VIDEO/FUEGO - Regal muzical, într-o ediţie de colecţie, omagială şi aniversară, la "Să v-amintiţi duminica!", dedicată celui ce a dat eternităţii o fărâmă din geniul său artistic - Jolt Kerestely, Naţional TV, 11 mai 2014

Fuego - Regal muzical, într-o ediţie de colecţie, omagială şi aniversară, la "Să v-amintiţi duminica!", dedicată celui ce a dat eternităţii o fărâmă din geniul său artistic - Jolt Kerestely, Naţional TV, 11 mai 2014


În după-amiaza zilei de duminică, 11 mai 2014, la Naţional TV, Corina Chiriac a onorat creaţia compozitorului şi orchestratorului Jolt Kerestely printr-o ediţie de colecţie, omagială şi aniversară, dedicată celui ce a dat eternităţii o fărâmă din geniul său artistic, prin capodoperele create. Maestrul a fost aniversat, pentru cei 80 de ani de viaţă şi 50 de ani de activitate, de prieteni şi colaboratori, mari nume ale scenei autohtone, artişti care au venit să certifice arta şi cultura româneasca.


Printre invitaţii maestrului s-a numărat şi Fuego, cel care îi încununează cariera prin interpretarea pieselor compuse de acesta, ce au apărut ca o confirmare a vieţii trăite în întregime pentru muzică. 

Alături de Fuego, au venit să-l omagieze pe Jolt Kerestely, nume mari ale scenei şi artei româneşti: Angela Similea, Margareta Pâslaru, Mirabela Dauer, Stela Enache, Daniela Vlădescu, Oana Sârbu, Maria Dragomiroiu, Viorela Filip, Emilia Diţu, Aurelian Temişan, Cătălin Crişan, poeta Carmen Aldea Vlad şi textierul Marian Stere.


Colaborarea maestru - discipol, dintre Jolt Kerestely  și Fuego, s-a născut în urmă cu mulţi ani, la începutul carierei lui Paul, moment în care Jolt Kerestely i-a acordat o şansă artistului, descoperind potenţialul său şi investind în el încredere şi determinare, aceasta dovedindu-se un succes, amândoi reușind să-și dea nuanțele potrivite creațiilor.


Pe 5 aprilie 2013, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România a decernat premiile pe anul 2012, recompensând cele mai reprezentative capodopere din domenii diverse ale artei muzicale, din zone precum jazz-ul, muzica ușoară, instrumentală, vocală sau muzicologie.
În cadrul acestei manifestări, maestrul Jolt Kerestely a primit premiul pentru compoziție, la secţiunea de muzică jazz/ pop,  pentru un grupaj de melodii interpretate maiestuos de Fuego: "Anii mei, flori de tei", "Covor de lacrimi ", "Prinţesa mea", "De câte ori iubesc", pe versuri de Carmen Aldea Vlad.

Această legătură s-a perpetuat în timp, concretizându-se într-un album de autor mult aşteptat de către toţi cei ce apreciază muzica cu mesaj. Este vorba despre CD-ul “STEAUA MEA“, o colecţie de piese ample, de linie şi mesaje puternice, în care interpretul îl cântă pe maestrul Jolt Kerestely, cel ajuns la o respectabilă varstă, 80 de ani, premiat luna trecută cu “TROFEUL DE EXCELENŢĂ RADIO ROMANIA”, pentru întreaga activitate.

Colaborare dintre cei doi încununează activitatea maestrului, printr-un sublim album de autor, un concept de intuiţie sensibilă, un simbol al emoţiei, al celor fideli timpului nostru, al romanticilor, în căutarea timpului pierdut, în meandrele melancoliei, al celor care trăiesc cu pasiune muzica, şi, astfel, gândurile, versurile, rimele, respiră sentimente, trăiesc, visează, iubesc... Este o viziune, un crez al celor care-au înfăptuit-o, îmbrăcată într-o formă muzicală substanţială, a cărei creaţie a fost curatoriată cu răspundere, determinare şi profesionalism, cum greu izbuteşti să găseşti astăzi. E suficient să-l asculţi, să-l percepi şi să-l transmiţi! Şi asta, doar dacă vrei să ai un argument în plus pentru a spune că: MUZICA de calitate e prezentă şi în România.

"Am colaborat cu nume importante ale scenei autohtone şi sunt fericit că, acum, prin Paul, muzica mea din prezent a prins conturul meritoriu. Prin talentul său, Paul nu doar că interpretează, ci şi trăieşte prin ceea ce am transmis eu, iar pentru asta nu pot decât să-i mulţumesc. Am compus pentru acest album, care-mi încununează simţirea, piese de linie, dificile, grandioase, cu melodicitate complexă şi instrumentaţii pentru o tehnică vocală cu întindere mare, construite special pentru o voce puternică, cu personalitate, aşa cum este a lui Fuego. Tradiţia merge înainte, prin cântec, prin această scrisoare ce se vrea a fi citită cu sufletul, printre sunetele ei, din vocea incomparabilă a lui Paul!”, afirmă maestrul Kerestely despre colaborarea cu Fuego, mărturisindu-ne că proiectul ce îi are în prim plan nu se opreşte aici, ei pregătind noi şi noi surprize, şi chiar un spectacol cu orchestra simfonică.


“STEAUA MEA” vorbeşte despre mine, despre Joly Kerestely, pe un ritm de pian, fiind o pagină în istoria muzicii româneşti, ce-l împlineşte, la 50 de ani de activitate, pe maestru, iar pe mine mă onorează, având posibilitatea de a mă manifesta în zona în care m-am consacrat, în muzica pop.
Destinul este unicul răspunzător al acestui proiect. S-a potrivit ca firea-mi artistică să coincidă cu viziunea amplă a celui ce este compozitor de capodopere - Jolt Kerestely.
Mi-aş dori ca acest album să nu lipsească din casele voastre. Vi-l dăruiesc, cu toată dragostea mea, mulţumindu-vă că veniţi la spectacolele mele şi îndemnându-vă, în acelaşi timp, să iubiţi muzica românească.” (Paul Surugiu - Fuego)



Fuego a interpretat două piese de pe acest nou album, "De câte ori iubesc" şi "Viaţă de artist", pe versurile poetei Carmen Aldea Vlad, pe care vă invităm să le vizionaţi!




Postat de:
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger