“Testamentul” lui Grigore Vieru, prezentat de Fuego, revine pe 31 octombrie şi 21 noiembrie la Teatrul „Al.Davila” din Piteşti

“Testamentul” lui Grigore Vieru, prezentat de Fuego,
revine pe 31 octombrie şi 21 noiembrie 2013 
la Teatrul  „Al.Davila” din Piteşti
   
Foto: Ana Maria Halalai

Joi, 3 octombrie 2013, Fuego a adus un omagiu marelui poet basarabean român Grigore Vieru, în debutul noii stagiuni a teatrului "Alexandru Davila" din Piteşti, în sala “Liviu Ciulei”, realizând un spectacol extraordinar de muzică şi poezie, o alăturare sau, mai bine zis, o înrudire fraternală între cântec şi vers, marcând, astfel, şi sărbătorirea a 65 de ani de existenţă a instituţiei de cultură.

Foto: Ana Maria Halalai

Fuego îl prezintă pe Grigore Vieru, celebrând memoria sa, mulţumindu-i pentru sclipirile dăruite în cei trei ani de colaborare, făcând o reverenţă în faţa eternităţii şi genialităţii sale.

Foto: Ana Maria Halalai

Spectacolul „Testament” reprezintă un mesaj al simplităţii, aşa cum însuşi Grigore Vieru era, atât de simplu...,  cel care „ne-a dăruit har divin, bunătate creştină, făcându-ne să ne simţim mai oameni, mai blânzi, împăcaţi oarecum cu noi înşine, în permanenta noastră neîmpăcare”, imortalizând clipa în şoapte, lacrimi şi tăceri, oferindu-ne momente unice, de înălţare spirituală spre omenie, curat şi frumos, adevăr şi înţelepciune, dezvăluind universul lăuntric al celui ce „s-a zidit în templul cuvintelor”.

Foto: Ana Maria Halalai

Un spectacolul unic pe scena Teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti, o veritabilă radiografie a emoţiei, o nouă interpretare a operei marelui Vieru ideată în viziunea amprentată de experienţa colosală a regizoarei Adriana Piteşteanu, care a adus un plus de vibraţie creaţiilor inconfundabile semnate de poet. Un concept impresionant, care dovedeşte profunzimea şi transmite emoţia, accentuată şi intensificată prin acea notă inconfundabilă specifică artei actorului Fuego, care i-a conferit, prin expresivitatea actului creator, amploare, substanţă şi, totodată, sensibilitate.


 Foto: Ana Maria Halalai

Maniera interpretării, i-a imprimat, prin excelenţă, noţiunea de unicitate, îmbrăţişând lumea lui Vieru cu toată frumuseţea pe care un cuvânt, un vers sau un gest o poate descrie, înălţându-i simţiri şi făurind, pentru ea, un „Testament” al iubirii.

La cererea publicului, FUEGO va reveni cu spectacolul „TESTAMENT" în zilele 31 octombrie 2013 şi 21 noiembrie 2013, începând cu orele 19.00, la Teatrul "Alexandru Davila" din Piteşti, sala "Liviu Ciulei". 


În cadrul spectacolului va fi prezentat volumul “Testament pentru Fuego”, editat în 2012 de către Asociaţia Culturală “Regal d’art”. Această ediţie de colecţie, dedicată bibliofililor, adună toată opera concepută de Grigore Vieru pentru Paul Surugiu, în anii de colaborare în care l-a considerat ca un fiu. Cartea beneficiază de o grafică excepţională, de un concept unic ce a fost premiat recent, la Salonul Internaţional de Carte Chişinău, 2013, cu trofeul “ARTA CĂRŢII”.

Foto: Ana Maria Halalai

Fuego oferă o nouă imagine operei maestrului Vieru, îmbinând muzica şi poezia cu elemente şi efecte speciale, întregul concept mizând pe emoţia descoperirii unor trăiri şi sentimente animate de spiritul înălţător al poetului, ce au fost transpuse simplu, în cuvinte meşteşugite cu o fărâmă de suflet românesc, pentru mamă, ţară şi iubire.

“TESTAMENT este mai mult decât un spectacol de muzică şi poezie. Este felul meu de a-i mulţumi celui ce mi-a servit drept model, celui ce m-a onorat cu atenţia şi prietenia sa, celui ce a scris poezie, celui ce a aşternut o comoară incontestabilă în literatura neamului românesc.

Foto: Ana Maria Halalai

Vă prezint un spectacol special, realizat cu devotament şi profesionalism, alături de o echipă minunată, în care vreau să descoperim împreună arta adevărată, în forma ei pură, fără artificii comerciale.
Arta numită simplu: Grigore Vieru…” 

(Paul Surugiu - Fuego)

Foto: Ana Maria Halalai


Articol semnat de: Fan Club Fuego Romania
06 octombrie 2013

Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger