUEGO, pentru că maestrul JOLT KERESTELY i-a întins o mână la timp!, libertatea.ro, 27 aprilie 2015

PAUL SURUGIU este FUEGO, pentru că maestrul 
JOLT KERESTELY i-a întins o mână la timp!,
 libertatea.ro, 27 aprilie 2015



Fuego se află în turneul national care vorbeşte despre cele mai frumoase realizări ale carierei sale, de la piese emblemă, la motivele pentru care trăieşte prin publicul său. Spectacolul în ramă este unul special, iar în ţară sălile sunt pline. Nu merge singur în acest turneu. Pe lângă echipa de instrumentişti virtuosi ce-l acompaniază timp de două ore, live, se află şi marele maestru JOLT KERESTELY, autorul unora dintre cele mai frumoase cântece din muzica românească, dar şi din repertoriul lui Fuego, alături de care a câştigat în 2013, premiul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România pentru cele mai bune piese, la categoria pop.

Că succesul lui Fuego prin ţară este garantat, ştie mai toată lumea, dar iată că acum în spectacolul său, are un moment emoţionant alături de maestrul Kerestely, care vine pe scenă şi povesteşte, cântând împreună, de întreaga sa carieră artistică, care-i monumentală. Ieri, pe Facebook-ul său, Fuego a postat o scrisoare deschisă către maestrul Kerestely, în care, emoţionat, povesteşte despre ce înseamnă acest om pentru el. Iată cum sună:
"NEA JOLY, Sunteţi o încântare. Şi să mă fi întrebat vreodată cineva dacă măestria se poate combina cu simplitatea, cu voioşia şi boemia, tot n-aş fi ştiut ce răspuns să-i dau până zilele acestea, când aţi acceptat cu bucurie să mă însoţiţi în turneul naţional TRĂIESC. Mă uimiţi! La propriu, prin vitalitatea şi energia ce ne copleşeşte pe noi, cei mai tineri!
Peste toate trebuie să vă mărturisesc, dar aşa, să nu ne audă prea multă lume, că prin dumneavoastră am găsit calea artistică şi mai nou, m-am regăsit din punct de vedere artistic, după ce-am realizat albumul STEAUA MEA. Nu vă fie cu supărare, dar eu chiar îmi doresc să-mi fiţi aproape mult timp, furând din bunătatea care inspiră, din „lumea de dragoste" ce vă cuprinde de dimineaţa până seara.




Ştiu că sunteţi modest, dar trebuie să-mi permiteţi să le spun oamenilor că aveţi cel mai frumos şi mai altruist caracter ce mi-a fost dat să întâlnesc. Şi mai deţineţi ceva ce mulţi au pierdut, iar alţii nici nu au avut vreodată - omenia, pe care nu o acordaţi celor din jur în doze mici, ci în cantitate mare, pentru că vi-i dat ca lumea să vă iubească pentru tot ce sunteţi. Şi-am văzut asta în ţară, amândoi! Lumea vă preţuieşte, vă respectă cântecele şi muzicalitatea şi vă consideră, pentru eternitate, unul dintre cei mai măreţi melodişti ai României.

Eu v-aş scrie multe, dar scrisoarea asta n-o vreau neapărat o epistolă laudativă ori demonstrativă. Vreau să pun în ea o parte din sufletul meu. Care vă mulţumeşte şi vă iubeşte, spunându-vă că este PAUL SURUGIU - FUEGO, pentru că maestrul JOLT KERESTELY i-a întins o mână la timp, şi a văzut, în ani, în el, un posibil succes. Adaug cu onoare faptul că sunt împlinit că v-am cunoscut şi familia, ce este asemeni dumneavoastră, un stop- cadru al fericirii. Recunoştinţa mea e veşnică şi vă promit că la pas, de-acum, ca şi până acum, noi vom merge artistic, pentru că lumea mă vrea cântându-vă, iar pe dumneavoastră vă doreşte şi prin glasul meu. Atenţie, aveţi abia o viaţă dăruită cântecului românesc, mai aveţi vreo câteva de oferit!"
LIBERTATEA, partener media oficial al turneului TRĂIESC, l-a contactat pe maestrul KERESTELY, care la rândul său i-a dedicat o altă scrisoare lui FUEGO, în care spune, cu bucurie, ce a făcut Fuego pentru el:
”Draga Paul,
Eu mi-am daruit viaţa cantecului si cred cu ardoare ca inima de artist e conceputa din multă dragoste, din vocatie, talent si vointa. Le ai pe toate acestea si fără doar si poate, succesul ţi-a asternut un "Covor de lacrimi" de fericire. Prin tine mi-am incununat viaţa de cântec, tu fiind glasul si sensibilitatea trairilor mele muzicale de acum. Iar dacă vreodată cineva mă va intreba despre bucuriile mele, voi putea exclama ca tu, Paul, mi-ai luminat sclipirile, m-ai bucurat si mi-ai desavarsit cariera. Sa fii departe de "Insingurare", când "dragostea si muzica îţi vor spune buna ziua", iar "noaptea, fata cu cercei de smoala", sa te păstreze un vesnic "copac" al "tacutelor iubiri"! Cu pretuire, maestrul tau, Jolt Kerestely!”
Sursa: libertatea.ro
27 aprilie 2015


Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger