“Trandafiri în dar” de la Fuego pentru toți cititorii ziarului “Libertatea”, pe 24 aprilie 2013



Fuego celebrează primăvara cu “Trandafiri în dar”

 Foto: Ana Maria Halalai

După un periplu dificil prin țară, Fuego a încheiat cu succes turneul său național de primăvară denumit “O lacrimă de cântec”. În aproape toate orașele în care a poposit alături de band-ul său, spectacolele s-au jucat cu casa de bilete închisă, iar unii admiratori au fost nevoiți să stea și în picioare.
Concertul a adus o nouă viziune în activitatea artistului, beneficiind de un concept special. Având o abordare matură, fiecare moment prezentat a adus cu sine o nouă poveste, pornind de la versuri și istorii și terminând cu ținutele, care au fost avangardiste, create special pentru acest turneu de către cea care îl consiliază din punct de vedere vestimentar pe Fuego și care îi concepe ținutele extravagante, designerul Doina Levintza.

În cadrul acestui turneu, artistul a lansat primul său dublu CD din întreaga activitate, una prolifică de altfel, care cuprinde 25 de albume și peste 500 de piese înregistrate. Acest nou album prezintă o istorie a dragostei, aducând publicului 32 de piese proaspete, cu ritmuri și teme diferite, dar unite toate de același filon existențial, iubirea, intrepretată de Fuego în stilul său caracteristic.

Și fiindcă e primăvară, perioadă de mister divin, în care inima e acoperită de nostalgia florilor răsărite din pomul vieții, Fuego nu se oprește aici cu surprizele. Împreună cu Casa de Discuri Euromusic Cluj Napoca și partenerul media al turneului și al albumului, “Libertatea”, acesta lansează, pentru toți cititorii celui mai difuzat cotidian din România, pe 24 aprilie, un album-eveniment, o colecție de 14 piese cu și despre primăvară, flori și iubire, un cadou pentru toți cei ce îi iubesc și apreciază activitatea, un buchet de “Trandafiri în dar”.




Sursă incontestabilă de lumină sufletească, primăvara dăruiește un alt veșmânt lumii. Ar fi greu ca cineva sau ceva să egaleze numărul de recorduri și trăiri pe care le-am căpătat pe parcursul turneelor desfășurate în acest anotimp, în care mă reîntregesc cu ecourile-i specifice, într-o simfonie a simțirii și a renașterii eterne. Gânduri revin, umbre trecute, toate vibrațiile umane se contopesc în anotimpul ce respiră romantism și amintire. E o formă rupestră de veșmânt sufletesc, o cântare a durerilor amorțite de simțurile colorate. Poate mai mult ca niciodată, primăvara capătă o nouă însemnătate pentru mine, devenind balsamul ce acoperă răni, pecetea ce atestă că timpul trece ireversibil, îmbătrânindu-ne calm și lăsând în noi un covor de experiențe, de lacrimi și frunze. 



Împreună cu cei de la “Libertatea”, care mi-au fost aproape în proiectele pe care le-am întreprins și alături de care am realizat o serie de albume de suflet în ultima perioadă, îmi doresc să vă aduc “Trandafiri în dar”, un mănunchi ce are câteva din cele mai îndrăgite piese ale mele care vorbesc despre natură, despre acest anotimp mirific, despre flori și iubire.” (Paul Surugiu - Fuego)


Foto: Ana Maria Halalai


Totodată, în această săptămână artistul a lansat DVD-ul “Un suflet românesc în cântece de odinioară”, un album care aduce în prim plan spectacolul susținut în cadrul turneului său național “Ce faci astă seară, tu?” din 2010. Acest DVD e o poveste din perioada interbelică, cu parfum de reverențe și curtoazie, surprinse dulce-amărui în palmele bijuteriilor muzicale pe care Fuego le interpretează.


Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger