FUEGO invitat la a IX a ediţie a Festivalului "Romaniada" în oraşul Eilat, Israel, Teo Trandafir va prezenta evenimentul

FUEGO invitat la a IX a ediţie a 
Festivalului "Romaniada" 
în oraşul Eilat, Israel
 Teo Trandafir va prezenta evenimentul


În prima zi a anului, Teo Trandafir a îmbinat utilul cu plăcutul şi a plecat în vacanţă de lucru în Israel, întrucât pe lângă faptul că va prezenta un festival intitulat "Romaniada", destinat în special românilor din diaspora, vedeta se va bucura şi de câteva zile libere.


Cu un tonus de invidiat, ea s-a fotografiat în Ţara Sfântă imediat cum a ajuns în aeroport, alături de artiştii care vor cânta la evenimentul prezentat de ea la Eilat: Mirabela Dauer, FUEGO, Aurelian Temişan, Cornelia Catanga, Cristina Stamate şi Raoul. Atât Teo, cât şi artiştii care au însoţit-o în călătorie au aşteptat cu nerăbdare să viziteze locurile sfinte.

Indiferent de timp, locuri şi meleaguri în care drumurile românilor se întrepătrund, România rămâne punctul de referinţă în inima fiecăruia, prin acea dragoste ireversibilă pentru ţară şi muzica sa. 


Evenimentul se desfăşoară la Hotel “Princess”, într-o oază de lumină şi iubire, în orașul-port turistic Eilat, aflat la ţărmul Mării Roșii, iar cei prezenți vor redescoperi, pe parcursul a patru zile, fragmente de farmec românesc, autentic, muzica de calitate şi emoții depline de sărbătoare.


Fuego este unul dintre cei mai așteptați artiști de la "Romaniada", el susţinându-şi propriul recital cu piese de pe cel mai recent material discografic, dar şi piese, în prima audiţie, transmiţând, prin creațiile sale muzicale, sentimente cu aromă patriotică, cu dor de acasă, de pământul românesc şi de cei dragi.
Atunci când parcursul te poartă pe alte meleaguri, în alte colţuri şi civilizaţii, ajungi, printr-un sentiment indescriptibil, să preţuieşti şi să acorzi importanţa cuvenită valorilor spaţiului în care te-ai format şi care te-a individualizat. Muzica din zona ta, personajele care ţi-au marcat existenţa, toate devin o necesitate, iar sufletul simte nevoia să îşi aline această sete de acasă.
Artistul nu se află pentru prima oară în Ţara Făgăduinţei, dar această experiență, care, iată, şi anul acesta se repetă, este una deosebită, atât pe plan profesional, cât şi personal.


De asemenea, Fuego trăiește o dublă emoţie, nu doar pentru că este apreciat şi aclamat, el cântând de fiecare dată când este prezent în Israel şi în limba ebraică, dar şi pentru că asupra acelui tărâm planează o atmosferă sacrală, pe care încă din fragedă copilărie a perceput-o ca fiind profund spirituală, căci parinţii săi şi-au dorit întotdeauna ca el sa poată ajunge în Ierusalim.
Indiferent de granițele impuse de contextele culturale, de limbă, de civilizaţie, muzica a fost şi va rămâne limba comună a tuturor.
Şi atunci când muzica este atât de armonios şi nobil plăsmuită, când mesajul e o poezie a simţurilor, așa cum este în cazul lui Fuego, nu poate fi decât o încântare pentru cei care într-adevăr percep arta ca pe un stil de viaţă, nu ca o nevoie existenţială.


ProTV Internaţional este şi anul acesta partener media al evenimentului.


Sursa: text preluat parţial de pe ziartop.ro
Foto preluate de pe pagina de Facebook a artistei Mirabela Dauer

Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger