Emoţii, lacrimi şi bucurie, la întâlnirea cu vocea artistului iubit - FUEGO, în ediţia specială „Suflet de artist”, cu Maria Stoianov, la Radio „Vocea Basarabiei”, 25 mai 2014

Emoţii, lacrimi şi bucurie, la întâlnirea cu vocea artistului iubit - FUEGO, în ediţia specială „Suflet de artist”, cu Maria Stoianov, la Radio „Vocea Basarabiei”, 25 mai 2014



Astăzi, 25 mai 2014, Fuego a fost învitat la radio "Vocea Basarabiei", în ediţia specială „Suflet de artist”, moderată de compozitoarea, textiera şi cantautoarea Maria Stoianov.


Prin intermediul acestei emisiuni, Fuego a omagiat nume mari ale scenei basarabene, ţesători de cântec şi vers, onorat fiind de privilegiul de a crea alături de ei, împărtăşind împreună arta pe care au ales s-o slujească. 


Cea mai românească notă pe care o aduce Fuego în artă, în stabilirea statutului ei, este transpunerea acesteia sub semnul iubirii, solid temei al viziunilor şi intuiţiei sale, mintea setoasă de a şti, ce poartă în sine cugetarea lui interioară, revărsată, în bunătate, din suflet şi din dorinţa de a se dărui.


Este nevoie de o încredere totală şi de un entuziasm fără margini ca să poţi aduce spectatorii în faţa iubirii, reaşezând valorile acesteia la locurile lor, iar Paul Surugiu - Fuego reuşeşte acest lucru în fiecare spectacol. El impresionează prin omenia, sinceritatea şi caracterul puternic, prin firescul, decenţa, naturaleţea şi bunul-simţ, timbrul vocii şi starea pe care o transmite cântând.


Iubirea i-a hrănit cântecul. Tot ce a făcut de-a lungul timpului a fost ardere totală. S-a născut să cânte, iar corzile sufletului său nu sunt altceva decât prelungirea firească a celor vocale.

În ochi îi licăresc lacrimi de fiecare dată când vorbeşte despre Basarabia, pentru că acolo, în mijlocul  publicul cald, sensibil şi sincer, de la Chişinău, Fuego se simte acasă. „Soarta mesajului meu, a demersului meu artistic, se datorează şi colaborării cu poetul basarabean român - GRIGORE VIERU.  El a fost liantul. Este copleşitor şi, în acelaşi timp, onorant să fii în mijlocul unei săli în care mii de oameni te aclamă şi te aplaudă minute în şir, îţi cunosc repertoriul, vibrează împreună cu tine. Au un cult pentru artişti şi pentru spectacol. E o bucurie să le vindeci rănile prin cânt.” (Paul Surugiu - Fuego)


Din puncte de cerneală aşternute pe paginile nemuririi, s-au născut piese memorabile, izvoare nesecate care, prin puteri necunoscute, schimbă și vor schimba necontenit fața nemărginitului românesc.
În adâncul albiei noastre curge acelaşi sânge, care ne păstrează unite sufletele. Același cântec, aceeaşi limbă, ne trezeşte fluidul element existenţial, al apartenenţei, ne murmură, și unora și altora, de-o parte şi de alta a Prutului, cui aparţinem, privim în limpezimi sau profunzimi aceeași ţară, şi unii și ceilalți, aceiași nori ne întunecă fața şi acelaşi soare ne-o luminează, şi pe unii și pe ceilalți.



Fuego aduce, de fiecare dată când e prezent în Basarabia, un fragment de Românie, cu muzica sa, reuşind, aşa cum a facut-o şi astăzi, prin intermediul undelor, să se reîntâlneasca cu cei ce îi iubesc şi apreciază activitatea, „fraţii” de peste Prut, care îl primesc cu iubire, prietenie şi recunoştinţă, căci, indiferent de vremi, locuri şi meleaguri în care drumul se întrepătrunde, muzica rămâne punct de referinţă în armonia sufletească a fiecăruia.

Mărturisiri, emoţii, lacrimi şi bucurie, au completat ediţia Mariei Stoianov, reuşind să creeze o atmosferă magică, într-un glas de suflet românesc. 



La finele emisiunii, copleşit de emoţii, artistul a declarat: „Sub auspiciul iubirii şi-al continuitãţii mele în templul muzicii, mă sprijin cu sufletul pe emoţia bucuriilor voastre şi mă ridic, ca să fiu mai bun şi să mă dăruiesc mai frumos, asimilând arta şi viaţa, în esenţa noastrã, ca pe un act de reîntregire. În viziunea totului românesc, găsesc întâlnirea cu voi unificatoare, revelatoare de întreg. Eu, astăzi, prin dumneavoastră, m-am reîntregit şi-mbrăţişez ziua de mâine cu mai multă credinţă şi iubire. Vă mulţumesc şi vă iubesc!”

„Visez că port imperii de lumină-n aripi,
O curgere, un cântec, un destin...
Sunt dintr-o, dincolo de suflet, lume,
Şi numai fericirii mă închin.” 
(Maria Baciu)


Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger