FUEGO - Turneul omagial: "SERENADA PENTRU DAN SPATARU" la Iaşi, Radio BZI, 25 martie 2014

FUEGO - Turneul omagial: 
"SERENADA PENTRU DAN SPATARU" la Iaşi
Radio BZI, 25 martie 2014
  

FUEGO îl readuce pe DAN SPĂTARU acolo unde îi este locul, în sufletul românilor. Cel supranumit "regele aplauzelor" va fi prezentat, prin muzică, de către cel care îi calcă pe urme, fiind un artist la fel de îndrăgit - FUEGO.

Turneul "SERENADĂ PENTRU DAN SPĂTARU" prezintă o colecţie a celor mai frumoase cântece din muzica românească, o reverenţă făcută de Fuego în faţa modelului său, într-o interpretare inedită, spectaculoasă, amintindu-ne că esenţa viitorului stă în felul în care ne aducem aminte, în care acţionăm şi preţuim valorile.


Paul Surugiu – FUEGO:

"Indiferent de cât de mult s-ar dezvolta lumea, muzica, genurile şi artiştii, pentru a evolua şi pentru a descoperi ce înseamnă parcurs şi succes, este important să cunoşti activitatea celor care au reprezentat idoli pentru o generaţie, să-i preţuieşti şi să le acorzi locul meritat în istorie. În cazul nostru, Dan Spătaru a fost, este şi va fi idol pentru România!


Dan Spătaru a fost, în sine, un spectacol, emânând decenţă, verticalitate, perseverenţă, reuşind astfel, cu timbrul său inconfundabil, să creeze un anumit tip de folclor urban, de piese care se cântă oricum, peste tot, de oricine, la orice oră.

Asta dovedeşte că muzica sa e vie, că spiritul său e prezent, că versurile, “fanfare”, “ţărăncuţa”, “drumurile” sunt printre noi. Personal, cred că nimeni nu ar putea egala vreodată, la capitolul preţuire, locul pe care Dan Spătaru îl are în memoria şi existenţa mea, asta pentru că am crescut cu imaginea sa, am copilărit pe-acele acorduri şi-am ajuns astăzi, în acest punct, luându-l drept exemplu.

Aşa cum unii îl au pe Gilbert Becaud, alţii pe Salvatore Adamo, ori Gianni Morandi, aşa există pentru români Dan Spătaru şi cred cu ardoare, atât prin acest spectacol, cât şi în fiecare moment, că e necesar să-i reactualizăm memoria, cântecul, viaţa şi decenţa. Pentru că Dan Spătaru este un erou real la care ne raportăm şi pe care îl oferim drept exponent atunci când suntem întrebaţi de marile figuri ale muzicii.

Maestre Dan, să-mi trăieşti şi împreună, să reînviem şi să cântăm spiritul tău, serenada ta, într-o serenada numită: SPĂTARU."

La Iaşi concertul va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor, marţi, 25 martie 2014, începând cu ora 19:00.


Pentru informatii suplimentare, puteţi suna la numărul de telefon: 0746774204.

Sursa: Radio BZI
25 martie 2014


Postat de:
Fan Club Fuego Romania
25 martie 2014
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger