FUEGO - DEBUT Turneu Naţional "TESTAMENT" - un mesaj al "artei numită simplu: Grigore Vieru", ce dezvaluie universul lăuntric al celui ce „s-a zidit în templul cuvintelor”, 9 mai 2014

FUEGO - DEBUT Turneu Naţional "TESTAMENT" -
un mesaj al "artei numită simplu: Grigore Vieru", ce dezvaluie universul lăuntric al celui ce 
„s-a zidit în templul cuvintelor” , 9 mai 2014


Începând de astăzi, 9 mai 2014, vă puteți urma idolul - Paul Surugiu (FUEGO) - în periplul său prin țară, într-o reprezentaţie „TESTAMENT”, un mesaj al simplităţii, aşa cum însuşi Grigore Vieru era, atât de simplu..., cel care „ne-a dăruit har divin, bunătate creştină, făcându-ne să ne simţim mai oameni, mai blânzi, împăcaţi oarecum cu noi înşine, în permanenta noastră neîmpăcare”, imortalizând clipa în şoapte, lacrimi şi tăceri, oferindu-ne momente unice, de înălţare spirituală spre omenie, curat şi frumos, adevăr şi înţelepciune, dezvăluind universul lăuntric al celui ce „s-a zidit în templul cuvintelor”.


Impresii: Fan Club Fuego Romania - Premieră, Teatrul "Al. Davila", Piteşti, 03 octombrie 2013

"Am avut parte de o seară memorabilă, în care ne-am bucurat de acest eveniment teatral, o creaţie dezvăluită în forma ei cea mai frumoasă, cuprinşi fiind de aura magică a artistului şi a dragostei faţă de opera marelui Grigore Vieru.

Ne-am strecurat în sala arhiplină a Teatrului “Alexandru Davila” din Piteşti, printre oameni de toate vârstele, dornici de a vedea un spectacol încărcat de trăirile transmise de artist, care, prin acea formulă specială a interpretării, i-a imprimat unicitatea, creând acea emoţie profundă şi simplă ca un suspin, suspendându-ne simţirea de o voce, de un vers, de o imagine, de o respiraţie, de un gând, de o lacrimă.

Piesa "Testament" - o rugăciune, un suflet pietrificat în emoţia cuvântului şi versului atât de simplu şi frumos al maestrului Grigore Vieru, o mare de lumină revărsată peste noi, un cer de aplauze şi nostalgii, o misiune pe care Fuego a pregătit-o cu minuţiozitate pentru aceia care ştiu să aprecieze arta şi sunt mereu prezenţi la lecţia de cultură pe care o oferă cu ocazia fiecărei reprezentaţii.


Artistul ne-a dăruit o veritabilă lecţie de patriotism, încurajându-ne să redescoperim ţara noastră minunată, plaiurile ei, limba, simţirea, principiile, arta şi literatura, momente de reală înălţare spirituală.

Prin intermediul acestei premiere şi pe parcusul întregii stagiuni, artistul va fi călăuza noastră în lumea epopeică românească, versificată de poet, o biruinţă a iubirii, purtându-ne pe aripile culturii către cele mai de preţ comori ale neamului nostru.  El însuşi un mare iubitor de ţară, de limbă şi tradiţii, artistul ştie să păstreze şi să dăruiască aceste frumoase poveşti ale neamului românesc tuturor celor care doresc să le primească, să le simtă şi să le veşnicească în taina veacurilor."
(Impresii: Fan Club Fuego Romania - Premieră, Teatrul "Al. Davila", Piteşti, 03 octombrie 2013)


Fuego îl prezintă pe Grigore Vieru, celebrând memoria sa, mulţumindu-i pentru sclipirile dăruite în cei trei ani de colaborare, făcând o reverenţă în faţa eternităţii şi genialităţii sale.

Un spectacol unic pe scena Teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti, o veritabilă radiografie a emoţiei, o nouă interpretare a operei marelui Vieru ideată în viziunea amprentată de experienţa colosală a regizoarei Adriana Piteşteanu, care a adus un plus de vibraţie creaţiilor inconfundabile semnate de poet. Un concept impresionant, care dovedeşte profunzimea şi transmite emoţia, accentuată şi intensificată prin acea notă personală specifică artei actorului Fuego, care i-a conferit, prin expresivitatea actului creator, amploare, substanţă şi, totodată, sensibilitate.


Maniera interpretării, i-a imprimat, prin excelenţă, noţiunea de unicitate, îmbrăţişând lumea lui Vieru cu toată frumuseţea pe care un cuvânt, un vers sau un gest o poate descrie, înălţându-i simţiri şi făurind, pentru ea, un „Testament” al iubirii.
La cererea publicului, FUEGO va fi prezent  cu acest spectacol inedit de teatru, muzică şi poezie, în următoarele oraşe:

- 9 Mai – Piteşti, ora 19.00 (Teatrul „Al.Davila”, Sala “Liviu Ciulei”);
- 10 Mai – Câmpulung Muscel, ora 19.00 (Casa de Cultură a Sindicatelor, Telefon: 0746.078.414);
- 11 Mai – Roman, ora 19.30 (Casa de Cultură);
- 12 Mai – Bălţi, ora 19.00 (Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”, Telefon: 00373 68 065 457);
- 13 Mai – Bacău, ora 19.00 (Teatrul „George Bacovia”);
- 14 Mai – Focşani, ora 19.00 (Ateneul Popular „Mr.Ghe. Pastia”);
- 15 Mai – Adjud, ora 19.00 (Casa de Cultură „Tudor Vornicu”);
- 16 Mai – Bârlad, ora 19.00 (Casa de Cultură a Sindicatelor);
- 17 Mai – Galaţi, ora 19.00 (Teatrul Muzical „Nae Leonard”);
- 18 Mai – Brăila, ora 19.30 (Casa de Cultură a Municipiului Brăila);
- 19 Mai – Ploieşti, ora 19.00 (Filarmonica „Paul Constantinescu”);
- 20 Mai – Braşov, ora 19.00 (Sala “Patria”, Filarmonica Braşov).
Biletele se pot procura de la casele de bilete ale fiecărei săli de spectacol.

Pentru informaţii suplimentare, puteti suna la numărul de telefon: 0746774204

În cadrul spectacolului va fi prezentat volumul “Testament pentru Fuego”, editat în 2012 de către Asociaţia Culturală “Regal d’art”. Această ediţie de colecţie, dedicată bibliofililor, adună toată opera concepută de Grigore Vieru pentru Paul Surugiu, în anii de colaborare în care l-a considerat ca un fiu. Cartea beneficiază de o grafică excepţională, de un concept unic ce a fost premiat recent, la Salonul Internaţional de Carte Chişinău, 2013, cu trofeul “ARTA CĂRŢII”.



Fuego oferă o nouă imagine operei maestrului Vieru, îmbinând muzica şi poezia cu elemente şi efecte speciale, întregul concept mizând pe emoţia descoperirii unor trăiri şi sentimente animate de spiritul înălţător al poetului, ce au fost transpuse simplu, în cuvinte meşteşugite cu o fărâmă de suflet românesc, pentru mamă, limba română, ţară şi iubire.



Iată ce declara artistul cu privire la acest spectacol:

“TESTAMENT este mai mult decât un spectacol de muzică şi poezie. Este felul meu de a-i mulţumi celui ce mi-a servit drept model, celui ce m-a onorat cu atenţia şi prietenia sa, celui ce a scris poezie, celui ce a aşternut o comoară incontestabilă în literatura neamului românesc.
Este felul meu de a exprima că opera acestui poet reprezintă un motiv real pentru care trebuie să ne înclinăm, aducând în atenţie memoria sa. Responsabilitatea mea este aceea de a construi, prin muzica mea şi versurile sale, lumea lui Grigore Vieru, viziunea sa despre iubire, despre mamă şi trăirile sale despre ce eşti, cine eşti şi ce ai putea fi dacă ai descoperi ce e cu adevărat în sufletul tău.
Grigore Vieru ne-a dăruit har divin, bunătate creştina, făcându-ne să ne simţim mai oameni, mai blânzi, împăcaţi oarecum cu noi înşine, în permanenţa noastră neîmpăcare.
Vă prezint un spectacol special, realizat cu devotament şi profesionalism, alături de o echipă minunată, în care vreau să descoperim împreună arta adevărată, în forma ei pură, fără artificii comerciale.
Arta numită simplu: Grigore Vieru…” 
(Paul Surugiu - Fuego)


"Merg pe pământ
Şi sun ca vioara. 
Toate îmi par că sunt 
Prima oară. 
Ca un copil 
Aştept dimineaţa, 
Până la lacrimi 
Mi-e dragă viaţa." 

("Ca prima oară" - Grigore Vieru)
Share this article :

+ comentarii + 1 comentarii

Anonim
10 mai 2014 la 10:15

Anca BARLAD . Buna Paul te asteptam .

Trimiteți un comentariu
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger