FUEGO - INTERVIU acordat, în exclusivitate, postului de televiziune locală Antena 1 Piteşti, pentru emisiunea "ANTENEAŢA", în data 12 februarie 2015

FUEGO - INTERVIU acordat, în exclusivitate,
 postului de televiziune locală Antena 1 Piteşti,
 pentru emisiunea "ANTENEAŢA",
 în data 12 februarie 2015


Fuego a acordat un interviu, în exclusivitate, postului local de televiziune Antena Piteşti, pentru emisiunea "Anteneaţa", în data 12 februarie, vorbind despre colaborarea sa cu poetul Grigore Vieru şi piesa de teatru, muzică şi poezie - "Testament", cu câteva ore înainte de reprezentaţia sold-out pe care artistului a jucat-o pe scena teatrului “Al.Davila” din Piteşti, o reverenţă adusă celui ce i-a fost mentor şi formator, Grigore Vieru, o poveste în care eroii principali sunt limba, ţara, mama, iubirea şi literatura.


Piteştenii s-au bucurat de acest eveniment teatral şi în stagiunea trecută. Mâine, pe 14 februarie, chiar în ziua în care poetul ar fi împlinit 80 de ani, această creaţie va fi adusă acasă în Basarabia, la Chișinău, la Filarmonica Naţionalã "Serghei Lunchevici", începând cu orele 17.00 (Informaţii la telefon: 00373 22 22 27 34). Chişinăul este unul dintre oraşele care face parte din mini-turneul "Testament", aflat în plină desfăşurare chiar în aceste zile. Următoarele oraşe care vor găzdui spectacolul sunt: Criuleni (15 februarie, ora 16,00, Casa de Cultură); Pererîta, Raion Briceni (16 februarie, ora 17.00, Casa de Culturã, localitatea în care s-a născut poetul); Botoşani (17 februarie, ora 19.00, Casa de Culturã a Tineretului, Informații la telefon: 0746 77 42 04).
Vă invităm să urmăriţi, mai jos, acest interviu emoţionant.


Sursa material video: Antena Piteşti

Testament - Arta lui Vieru la o rezoluţie unică - Fuego, o explorare individuală a sufletului românesc oferită în viziunea artistului, cum rar ne-a fost dat să întâlnim, un angajament creator „trup şi suflet” extraordinar de expresiv al versului vierian, o metaforă poetică ilustrată prin muzică, vers şi imagini, într-un limbaj audio-vizual pregătit cu pasiune, cu o delicateţe, sensibilitate şi inspiraţie, care animează la o intensitatea emoţională extrem de ridicată sentimentele evocate de poet în opera sa.

Noi, spectatorii acestui eveniment, desfăşurat pe tot cuprinsul românesc în multiple reprezentaţii, am fost captivaţi de cele 2 ore de trăire live cu actorul/interpretul Fuego, pierduţi în sufletul formei susţinute de însăşi fragilitatea şi simplitatea ideii care i-a dat naştere - Grigore Vieru.

Sublim act, sublimă formă, sublimă performanţă! Felicitări, Paul, şi mult succes în casa - inimă a poetului, ţara care l-a dăruit României Mari - Rep. Moldova, oferindu-ţi onoarea şi responsabilitatea, cum spui, de a-i duce mai departe visul prin cântec şi vers.

Fan Club Fuego Romania 

Postat de:
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger