FUEGO invitat în ediţia de colecţie “Idoli la Măruţă” - „Remember Dan Spătaru”, Pro TV, 17 ianuarie 2014

FUEGO invitat în ediţia de colecţie 
“Idoli la Măruţă” 
„Remember Dan Spătaru” 
Pro TV, 17 ianuarie 2014

          
 Fuego alături de Octavian Ursulescu, Mirabela Dauer şi 
moderatorul emisiunii, Cătălin Măruţă

Dan Spătaru a găsit drumul sacru spre oameni: cântecul pentru inima lor! Cântecul a fost viaţa lui, iar iubirea publicului hrană sufletească....

Ca un semn de preţuire, dar şi ca o dovadă că nu ne-am uitat marii artişti care, deşi au părăsit scena vieţii, au ştiut să lase comori în urma lor, în după-amiaza zilei de 17 ianuarie 2013, am fost martorii unei ediţii de colecţie “Idoli la Măruţă”, moderată de Cătălin Măruţă, un „Remember Dan Spătaru”.

Fuego a fost invitat special, alături de Sida Spătaru şi nepoţica sa Măriuca Spătaru, Mirabela Dauer, Octavian Ursulescu, Ioan Suruceanu, Pepe, Carmen Aldea Vlad, Dan Dimitriu, pentru a celebra memoria acestui mare artist, una dintre acele figuri care i-au marcat cu prisosinţă parcursul, copilăria şi destinul, care i-a servit drept sursă de inspiraţie şi care a lăsat culturii muzicale româneşti parte din cele mai frumoase şi îndrăgite şlagăre.

Fuego alături de "Veveriţele" lui Măruţă, Alina şi Mădălina - trupa "RedBlonde"

Colegii săi de generaţie îl considerau unul din cei mai mari cântăreţi români de muzică uşoară, părere neschimbată astăzi, pentru că o susţin cu aceeaşi convingere şi tărie. Dan Spătaru era ceea ce se cheamă "un lansator de şlagăre", un simbol al iubirii, un pasional, un Julio Iglesias al României - şi asta doar pentru că orice melodie interpreta devenea, obligatoriu, şlagăr.

Dan Spătaru a fost cântec! Dorul şi melancolia, dragostea şi bucuria, speranţa, uitarea, absolut toate stările, sentimentele trăite de fiecare, le regăseşti în povestea vieţii lui. Ele s-au aşternut, pentru eternitate, în pelicula artei şi în memoria sufletească a românilor. Cânta cu pasiune, cu responsabilitate şi cu respect pentru public, împărtăşind cântul său iubitorilor de arta de pretutindeni. A bucurat publicul, mai bine de 40 de ani, în cel mai autentic stil românesc....

Mirabela Dauer a mărturisit, cu ochii în lacrimi, cum era Dan Spătaru în culise: "Dacă l-aş rezuma într-un cuvănt pe Dan Spătaru, acela ar fi OM. Pentru mine, Dan Spătaru a fost cel mai bun prieten, un exemplu. In 1984, la Sala Polivalentă, pe scenă, a scos un trandafir din buzunar şi mi l-a dăruit. Un gest minunat. Era cel mai elegant om pe care l-am cunoscut. Mi-aş dori să mai existe bărbaţi ca el. A fost un mare interpret şi un prieten adevărat. Se dădea peste cap să te ajute. După tatăl meu, Dan Spătaru a fost mare mea iubire.”

Cunoscutul prezentator Octavian Ursulescu a vorbit cu mult drag despre Dan Spătaru. El a fost alături de mai toate marile valori ale muzicii uşoare romăneşti şi de mulţi îl leagă amintiri de neuitat.
“De Dan Spătaru mă leagă faptul că am bătut foarte mult ţara împreună în turnee. Artistului i s-a ridicat o statuie în localitatea natală, o sală de sport îi poartă numele, dar îmi mai doresc ca străduţa pe care a locuit să-i poarte numele. La fiecare spectacol venea îmbrăcat în frac cu papion şi pantofi de lac. Era impecabil!".

Fuego a mărturisit că după moartea lui Dan Spătaru, soţia acestuia, Sida, i-a oferit tot repertoriul lui. Tocmai de aceea, la jumătatea lunii martie a.c., în exclusivitate, FUEGO va pleca într-un turneu naţional dedicat lui Dan Spataru, un spectacol omagial ce se va numi “Serenada mea”, şi care va readuce în atenţie imaginea curată, stilul inconfundabil, precum şi bijuteriile muzicale ale cântăreţului-fenomen, din perioada anilor ‘80-’90.
În semn de respect şi preţuire, Fuego i-a dedicat maestrului Dan Spătaru câteva versuri, un omagiu adus "artistului de aur" al României.


Soţia regretatului interpret, Sida Spătaru, ne-a împărtăşit amintiri despre omul Dan Spătaru, dincolo de scenă şi succesul fulminant pe care l-a avut, despre viaţa de cuplu cu momente fericite dar şi nenumărate încercări, despre cântec, despre dor, şi dincolo de toate, despre personalitatea unui om care şi-a trăit întreaga viaţă prin şi pentru cântec.
Prin vocea sa, orice melodie a devenit şlagăr, fiind unul dintre romanticii care şi-au pus sufletul pe note muzicale, în încercarea lui de a alina inimi, prin vocea-i unduitoare, prin ritumurile pline de pasiune, care ne emoţionează şi astăzi, chiar dacă interpretul lor s-a retras de pe scena vieţii.


Fuego ne-a oferit, şi de această dată, un moment special, prin interpretarea plină de sensibilitate a melodiei “Nu m-am gândit la despărţire”, ultimul cântec interpretat în faţa publicului de către Dan Spătaru. Nimeni nu s-a gândit la despărţire, şi totuşi, chiar dacă a plecat mult prea devreme dintre noi, Dan Spătaru continuă să trăiască şi astăzi prin muzica pe care a lăsat-o în urma sa, prin artiştii care duc mai departe acest tezaur.


“Există perle, bijuterii, ce fascinează prin forma lor sublimă, desăvârşită prin arta adevăraţilor maeştri. Dan Spătaru este unul dintre aceştia, un spirit care a însufleţit materia, şlefuind-o prin frumuseţea cântului şi timbrului său, o „comoară” care trăieşte şi rodeşte peren, învingând anii, ca o rădăcină împământenită în trupul acestui neam.
În căutarea acelui ideal care m-a ajutat să ating noi şi noi înălţimi, cântecul său a rezonat ca un ecou în inima mea, m-a fascinat şi m-a inspirat, regăsindu-mi, prin el, resursele continuităţii mele în slujba artei.
Pe lângă faptul că a fost un mare artist, un timbru ce nu putea fi uitat cu uşurinţă, lănsând zeci de piese celebre, Dan Spătaru a fost, cel puţin pentru mine, ca artist în formare, un model, un ideal spre care tindeam în copilărie, atunci când ascultam, fără întrerupere, discurile Electrecord-ului, dorindu-mi, ca la un moment dat, să ajung să-l egalez, să primesc aplauze la scenă deschisă şi flori, să reuşesc să umplu stadioane.
Partea cu stadioanele rămâne pentru acea vreme, pentru epoca în care muzica însemna ceva esenţial, în care arta avea substanţă, iar esenţa cântecelor era un complex al vocii, mesajului şi liniei melodice. Poate că de asta rămâne Dan Spătaru un etalon. Fără artificii de imagine, fără interpretări excesive pe scenă, Dan Spătaru este exact cântăreţul de aur al României.” (Paul Surugiu - Fuego)

Articol semnat de:
Fan Club Fuego Romania
17 ianuarie 2014
Share this article :

+ comentarii + 1 comentarii

PETRO PLOIESTI
18 ianuarie 2014 la 09:07

DAN SPATARU AFOST ESTE SI VA FI VOCEA DE AUR A ROMANIEI.EXEMPLU DE URMAT A TINEREI GENERATII.CU PLECACIUNE SI RESPECT PENTRU GENIUL MUZICII USOARE ROMANESTI.

Trimiteți un comentariu
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger