FUEGO lansează un album de colecţie împreună cu JOLT KERESTELY - "STEAUA MEA", Ziarul “Libertatea”, 7 mai 2014

FUEGO lansează un album de colecţie 
împreună cu JOLT KERESTELY
"STEAUA MEA", 
Ziarul “Libertatea”, 7 mai 2014


Paul Surugiu este artistul ce nu ia niciodata pauză! Proiect după proiect, piesă după piesă, toate vin firesc, din dorinţa sa de a dărui fanilor săi materiale şi spectacole care să-i inspire.

Aşa se face că, acum, Fuego lansează un album mult aşteptat de către admiratorii săi şi de către toţi cei ce apreciază muzica cu mesaj. Este vorba despre CD-ul “STEAUA MEA“, o colecţie de autor, cu piese ample, de linie şi mesaje puternice, în care interpretul îl cântă pe maestrul Jolt Kerestely, cel ajuns la o respectabilă varstă, 80 de ani, premiat luna trecută cu “TROFEUL DE EXCELENŢĂ RADIO ROMANIA”, pentru întreaga activitate.


“Steaua mea“ reprezintă istoria unor poveşti muzicale, între linii melodice şi versuri, avand 16 piese, balade pop veritabile, demne de coloane sonore şi un artist dezvăluit în altă postură decât cea care l-a consacrat, la fel de sensibil, dar mult mai amplu şi mai elaborat. Totodată, patru din cântecele cuprinse pe album au primit, anul trecut, premiul pentru compoziţie şi interpretare, la secţiunea pop-rock, din partea Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România.


"Am colaborat cu nume importante ale scenei autohtone şi sunt fericit că, acum, prin Paul, muzica mea din prezent a prins conturul meritoriu. Prin talentul său, Paul nu doar că interpretează, ci şi trăieşte prin ceea ce am transmis eu, iar pentru asta nu pot decât să-i mulţumesc. Am compus pentru acest album, care-mi încununează simţirea, piese de linie, dificile, grandioase, cu melodicitate complexă şi instrumentaţii pentru o tehnică vocală cu întindere mare, construite special pentru o voce puternică, cu personalitate, aşa cum este a lui Fuego. Tradiţia merge înainte, prin cântec, prin această scrisoare ce se vrea a fi citită cu sufletul, printre sunetele ei, din vocea incomparabilă a lui Paul!”, afirmă maestrul Kerestely despre colaborarea cu Fuego, mărturisindu-ne că proiectul ce îi are în prim plan nu se opreşte aici, ei pregătind noi şi noi surprize, şi chiar un spectacol cu orchestra simfonică.


În exclusivitate, pentru “Libertatea”, partenerul media al albumului, Fuego mărturiseşte:
“Destinul este unicul răspunzător al acestui proiect. S-a potrivit ca firea-mi artistică să coincidă cu viziunea amplă a celui ce este compozitor de capodopere. “STEAUA MEA” vorbeşte despre mine, despre Joly Kerestely, pe un ritm de pian, fiind o pagină în istoria muzicii româneşti, ce-l împlineşte, la 50 de ani de activitate, pe maestru, iar pe mine mă onorează, având posibilitatea de a mă manifesta în zona în care m-am consacrat, în muzica pop!”.


Duminică, 11 mai a.c., începând cu ora 13.00, îi puteţi urmări pe cei doi, în cadrul emisiunii “SĂ V-AMINTIŢI DUMINICA”, moderată de Corina Chiriac, pe Naţional TV, acolo unde vor prezenta materialul, vor vorbi despre conceperea lui, iar FUEGO va interpreta mai multe cântece.


De asemenea, albumul va beneficia de mai multe lansări la nivel naţional. Asta pentru că, pe 9 mai a.c., Paul Surugiu porneşte la drum prin ţară, într-un turneu naţional de excepţie, în care îl puteţi descoperi cu totul şi cu totul altfel decât o ştiţi: în calitate de actor, interpretând, într-un melanj de teatru, muzică şi poezie, piesa “Testament”. Plecând de la Piteşti, pe 9 mai, interpretul va poposi pe rând la: Câmpulung, Roman, Bălţi, Bacău, Focşani, Adjud, Bârlad, Galaţi, Brăila, Ploieşti, încheind la Braşov, pe 20 mai. În fiecare oraş, Fuego va face şi o lansare a albumului “Steaua mea”, acesta putând fi procurat ulterior de către toţi iubitorii muzicii de calitate.



Albumul acesta, şlagărele marelui Jolt Kerestely, munca depusă de Paul Surugiu, cu un profesionalism cum nu mai izbuteşti să percepi astăzi, e simbolul emoţiei. E suficient să-l asculţi, să-l percepi şi să-l transmiţi! Şi asta, doar de vrei să ai un argument pentru a spune că muzica de calitate e prezentă şi în România! Aceasta e dovada! 

Sursa: Ziarul “Libertatea”
7 mai 2014

Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger