FUEGO - “Scrisoare de bun rămas”, Focşani, 23 martie 2013


“Câtă lume e-ntre noi,
Numărători de ploi din doi în doi…
Şi dintr-un ochi de dor necunoscut
Câte zăpezi pe buze ne-au crescut…”


În periplul muzical desfăşurat în cadrul turneului “O lacrimă de cântec” există, în fiecare spectacol, un moment de o intensitate maximă a trăirilor, atingând sublimul.
Unul dintre aceste momente memorabile este reprezentat de interpretarea magica a lui Fuego, ce are şi calitatea de compozitor, a piesei “Scrisoare de bun rămas”, un cântec ce desăvârşeşte întreaga sa carieră, ca o carte de vizită a sensibilităţii ce-l caracterizează.
Vineri, 23 martie 2013, Ateneul Popular din Focşani a vibrat la mesajul înălţător al versurilor unui mare poet, George Ţărnea, versuri ce au rezonat cu ritmul perfect aşternut pe icoana tainică a armoniilor muzicale.


Piesa s-a născut într-o noapte târzie de vară, când Fuego se afla în studioul de înregistrări al bunului său prieten, compozitorul şi orchestratorul Alexandru Malschi, alături de care a compus cele mai frumoase şlagăre. Acea seară a fost umbrită de dispariţia prematură şi nedreaptă a pianistei Mihaela Ursuleasa, un nume pregnant în peisajul artei contemporane, un destin de veghe, o candelă ce-a ars şi va mai arde pentru muzică.
Tristeţea împărtăşită de cei doi artişti s-a transpus atât de sonor şi profund în piesa ce avea să se nască din imensitatea creaţiei, spre a cuceri definitiv lumea nevăzută a sentimentelor umane.


O sală ce s-a dovedit a fi neîncăpătoare, a murmurat, în acord solitar, ca o voce unică, împreună cu artistul care creează, de fiecare dată, un nou tablou de lumină, o stare divină, o rugă visată.

Melodia “Scrisoare de bun rămas” este piesa de referinţă pentru albumul “O lacrimă de cântec”, cel ce adună înlăuntrul său, o colecţie de 32 de creaţii ample, piesă la care ne vom reîntoarce, cu umilă condescendenţă, ori de câte ori vom simţi nevoia să vindecăm răni, să ne înlăcrimăm tristeţea.


Lili Bobu şi Narcis Avădanei - Asociaţia Culturală “Regal D’ART”

Fotografiile au fost realizate de Roxana Atudorei, o admiratoare a artistului 
Creaţia vestimentară: Doina Levintza


Publicat de: Fan Club Fuego Romania




Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger