FUEGO a cucerit, cu "lacrimi de cântec", Bacăul lui Bacovia, 27 martie 2013



Încă o seară de turneu s-a aşezat în tabloul amintirilor pe care Fuego le adună în periplul său muzical prin ţară, cu al său concert de primăvară "O lacrimă de cântec".


De această dată s-a oprit la Bacău, în oraşul cu aromă bacoviană, în timp de iarnă târzie, continuând astfel seria minunatelor serate pe care le dăruieşte publicului său fidel ce nu conteneşte să îl aprecieze, să îl răsfeţe cu aplauze şi imense buchete de flori.

Pe 27 martie 2013, Sala Ateneu a Filarmonicii "Mihail Jora" din Bacău a pulsat împreună cu armoniile pieselor pe care Fuego le interpretează în spectacolul ce s-a desfăşurat şi în acest caz, cu casa de bilete închisă.



Una dintre cele mai speciale reprezentaţii ale acestui turneu s-a jucat în Bacău, căci clipele s-au scurs fără menajamente, dăruind perenităţii, un nou moment memorabil. Pe lângă melodiile noi, incluse pe materialul discografic recent lansat, artistul a cântat şi refrene vechi, iar programul a beneficiat şi de interpretări deosebite, ce nu erau înglobate în repertoriu.

În timpul concertului, Fuego a primit un bileţel pe scenă, în care i se semnala că pe 27 martie se împlinesc 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Emoţionat, cu gândul la tărâmul magic care l-a desăvârşit pe Grigore Vieru, care respira şi trăia româneşte, cântăreţul a fredonat două strofe din "Pentru ea", melodie pe versurile poetului nemuririi şi linia melodică a lui Ion Aldea Teodorovici.

Totodată, pe 27 martie 2013 este şi ziua mondială a teatrului, iar cu această ocazie artistul a afirmat:

"Într-o zi atât de încărcată de freamăt istoric şi simţiri ludice , mă simt onorat că am putut fi pe scenă, sărbătorind împreună cu publicul meu aceste două evenimente unice.

Şi pentru că teatrul e parte a vieţii mele, am ales să îl celebrez în locul în care el se consumă. Iar Bacăul mi-a demonstrat că este un public cald, receptiv, care primeşte cu entuziasm noutatea, asimilând-o rapid. Mă bucur că am reuşit, prin acest turneu, să le aduc oamenilor o bucurie, câte o serată de cântec, un moment unic pe care, din spusele lor, nu îl vor uita foarte curând."


Şi, pentru ca întreg actul artistic să fie realizat, în final, artistul şi-a prelungit programul, cântând pentru cei prezenţi mai mult decât era preconizat, ceea ce dovedeşte că Bacăul are un public ce apreciază valoarea, muzica românească şi munca depusă de un artist ce va rămâne în imensul tom al muzicii autohtone, ca fiind un destin ce se dedică scenei, în “lacrimi de cântece”.


Fotografii realizate de Ana Maria Halalai, o admiratoare a artistului

Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger