FUEGO, laureat al revistei de cultură “Literatură și artă” din Chișinău, cu trofeul pentru poezie la premiile pe anul 2013, Ziarul “Click”, 21 mai 2014

FUEGO, laureat al revistei de cultură 
“Literatură și artă” din Chișinău, 
cu trofeul pentru poezie la premiile pe anul 2013,
Ziarul “Click”, 21 mai 2014


Turneul național "TESTAMENT", cel în care l-a omagiat pe poetul Grigore Vieru, i-a adus lui Fuego numeroase satisfacții.

În primul rând, lecția sa de patriotism, ansamblată cu poezie, muzică și elemente de dramaturgie, a prins la public, sălile fiind pline în țară, iar ecourile și reacțiile celor prezenți au fost pozitive.
La fel s-a întâmplat și la Bălți, acolo unde publicul a vibrat împreună cu trăirile și cu interpretarea lui Fuego. Tot acolo, artistul a mai avut parte de încă o surpriză. În sală se afla și academicianul român și poetul basarabean, denumit al doilea Grigore Vieru, NICOLAE DABIJA, acesta urcându-se la final pe scenă, pentru a-l felicita pe artist.


După ce i-a mărturisit, atât lui Paul Surugiu, cât și spectatorilor, că rolul piesei "TESTAMENT" este unul enorm pentru promovarea poeziei neamului, a versului înalt și a artei ce poate, atunci când e pusă în valoare așa cum îi stă cel mai bine, muta și munții, Nicolae Dabija i-a înmânat lui FUEGO, “TROFEUL PENTRU POEZIE PE ANUL 2013”, din partea revistei săptămânale de cultură "LITERATURĂ ȘI ARTĂ". Trofeele au fost înmânate în urmă cu ceva săptămâni, iar reprezentanții publicației au hotărât să-i ofere trofeul cel mai important lui FUEGO.

În primul rând, conform spuselor lui Nicolae Dabija, pentru felul și patosul pe care îl aplică și îl implică, în momentul care recită și promovează poezia basarabeană, apoi pentru felul în care şi el reușește, atunci când are timp, să aștearnă în vorbe, simțirile sale și, nu în ultimul rând, pentru întreaga activitate muzicală, în care a inclus și poezie la cel mai înalt nivel, fiind și un ambasador al poeților basarabeni: Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi ori Nicolae Dabija.


Iată ce mărturisește Paul Surugiu: "Nicolae Dabija este poetul care trudește în vers, care așează acolo, așa, tactic, minunile neamului său, inspirația unei trăiri precum și un fragment din genialitatea umană. Tocmai de asta sunt onorat și împovărat să primesc un astfel de premiu din partea sa, și a tuturor celor care realizează, cu profesionalism,revista "LITERATURA ȘI ARTĂ", ultimul standard real al limbii române în Basarabia, publicația, în care, România e numai una, iar poezia și valorile adevărate sunt la loc de cinste.


Și mai am o bucurie, că "TESTAMENTUL" lui Grigore Vieru, montat și jucat de mine, a fost atât de bine primit în țară, de către voi, admiratorii mei, și tocmai de asta vă mulțumesc, că prețuiți arta, teatrul, poezia și, nu în ultimul rând, pe mine, cel ce trăiește din satisfacția enormă de a ști că prin glas poate aduce bucurie și alinare unor suflete."

Autor: Tatiana Solomon
Sursa: Ziarul “Click”
21 mai 2014

Share this article :

+ comentarii + 2 comentarii

Anonim
23 mai 2014 la 09:53

Anca Barlad .felicitari Paul.

Anonim
24 mai 2014 la 10:24

Anca Barlad .si eu iti multumesc Paul ca mi-ai permis sa intru pe blog , pa.

Trimiteți un comentariu
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger