In Memoriam: LAURA STOICA - O lecţie, o muzică, un stil!, 09 martie 2014

In Memoriam: LAURA STOICA
O lecţie, o muzică, un stil!


Viaţa unui artist, privită din exterior, este ceva mirific. Dar ce înseamnă ea, o ştie doar cel care o trăieşte.

Cea mai mare voce rock feminină a României, Laura Stoica s-a lansat în 1990, când a câştigat marele trofeu la Festivalul Mamaia, secţiunea interpretare, cu piesa “Dă, Doamne, cântec!”. Un an mai târziu a fost declarată cea mai bună solistă pop-rock, iar melodia „Un actor grăbit”, compusă de Bogdan Cristinoiu, a fost aleasă piesa anului. În perioada anilor 1987-1991 a participat la toate concursurile muzicale organizate în România pentru tinerele talente, Laura Stoica reuşind foarte repede să intre în preferinţele publicului.


În anii 1990, folosindu-se de talentul remarcabil, de personalitatea puternică şi de frumuseţea ei, a reuşit să creeze o imagine şi un stil original, fiind prima rockeriţă modernă a României.
Laura a devenit o voce, o interpretă cu personalitate şi stil propriu, asemeni unui vulcan care a erupt... De-a lungul carierei sale, Laura Stoica a obţinut numeroase premii. Iar dincolo de aceste distincţii care i-au recunoscut valoarea, melodiile sale au devenit şlagăre îndrăgite, aflate pe buzele tuturor. "Un actor grăbit", "Focul", "Cartierul cântă rock", "Nici o stea", "Dă, Doamne, cântec!", "Mai frumoasă" sunt doar câteva exemple.

Ca actriţă, Laura Stoica a jucat cu succes pe scena Teatrului „Toma Caragiu” din Ploieşti.
Aceasta era Laura Stoica. O fiinţă sensibilă, dar totodată o fire puternică, vulcanică. I-a plăcut rockul, dar a abordat propriul stil. Nu şi-a dorit niciodată ca pe scenă să se identifice cu altcineva. Pe scenă era ea: Laura Stoica, un om şi un artist deosebit care şi-a trăit viaţa fără jumătăţi de măsură.

A părăsit în grabă scena vieţii, mult prea devreme, în momentul în care fericirea îşi făcuse sălaş în inima şi în sufletul ei. Dar Laura nu ne-a părăsit. Ea trăieşte, prin cântecele sale!

“Un actor grăbit” care a plecat mult prea devreme spre “un alt decor”, Laura Stoica ne-a arătat că muzica ei poate să-i ţină uniţi pe toţi artiştii din România. 

Ascultaţi-i muzica şi încercaţi să aflaţi câtă iubire ne-a dăruit Laura! Şi aminti-vă că, prin ceea ce ne-a lăsat, Laura Stoica trăieşte în fiecare dintre noi! Laura Stoica este o "lumină" a României..., o stea care işi păstrează (L)aura, care-i poartă numele, şi care va veghea ancestral, etern şi suprem, nimbul românesc.  S-o preţuim! Ea continuă să ardă, ca un "Foc" nestins, în vâltoarea României de azi, prin artiştii noştri…

FUEGO - „Laura Stoica a trăit toată viaţa pentru muzică”

Când vorbeşte de fosta lui colegă şi prietenă Laura Stoica, sufletul i se sfărâmă în mii de bucăţi. „La ultimul turneu al Laurei din Kuweit am fost şi eu. Ea era singura care ştia engleză şi datorită ei ne-am descurcat acolo. Momentul a fost extraordinar. Ne-am îmbrăcat în costume de arab şi arăboaică şi ne-am cumpărat portul lor. Eu aveam atunci părul cu şuviţe galbene şi toată lumea se uita ciudat la mine. Ţin minte că Laura i-a întrebat de ce mă privesc aşa, şi arabii spuneau că semăn cu Leonardo di Caprio. N-o pot uita pe Laura. Ea a trăit toată viaţa pentru muzică şi pentru publicul ei”, spune emoţionat Fuego.


Când vom înţelege "mesajul" muzicii şi importanţa ei, poate vom trăi mai bine sau poate vom fi mai buni.
Muzica a depăşit toate "vămile" siderale...  şi, tot ea, le va depăşi pe cele terestre...
Numai şi numai atunci când vom înţelege mesajul pe care-l transmite... şi ne vom apropia cu sufletul de cei care o iubesc vom exista şi noi...
Artistul este mesagerul ei divin...
Uniţi-vă prin muzică şi hrăniţi-vă spiritul ascultând-o! 


Postat de:
Fan Club Fuego Romania
09 martie 2014
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger