“TESTAMENTUL LUI FUEGO” revine la Piteşti! Artistul ofera pe 9 mai 2014 încă o reprezentaţie a piesei de teatru, în care îl omagiaza pe Vieru!

 “TESTAMENTUL LUI FUEGO” revine la Piteşti!
 Artistul ofera pe 9 mai 2014 încă o reprezentaţie 
a piesei de teatru, în care îl omagiaza pe Vieru!


Cererea deosebită pentru spectacolul “TESTAMENT” îl determină pe Fuego să revină lunar la Piteşti, la Teatrul "Alexandru Davila", pentru a interpreta partitura ce se vrea a fi o lecţie de patriotism, un motiv în plus pentru a reflecta asupra valorilor proprii şi a celor comune.

Astfel, pe 9 mai 2014, începând cu ora 19.00, Paul Surugiu va urca, din nou, pe scena Studioului “Liviu Ciulei” pentru a-l aduce mai aproape de sufletele celor ce iubesc teatrul şi poezia, pe Grigore Vieru, cel căruia îi este dedicat spectacolul ce îmbină dramatismul cu poezia, muzica cu elementele speciale.

Ultimele reprezentaţii au fost succese de casă răsunătoare pentru teatrul din Piteşti, artistul fiind nevoit să joace de mai multe ori în aceeaşi zi, datorită cererilor. Spectacolul “Testament” s-a dovedit a fi exact ceea ce avea nevoie Fuego pe latura în care a studiat, şi anume în teatru, el fiind absolvent al Institutului de teatru. Şi asta pentru că această piesă îi pune în evidenţă calităţile în interpretare, precum şi cele de muzician.

“Mă bucur de fiecare dată când joc în “Testament”. E un sentiment pe care nu-l pot descrie. Acolo pun o fărâmă din mine, cu sinceritate, aduc poezia în prim plan, cânt cu inima şi, peste toate, mă-nclin în faţa celui ce a fost poetul luminii, mentorul meu, Grigore Vieru.

Pentru că observ că oamenii îşi doresc să vadă acest spectacol, există posibilitatea de a plecă într-un turneu naţional şi, de asemenea, de a include piesa în stagiunea de anul următor a teatrului.

Domnilor, teatrul ne stă aproape! Arta poate să ne fie limbaj comun, făcându-ne pe toţi să descoperim acele sentimente pe care nu credeam că le putem simţi. E mare lucru să poţi evolua prin artă. Şi cred că asta am reuşit cu spectacolul meu. 
Poftiţi la teatru!” mărturiseşte Fuego.

Intitulat sugestiv “TESTAMENT”, spectacolul reprezintă un omagiu adus poeziei, artei, versului, o reverenţă în faţa lui Grigore Vieru, cel care l-a considerat pe Fuego ca pe propriul său fiu, dărundu-i, în anii de colaborare, ultimii din viaţa poetului, poeme unice ce au devenit şlagăre în repertoriul său.

Regia spectacolului aparţine celei ce l-a format pe Fuego ca actor, dascălul său de suflet, conf.univ. Adriana Piteşteanu, un monument teatral, şlefuitor de talent pentru 13 generaţii, pentru nume sonore ale scenei dramaturgiei şi artei româneşti: Emil Hossu, Corina Chiriac, Olga Delia Mateescu, Florin Zamfirescu, Paul Surugiu.

Următoarele reprezentaţii se vor desfăşura în luna iunie, până în închiderea stagiunii de anul acesta!

Postat de:
Fan Club Fuego Romania
27 martie 2014
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger