“Neamul românesc a mai pierdut o pasăre măiastră - Angela Moldovan!”


“Neamul românesc a mai pierdut o pasăre măiastră - Angela Moldovan!”


“Cu dezamagire, cu regret şi condescendenţă îmi îndrept gândul către Angela Moldovan, a cărei lumină s-a stins acum, rămânându-i în schimb spiritul, simbolul, memoria şi poate, cel mai important, muzica, dorul popular pe care l-a insuflat în toate cântecele ce le-a interpretat cu dăruire pe parcursul carierei impresionante.

Neamul românesc a mai pierdut o pasăre măiastră astăzi, un monument al scenei, un punct de referinţă pentru tot ce înseamnă folclor, artă populară, valori şi simboluri ale spaţiului dintre Carpaţi. Provenind dintr-o zona în care cântecul şi arta sunt stări de căpătâi, Angela Moldovan a colindat toată lumea şi a făcut cunoscută simţirea românescă prin cântec.


Am fost onorat atunci când a acceptat invitaţia mea în cadrul emisiunii “Familia Favorit”. Mi-a vorbit atunci despre crezul vieţii sale, publicul, căruia i se închina la propriu şi despre ceea ce a făcut-o să ajungă, până în acel moment, o persoană atât de echilibrată.

Angela Moldovan a fost un exemplu, un model pentru cei ce au ales să practice, să promoveze, să cânte folclorul acestui tărâm de poveste, care în prezent se identifică cu Angela Moldovan! Va fi pentru totdeuna, o doamnă a muzicii populare, o legendă autentică!

Odihnească-se în pace!”

Paul Surugiu - Fuego

Fan Club Fuego Romania
www.fanclubfuegoromania.com
www.fuegoromania.com
www.fuego-noutati-fanclubfuegoromania.com
https://www.facebook.com/fanclubfuego.romania
https://www.facebook.com/FuegoFanClubFuegoRomania
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger