“TESTAMENT” – cel mai bun spectacol al anului 2014!, 31 mai 2014

“TESTAMENT” – cel mai bun spectacol al anului 2014!


Toată lumea a fost surprinsă să îl vadă pe Fuego în calitate de actor. Şi nu în orice fel de spectacol. Dimpotrivă, unul cu totul şi cu totul special, unde şi-a adus aportul în regie şi interpretare, alături de profesoara sa de teatru din facultate, Adriana Piteşteanu, un pedagog de excepţie, formatoare a multor generaţii de actori celebri.


Este vorba despre “TESTAMENT”, piesa a cărui concept propune ceva nou pentru scena românească: o lecţie de patriotism, un motiv pentru a ne înclina în faţa valorilor esenţiale ale vieţii, discipolul Fuego aducând un omagiu de cinste maestrului său, poetul luminii, Grigore Vieru.

Premiera a avut loc în luna octombrie a anului trecut, la Piteşti, la teatrul “Alexandru Davila”, acolo unde artistul este angajat de mai bine de 10 ani. Succesul nu a întarziat să apară, piesa jucându-se lunar cu sala plină, având chiar câte două reprezentaţii pe seară.


La cererea publicului, la începutul lunii mai, Paul Surugiu a colindat ţara, în cadrul unui turneu naţional, împărtăşindu-le românilor opera marelui poet. Aşa cum era de aşteptat, oamenii nu au rămas indiferenti şi au umplut, până la refuz, sălile, oferindu-i artistului ropote de aplauze.
Şi nu doar pentru prestaţia sa, ori pentru faptul că îl admiră, ci pentru iniţiativa admirabilă de a promova, la rang de înaltă virtute, valorile româneşti autentice, poezia de neam, dragostea de ţară, de limba română.

Ecourile nu au întarziat să apară. Aşa se face că la Bălţi, în faţă a peste o mie de spectatori, la Teatrul Naţional “Vasile Alecsandri”, iniţiativa de a-l recita pe Vieru într-un spectacol atât de amplu, a fost premiată de către revista de cultură “LITERATURĂ ŞI ARTĂ”, cu trofeul pentru poezie, acesta fiind înmânat chiar de Nicolae Dabija, poet şi academician român, intelectual de marcă, care a declarat că Fuego face ceva ce nu a făcut nimeni până acum, uneşte malurile Prutului şi face românii să se simtă cu adevarăt români.


În prezent, spectacolul “TESTAMENT” a mai bifat o performanţă. Societatea culturală “ANAMAROL”, editură şi organizaţie ce se ocupă cu promovarea artei românesti, a scriitorilor şi artiştilor autentici, cu adevărat talentaţi, a oferit un premiu special artistului de ieri şi de azi, Paul Surugiu, pentru cel mai bun spectacol al anului 2014 - “TESTAMENT”, realizat cu devotament şi profesionalism, dovedindu-se a fi un succes de casă răsunator.


Premiul i-a fost înmânat interpretului de către poet, textier, prozator şi publicist, Rodica Elena Lupu, un suflet nepereche în peisajul cultural românesc, un destin închinat poeziei şi înaltului. Întregul moment va putea fi urmărit în săptămânile următoare, în cadrul show-ului moderat de Fuego, în fiecare sâmbătă seară, de la ora 20.00, la FAVORIT TV.

“M-am întrebat de ce, în ultima vreme, oamenii simt nevoia de a redescoperi, cu responsabilitatea gândului matur, arta transmisă prin poezie. Cred că esența se află, în cele din urmă, în felul ales de fiecare pentru  a interpreta versul, în valorile pe care noi i le acordăm. Și poate mai mult ca niciodată, acum, cred că poezia, împreună cu muzica, este cea care unește oamenii, într-un limbaj comun, într-o unică simțire.  Este felul meu de a exprima că opera acestui poet reprezintă un motiv real pentru care trebuie să ne înclinăm, aducând în atenție memoria sa.” (PAUL SURUGIU)



Şi cum turneul naţional nu a ajuns în fiecare oraş, în toamnă, Fuego va pleca din nou la drum, în cele mai importante metropole, cu partea a doua a turneului său naţional. Până atunci, “TESTAMENTUL” va putea fi urmărit la închiderea stagiunii de la teatrul “AL.DAVILA” din Piteşti. 


Postat de:
Fan Club Fuego Romania
31 mai 2014
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger