“A MAI TRECUT UN AN” - la Chişinău, concert de excepţie marca FUEGO - Making of

“A MAI TRECUT UN AN” - la Chişinău, 
Concert de excepţie marca FUEGO - Making of 



Atunci când îţi propui ca fiecare apariţie în faţa publicului tău să fie impecabilă, toată munca din spatele acelor câteva momente în care străluceşti, devine de două ori mai împovărătoare şi responsabilă.

Este şi cazul lui Fuego, care e prin definiţie un perfecţionist, dorindu-şi să aibă spectacole ce sună bine, având vocea perfect aranjată pe sala în care cântă şi, desigur, ştiind că toate cele ce se vor desfăşura pe scenă vor merge conform repetiţiilor şi planului iniţial.


În această săptămână, mai precis pe 11 martie 2014, Fuego a susţinut un concert extraordinar pe scena Palatului Naţional “Nicolae Sulac” din Chişinău, fiind cel ce a închis seria de evenimente speciale dedicate primăverii şi mărţişorului, ce a avut în desfăşurare concertele unor nume importante precum: Marcel Pavel, Holograf, Yan Raiburg sau Ioan Suruceanu.


Spectacolul “A MAI TRECUT UN AN” se preconiza a fi un succes de casă, răsunător, dar niciunul dintre organizatori nu se aştepta ca biletele să se vândă cu aproape o lună înainte, fiind nevoie de locuri suplimentare, existând şi persoane ce au preferat să-l vadă pe artistul mult iubit, stând în picioare.


Construit iniţial într-o manieră simplă, punând accentul pe muzica live, conceptul show-ului s-a modificat pe parcurs, beneficiind de un joc de lumini inedit, o grafică spectaculoasă şi o trupă de dansatori profesionişti, ce au dat culoare şi senzualitate unor momente de aur. Ideea a aparţinut unui apreciat artist plastic, scenograf de renume în Moldova şi spaţiul rusesc, care a acceptat să colaboreze cu organizatorii pentru acest proiect - IURIE MATEI.


Fuego a fost acompaniat pe scenă de trupa “ANGRY BAND LIVE”, formată din instrumentişti desăvârşiţi, membrii ai mai multor proiecte, premiaţi la festivalurile de specialitate şi uniţi de un ţel comun - muzica. Timp de aproape 3 ore, aceştia au reinterpretat cele mai frumoase şlagăre ale artistului, într-o nouă formulă, precum şi câteva noi audiţii pentru publicul chişinăuean, care au fost primite cu entuziasm: “A mai trecut un an”, “Nu ştiu niciodată”, “Iubire”.


Ca de fiecare dată, Fuego a arătat spectaculos pe scenă, ţinutele sale fiind concepute de către Doina Levintza, cea care îl consiliază din punct de vedere vestimentar şi care a reuşit, în aproape doi ani, să-i modifice şi îmbunătăţească aspectul scenic. În premieră, Fuego ne-a mărturisit că, pentru turneul naţional “SERENADĂ PENTRU DAN SPĂTARU”, ce începe pe 21 martie 2014, la Ploieşti, va mai colabora, pe lângă Doina Levintza, cu încă un brand celebru şi bine cotat, un etalon pentru eleganţă, simplitate şi rafinament.

“A MAI TRECUT UN AN” a vorbit despre Fuego, despre cântecele sale de succes, despre felul în care percepe el publicul şi sentimentele pe care, cel de pe urmă, i le dăruieşte. Ca de fiecare dată, la Chişinău, aplauzele au fost necontenite, cadourile dintre cele mai inedite, braţe de flori şi sticle de vin.

Un moment emoţionant a fost acela în care Paul Surugiu a fost acompaniat, pentru piesa “TRECEA FANFARA MILITARĂ”, de către Orchestra Prezidenţială a Republicii Moldova, aceeaşi care a dat onorurile şi la ceremonia de investire a lui Fuego cu decoraţia de “ARTIST AL POPORULUI”, de către preşedintele Nicolae Timofti, chiar de ziua sa de naştere.


“M-am simţit special la Chişinău acum! Am vrut să aduc o parte din frumuseţea muzicii în faţa spectatorilor mei fideli, să le reamintesc ce înseamnă să iubeşti şi să trăieşti pentru cântec. Nu cred că am descoperit încă motivul pentru care reuşesc să produc astfel de stări în oameni, eu ştiind un singur lucru cert pe scenă: acela că trebuie să dau tot, să-mi pun sufletul în faţa ochilor ce aşteaptă de la mine minuni, dar cred că actul artistic e desăvârşit atunci când e sincer. Şi le-am cântat, basarabenilor mei dragi, cu sinceritate.

Alături de trupa “ANGRY LIVE BAND” am creat o poveste. Una cu multă sensibilitate, în care am avut onoarea şi plăcerea de a putea cânta live, aşa cum trebuie să cânte oricine îşi adaugă la nume titulatura de interpret.

Le mulţumesc tuturor celor ce au venit să fie alături de mine, fie că au fost din Basarabia, România, Ucraina, Transnistria. Aşa ştiu că merită să merg mai departe, să evoluez, să devin mai bun în ceea ce fac, pentru a nu dezamăgi. Căci, publicul e totul! Orice creaţie ajunge la inimi prin el, aplauzele vin tot din partea sa şi confirmarea valorii o conferă, de asemenea, publicul. Fără publicul meu, nu m-aş mai numi Fuego, artistul!” (Paul Surugiu - Fuego)


După acest succes, Fuego continuă startul fulminant în acelaşi ritm. Împreună cu trupa sa, la braţ cu nostalgia, va colinda ţara în lung şi-n lat, pentru a-l celebra, aşa cum se cuvine, pe maestrul Dan Spătaru.

Redescoperind parfumul şlagărelor de altădată, artistul va poposi în 11 oraşe pentru a cânta cele mai frumoase refrene a celui supranumit “regale aplauzelor”. Totodată, în cadrul turneului, va fi lansat şi albumul “SERENADĂ PENTRU DAN SPĂTARU“, o colecţie de cântece de aur, reinterpretate de Fuego.


“De ce “SERENADĂ“? Pentru că serenadă înseamnă Dan Spataru, iar el reprezintă sărbatoarea muzicii, simbolul performanței şi timbrul celor mai frumoase șlagăre din muzica ce ne-a făcut pe toți să ajungem unde suntem.“ (Paul Surugiu - Fuego)

Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger