FUEGO cheamă românii acasă! 
Artistul oferă o lecţie de patriotism românilor,
primindu-şi spectatorii cu pâine şi sare, 
Ziarul „Libertatea”, 16 mai 2014



Cunoscut pentru spectacolele sale în care îmbină muzica cu poezia, Fuego se află în plin turneu naţional cu un proiect drag sufletului său, ce şi-a avut premiera în octombrie 2013 la Teatrul “ AL.DAVILA “ din Piteşti. Este vorba despre piesa “TESTAMENT “, unde, spre surprinderea multora, îşi pune în evidenţă calităţile interpretative pe post de … actor.


Artistul joacă cu casa închisă peste tot în ţară, iar lecţia sa de patriotism prinde la români. Cu atât mai mult cu cât, mesajul său este unul puternic, îndemnându-ne pe toţi, prin intermediul operei poetului Grigore Vieru, să redescoperim limba română, aşa cum este ea, neamul străbun, iubirea de părinţi şi de glie, teatrul şi versul.

“TESTAMENT“ este de fapt omagiul adus de Fuego celui ce i-a fost maestru, colaborând împreună pentru numeroase cântece îndrăgite de publicul larg. Lecţia de patriotism, aşa cum o denumeşte sugestiv interpretul, este construită cu momente unice, având atât poezie, cât şi teatru şi muzică.

Şi cum doar el era cel ce putea face asta, Fuego cheamă românii acasă în acest one man show, în care emoţia se împreunează cu echilibrul, primindu-şi în acelaşi timp spectatorii, cu pâine şi sare, într-un moment unic, ce stârneşte ropote de aplauze.

Şi toate acestea într-o perioadă în care societatea nu mai are nevoie de teatru şi modele. Iată că Fuego se încăpăţânează să ofere alternative, prin cântec, chemându-i acasă pe cei plecaţi, atragându-i către poezia românească şi către cântecele sale pline de romantism şi melodicitate.


Piesa poartă semnătura regizorală a Conf. Univ. Adriana Piteşteanu, pedagog de teatru, profesoara lui Paul Surugiu la Institutul absolvit în urmă cu mulţi ani şi formatoare de mari actori, precum Emil Hossu, Olga Delia Mateescu sau Florin Zamfirescu. Costumele sunt realizate de Doina Levintza. De asemenea, pe scenă, alături de el, acompaniindu-l, se află pianistul, instrumentistul şi virtuosul compozitor de şlagăre Vicenţiu Perniu, antrenor şi arbitru de dans sportiv, Andreea Dragnea, medaliată în competiţiile de dans naţionale, şi mai tinerii dansatori profesionişti, Lorena Costache şi Vlad Sandu.

“Avem o ţară atât de măreaţă, cu atât de multe de oferit, încât toate cele pălesc în faţa artei! Spectacolul meu completează şi pune în evidenţă o mică parte a României dodoloaţă, cu dulceaţa limbii sale, cu neamul său de cinste. Le ofer celor ce vin să mă vadă un motiv în plus de a exclama că spaţiul în care trăiesc trebuie preţuit. Şi dacă nu reuşesc să o facă din şi cu tot sufletul, măcar să aibă curiozitatea de a-l descoperi.


Ce am construit eu acum, împreună cu Adriana Piteşteanu, nu e doar o lecţie de patriotism, e o parte din românul chinuit în ani, dar alinat de versul limbii sale, e un fragment dintr-un om ce a simţit că zona românească e nemuritoare, maestrul Vieru! N-am învăţat cum e cu răbdarea de a încerca schimbări, dar am certitudinea că cei ce văd acest concert, în care încerc să transmit ce-i mai nobil, în altă formă decât sunt cunoscut de admiratorii mei, vor pleca acasă cu un semn de întrebare şi vor iubi, poate, mai mult, România, arta şi artiştii săi, vor cânta şi vor vorbi în româneşte şi-l vor citi pe marele Vieru. Vreau ca românii mei să se simtă români în ţara lor!“, afirmă artistul care, de fiecare dată când interpretează folclor, cântece patriotice ori balade şi doine cu versuri înalte, emoţionează până la lacrimi.

Turneul artistului va continua şi în alte oraşe ale ţării, urmând, în zilele următoare, să-l puteţi urmări în Bârlad, Galaţi, Brăila, Ploieşti, Braşov, iar în scurt timp, peste câteva săptămâni şi în alte oraşe, în partea a doua a turneului său.

Sursa: Ziarul “Libertatea”
16 mai 2014

Share this article :

+ comentarii + 1 comentarii

Anonim
17 mai 2014 la 09:33

Anca Barlad . buna Paul mi-a placut spectacolul si decorul pa.

Trimiteți un comentariu
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger