FUEGO uneşte cele două maluri ale Prutului prin spectacolul său de teatru, Ziarul „Libertatea”, 14 mai 2014

FUEGO uneşte cele două maluri ale Prutului 
prin spectacolul său de teatru, 
Ziarul „Libertatea”, 14 mai 2014


Pornit de ceva vreme în turneu naţional, Fuego cucereşte scenele din ţară cu un spectacol extraordinar în care poate fi urmărit şi în calitate de actor. Şi cum nu se putea ca spectacolul “TESTAMENT“ , ce are în prim plan conştiinţa de limbă, ţară, iubire, părinţi, prin opera celui ce a fost “poetul stindard al limbii române“, Grigore Vieru, să nu poposească şi în Basarabia. Aseară, Paul Surugiu a jucat, cu un succes răsunător, pe scena Teatrului Naţional “Vasile Alecsandri“ din Bălţi, cu casa de bilete închisă.

Aplaudat minute în şir, atât la începutul cât şi la finalul spectacolului, Fuego le-a reamintit şi basarabenilor, aşa cum o face şi în cazul românilor neaoşi, că avem “un singur nume, o singură limbă în care toată lumea plânge şi toată lumea piere, râzând printr-un destin”. Sala a reacţionat la fiecare moment interpretativ, la fiecare tresărire, conştientizând că opera inegalabilului Vieru reprezintă o comoară pe care Fuego o descrie şi o transpune în lumina meritorie.



În sală, printre spectatori s-a aflat şi soţia poetului, Raisa Vieru, precum şi fiul acestuia, Călin. Aceştia au fost impresionaţi de gestul făcut de Fuego, acela de a rememora, printr-un spectacol atât de amplu şi complex, a cărui regie este semnată de Conf. Univ. Adriana Piteşteanu - pedagog de teatru, imaginea şi creaţia poetului. 



“Poetul şi-a găsit în Fuego alinarea versului în ultimii săi ani de viaţă, declarând în nenumărate rânduri că ceea ce face acest băiat este unic, atât prin glasul său, cât şi prin toată munca şi conştiinciozitatea de care dă dovadă. Grigore Vieru l-a considerat pe Paul ca fiind fiul său spiritual. Îi mulţumesc, în numele familiei mele, în numele Basarabiei şi în numele poetului, pentru că nimeni nu-l va mai cânta, cu atâta patos şi dăruire, aşa cum o face el, Fuego, demonstrând, fără doar şi poate, că este cel mai iubit artist român în Republica Moldova”, a mărturisit emoţionată Raisa Vieru .


De asemenea, Călin Vieru, fiul poetului, spune că prin Fuego, opera tatălui său merge mai departe: “Ştiam că Paul este absolvent de teatru, dar nu ne imaginam că poate interpreta, atât de real şi sensibil, poezia neamului nostru. Tata ar fi fost mândru şi onorat să-l vadă!”

Spectacolul “TESTAMENT“ este un melanj între teatru, poezie şi muzică, ce îl aşează pe Fuego în postura de actor-interpret. 

“Sunt bucuros să vin cu lecţia aceasta de patriotism şi în Basarabia, sora României şi locul din care, cu genialitate nepereche, poetul Vieru a răsunat. “Testament” este mai mult decât un spectacol de muzică şi poezie, este felul meu de a-i mulţumi celui ce mi-a servit drept model, celui ce m-a onorat cu atenţia şi prietenia sa. Vă aştept să-l celebrăm împreună pe nenea Grig şi limba română, ce şi-a găsit de multă vreme împlinirea prin versul său!”, a declarat Fuego.

Fuego continuă periplul său prin ţară, cu one-man show-ul “TESTAMENT“, a cărui partener media este “LIBERTATEA”, urmând ca, în săptămâna următoare, să poposească în Focşani, Galaţi, Brăila, Ploieşti şi Braşov.


Sursa: Ziarul “Libertatea”
14 mai 2014


Postat de:
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger