FUEGO - declaraţie publică: "O iubesc şi o voi iubi mereu!", 10 august 2014

Fuego - declaraţie publică: 
"O iubesc şi o voi iubi mereu!"
La mulţi ani, doamna Tamara Buciuceanu Botez!


Paul Surugiu ne ia prin surprindere cu o declarație spectaculoasă: "O iubesc dintotdeauna si o voi iubi mereu!". Nu e vorba despre o mărturisire de amor, ci de o dovadă de respect şi apreciere faţă de un monument al teatrului românesc - TAMARA BUCIUCEANU BOTEZ, a cărei zi de naștere este astăzi, aceasta împlinind frumoasa vârsta de 85 de ani. Artistul îi transmite, printr-un mesaj public, toată dragostea şi preţuirea sa.


Iată ce spune acesta:
"Ar fi corect ca astăzi toţi să avem un moment în care să ne bucurăm de imaginea de aur a umorului românesc, de cea mai emblematică figură a spontaneităţii, gândind că făr' de ea nu doar că am fi fost mai săraci, ci şi lipsiţi de spiritualitate pur românească, născută dintr-un har rar întâlnit - TAMARA BUCIUCEANU BOTEZ, care își serbează astăzi ziua de naștere.
Personal, asumat, îmi declar dragostea faţă de intensitatea sa artistică, fatţă de toată cariera şi mai cu seamă faţă de felul în care a urzit umorul, ducându-l acolo unde merită. Da, o iubesc şi o voi iubi mereu pe doamna TAMARA!
Pentru toate motivele din lume sau poate pentru unul singur - naturaleţe.
Actriţă de farmec, doamna TAMARA, m-a cucerit ireversibil şi prin vocea sa.


Cu suflet de român adevărat, cu rădăcini basarabene, TAMARA BUCIUCEANU este o colecţie întreagă de caractere, de râs şi plâns, de măşti ale unei forme de artă pentru care şi-a dăruit viaţa.



Nu ştiu cât voi mai putea să-i spun "LA MULȚI ANI!", simţindu-i prezenţa, în schimb eternitatea o va păstra în manualele sufletului meu, şi cu riscul unei mult prea subiective aprecieri, şi în dicţionarul veşniciei teatrului şi filmului românesc, drept cel mai mare şi mai puternic fenomen artistic.


Cred cu ardoare că s-ar putea decreta o zi cu însemnătate națională. Până şi "Super Luna" de astăzi va străluci mai tare...
La mulți ani, doamna TAMARA!"

Postat de:
Fan Club Fuego Romania 
10 august 2014
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger