VIDEO/FUEGO s-a UDAT, dar NU CA TOATĂ LUMEA! CUM şi DE CE şi-a TURNAT artistul APĂ CU GHEAŢĂ?, Ziarul „Libertatea”, 27 august 2014

FUEGO s-a UDAT, dar NU CA TOATĂ LUMEA! 
CUM şi DE CE şi-a TURNAT artistul 
APĂ CU GHEAŢĂ?, 
Ziarul „Libertatea”, 27 august 2014


Fenomenul „Ice Bucket Challange” a devenit deja un trend la care aderă toată lumea, fie că este realizat în scop umanitar, fie că este făcut doar pentru amuzament. Desigur, există şi destule persoane care uită de rolul esenţial al campaniei, acela de a strânge fonduri pentru o cauza vitală şi care consideră toată povestea cu apă pusă pe cap şi ştafeta drept o joacă inutilă.

Pe 23 august, exact de ziua lui, când a împlinit 38 de ani, la câteva ore după ce a fost provocat de Connect-R, spre surprinderea tuturor, Fuego a acceptat propunerea. Artistul a combinat apă şi gheaţă cu şampanie, în cinstea celor sărbătoriţi în aceeaşi zi cu el: Andra, Ovi şi Mădălin Ionescu, pe care i-a propus pentru a continua leapşa. Filmuleţul său, în care decretează ziua de 23 august drept zi naţională a muzicii, a adunat, în 3 zile, un număr impresionant de peste 185.000 de vizualizări.
Şi cum această campanie, iniţiată în SUA, devenită virală în întreagă lume, are ca scop principal lupta împotriva sclerozei multiple prin găsirea unui tratament, Fuego a mărturisit atunci că va dona 300 de dolari. Zis şi făcut! Artistul nu a stat prea mult pe gânduri şi s-a alăturat campaniei de strângere de fonduri pentru bolnavii de scleroză multiplă din ţară noastră.

"Fără a sta prea mult pe gânduri am acceptat provocarea venită din partea colegului meu, Connect-R. Indiferent de ce se spune, dincolo de toate reacţiile, mi se pare că iniţiativa aceasta este cea mai inteligent realizată campanie umanitară a ultimilor ani.


A reuşi să mobilizezi un număr atât de mare de oameni, a crea un subiect bine ticluit prin care să atragi atenţia asupra unei probleme atât de grave, e o performanţă notabilă, la care m-am alăturat din prima. Cred că, deşi poate că gestul de a ne turna apă în cap pare meschin şi infantil, ne responsabilizează şi ne motivează pe toţi în a fi alături de cei ce au într-adevăr nevoie de ajutor. De asta, îi încurajez pe toţi să doneze, asumat, pentru a demonstra că udatul nu este doar o copilărie!
Personal, am spus de la început că voi ajută, căci gestul de a te uda fără a dona este în van. Astfel, am considerat că ar fi oportun să fac o donaţie pentru bolnavii de scleroză din România, căci noi, artiştii români, toţi cei ce am aderat la această idee originală, considerând-o oportună pentru a fi părtaşi, cu puţin, la rezolvarea unei probleme mondiale, ce face zilnic mii de victime, ar trebui să fim alături de românii ce suferă de această afecţiune.

Aşadar, donaţia mea a mers către ţara mea, către cei ce sunt parte a sistemului medical românesc, cei 10.000 de români care suferă de scleroză multiplă. Societatea de Scleroză Multiplă din România, aflată la Oradea, are nevoie de ajutorul nostru, iar contul în lei, în care se pot face donaţii este: RO27 BTRL RONCRT 02663 50501.
Am preluat ideea, ne-am făcut fleaşcă, dar acum trebuie să fim cu ai noştri. Donaţia de la „ICE BUCKET CHALLENGE” trebuie să meargă către bolnavii din România", a spus Fuego.


"Ice Bucket Challenge” este, în acest moment, principalul subiect de discuţie în toată lumea. După ce provocările au fost acceptate de nume importante, jocul s-a transformat într-o campanie internaţională ce a adunat până în prezent, peste 80 de milioane de dolari.

Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger