FUEGO - Trofeul de Excelenţă “DOR DE CÂNTEC ROMÂNESC”, Cumpăna, 17 mai 2014

FUEGO - Trofeul de Excelenţă 
“DOR DE CÂNTEC ROMÂNESC”, 
Cumpăna, 17 mai 2014


Tradiţia populară românească este dusă mai departe, în timp, prin intermediul unor persoane şi a unor evenimente remarcabile care au imensa calitate de a plasa folclorul românesc pe locul său de cinste, în sufletul celor ce sunt parte a spaţiului mioritic, precum şi în rândul valorilor ce-ar trebui să le serveasca tuturor drept călăuză şi sursă de inspiraţie.


La un astfel de eveniment a fost prezent FUEGO la sfârşitul săptămânii trecute, în judeţul Constanţa, acolo unde a primit, din partea organizatorilor, trofeul de excelenţă “DOR DE CÂNTEC ROMÂNESC” pentru întreaga sa contribuţie pe scena muzicală, pentru promovarea idealurilor româneşti precum şi pentru concertul susţinut în acea zi. Este vorba despre Festivalul - Concurs Naţional pentru Tineri Interpreţi “DOR DE CÂNT ROMÂNESC”, Ediţia a IX-a, desfăşurat la Cumpăna, jud. Constanţa.


Fiind în plin turneu naţional cu spectacolul “TESTAMENT”, în care poate fi urmărit şi în calitatea de actor şi în care promovează, la rându-i, o caracteristică importantă a unei culturi: limba în care fiecare simte, trăieşte, gândeşte şi vorbeşte, FUEGO le-a oferit tuturor celor aflaţi la manifestarea, în care folclorul autentic era în prim plan, un moment Grigore Vieru, în care a rememorat, la fel cum face şi în one-man show-ul omagiu, patriotismul, durerea tăcută a neamului românesc, iubirea de limba, ţară, neam şi muzică.



“Trofeul acesta mă bucură, iar bucuria este dublată de faptul că vine din partea unor profesionişti şi culegători permanenţi de folclor românesc autentic, aşa cum rar mai întâlneşti, căci şi această zonă a început să fie viciată de noi şi noi genuri. 


De fiecare dată când am ocazia, cu emoţie, cânt folclorul românesc, care-i atât de complex, cuprinzând, de la numeroase zone geografice cu stiluri diferite, la genuri care de care mai ofertante şi spectaculoase: doine, balade, cântece de cătănie, de joc, de jale.


Cred că tuturor ne-ar prinde bine să aflăm mai multe despre tradiţiile şi începuturile neamului în care ne-am născut şi ne-am format, şi indiferent de gusturile muzicale prelucrate şi adoptate de noi în timp, să descoperim şi să preţuim folclorul.” (FUEGO)



În cadrul Festivalul - Concurs Naţional pentru Tineri Interpreţi “DOR DE CÂNT ROMÂNESC”, Ediţia a IX-a au mai concertat şi Veta Biriş, Aneta Stan, Gelu Voicu, Constantin Enceanu, Ion Drăgan şi Maria Salaru. 

Postat de:
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger