FUEGO şi-a primit spectatorii cu pâine şi sare la spectacolul în care şi-a făcut debutul ca actor, Ziarul “Libertatea”, 07 Octombrie 2013


FUEGO şi-a primit spectatorii cu pâine şi sare la spectacolul în care şi-a făcut debutul ca actor
  


Face Fuego ce face şi reuşeşte să surprindă din nou. De această dată, printr-un proiect remarcabil, un proiect ce îi permite să revină la prima sa dragoste, la teatru, fiind licenţiat în arta interpretativă şi music-hall.

Astfel, într-un timp în care importanţă capătă doar aparenţele, pe lucruri efemere, Fuego este unul dintre puţinii artişti care mai promovează patriotismul, mesajele nobile şi muzica ce naşte emoţie.

Emoţie a creat şi prin one-man show-ul “Testament, un spectacol extraordinar de muzică şi poezie, o alăturare între vers şi cântec, ce a avut premiera în această săptămână, la Teatrul “AL.DAVILA” din Piteşti.

“Testament” îl prezintă pe Fuego în ipostază de actor, interpretând o poveste despre România, despre meleagurile pline de mister, despre importanţa mamei, toate încununate cu un imn al neamului. Acesta şi-a primit spectatorii cu pâine şi sare, încurajându-i să iubească teatrul, poezia, ţara, mama şi toate valorile pe care un român trebuie să le preţuiască.

Spectacolul “TESTAMENT” reprezintă un semn de plecăciune supremă adus celui ce a lăsat în urma sa un “testament” al poeziei. Fuego îl prezintă pe Grigore Vieru, celebrând memoria sa, făcând o reverenţă în faţa luminii sale, a eternităţii fără de cusur.

În cadrul spectacolului a fost lansat volumul “Testament pentru Fuego”, editat în 2012 de către Asociaţia Culturală “REGAL D’ART”. Această ediţie de colecţie, dedicată bibliofililor, adună toată opera concepută de Grigore Vieru pentru Paul Surugiu, în anii de colaborare în care l-a considerat ca un fiu. Cartea beneficiază de o grafică excepţională, de un concept unic ce a fost premiat recent, la Salonul Internaţional de Carte Chişinău, 2013, cu trofeul “ARTA CĂRŢII”.


“Testament” a arătat piteştenilor o nouă interpretare a operei maestrului Vieru, îmbinând muzica, poezia, cu elemente şi efecte speciale. Iar pe lângă aceste detalii de ordin artistic, întregul concept mizează pe emoţie, punând accent pe devoalarea unor trăiri.

Spectacolul s-a jucat de două ori în aceeaşi seară, la cererea publicului, Sala “Liviu Ciulei” a teatrului dovedindu-se a fi neîncăpătoare pentru cei ce au venit să îl descopere pe Fuego cu altă înfăţişare artistică, dar şi “testamentul” literar dăruit lumii de Grigore Vieru.

Iată ce afirma Fuego în exclusivitate pentru Libertatea, cu privire la premiera “TESTAMENT”:

“Simbol pentru tabloul cultural autohton, Grigore Vieru ne-a dăruit har divin, o opera mareaţă, făcându-ne să ne simţim mai oameni, mai blânzi, împăcaţi oarecum cu noi înşine, în permanenţa noastră neîmpăcare.

Responsabilitatea mea este aceea de a construi, prin muzica mea şi versurile sale, lumea lui Grigore Vieru, viziunea sa despre iubire, despre mamă şi trăirile sale, despre ce eşti, cine eşti şi ce ai putea fi dacă ai afla ce e cu adevărat în sufletul tău. Mi-am dorit să pregătesc un  spectacol special, realizat cu devotament şi profesionalism, alături de o echipă minunată, în care vreau să descoperim împreună arta adevărată, în forma ei pură, fără artificii comerciale. Arta numită Grigore Vieru! O artă ce vreau să vă aducă la teatru!”

Intreaga stagiune, Paul Surugiu va interpreta această piesă montată împreună cu profesoara sa de teatru din facultate, conf.univ. Adriana Piteşteanu, cea care a format mari nume ale culturii noastre precum Corina Chiriac, Emil Hossu, Olga Delia Mateescu, Florin Zamfirescu şi care a lucrat împreună cu Dem Rădulescu şi Octavian Cotescu. Următoarele reprezentaţii vor fi pe 31 octombrie şi pe 21 noiembrie a.c., începând cu ora 19.00.

Sursa: Ziarul “Libertatea”
07 octombrie 2013

Fan Club Fuego Romania
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger