FUEGO îl cântă pe DAN SPĂTARU, în turneul dedicat acestuia, ziarul "Libertatea", 29 ianuarie 2014

FUEGO îl cântă pe DAN SPĂTARU, 
în turneul dedicat acestuia, 
ziarul "Libertatea", 29 ianuarie 2014


România a avut şi va avea în continuare idoli, personaje emblematice de care trebuie să ne aducem aminte, acestea contribuind la definirea fenomenului numit muzica românească.

Unul dintre ei este Dan Spătaru, cel care a aşezat numele ţării noastre în Cartea Recordurilor, pentru cel mai aplaudat artist, devenind astfel "regele incontestabil al aplauzelor". Şi asta pentru că piesele sale, interpretate în manieră inconfundabilă, au devenit şlagare fredonate de toată lumea, chiar şi astăzi.
FUEGO îl va omagia pe Dan Spătaru în primavara aceasta, în cadrul unui turneu extraordinar, ce va poposi în 10 oraşe. Spectacolul se numeşte "Serenadă pentru Dan Spătaru" şi va readuce în prim plan, întreaga istorie de şlagare a maestrului, interpretată de Fuego.

Concertele vor pastra aerul de aur impus de personalitatea lui Dan Spătaru şi de sensibilitatea cântecelor sale, descoperind cu toţii, câtă complexitate există în muzica românească. Paul Surugiu a pregatit numeroase surprize, momente inedite, un LP dedicat maestrului, un joc între teatru şi interpretare, o nouă înfăţişare a "lumii muzicale", numite SPĂTARU, o istorie pe un patefon al vremilor, cu o coloană sonoră nemuritoare.

Turneul "SERENADĂ PENTRU DAN SPĂTARU" va fi o colecţie a celor mai frumoase cântece din muzica românească, o reverenţă făcută de Fuego în faţa modelului său, într-o interpretare inedită, spectaculoasă, aducându-ne aminte că esenţa viitorului stă în felul în care rememorăm, în care acţionăm şi preţuim valorile.


"Dan Spătaru mi-a fost model, inspiraţie. Am crescut dorindu-mi să ajung ca el, să-l cunosc ori să am ocazia de a cânta pe o scenă, un cântec de-al său. Bucuria este cu atât mai mare cu cât ştiu că ultimul vis al maestrului era un turneu naţional în care să poată interpreta cele mai îndrăgite cântece. Tot ce-mi doresc este ca publicul să-l redescopere pe Spătaru prin vocea mea, să fredoneze şlagărele nemuritoare compuse de cei mai mari compozitori ai neamului şi să accepte ideea că muzica românească poate concura oricând, prin frumuseţe, melodicitate şi complexitate cu oricare alte creaţii din arta mondială. Dan Spătaru a fost în sine, un spectacol, emanând decenţă, verticalitate, perseverenţă, reuşind astfel, cu timbrul său inconfundabil, să creeze un anumit tip de folclor urban, de piese care se cântă oricum, peste tot, de oricine, la orice oră. Asta dovedeşte că muzica sa e vie, că spiritul său e prezent, că versurile, “fanfare”, “ţărăncuţa”, “drumurile”, sunt printre noi! Aşa cum unii îl au pe Gilbert Becaud, alţii pe Salvatore Adamo, ori Gianni Morandi, aşa există pentru români Dan Spătaru şi cred cu ardoare, atât prin acest spectacol, cât şi în fiecare moment, ca e necesar să-i reactualizăm memoria, cântecul, viaţa şi decenţa! Pentru că Dan Spătaru este un erou real la care ne raportăm şi pe care îl oferim drept exponent atunci când suntem întrebaţi de marile figuri ale muzicii. Maestre Dan, să-mi trăieşti şi împreună, să reînviem şi să cântăm spiritul tău, serenada ta, într-o serenadă numită continuă SPĂTARU", ne-a declarat Fuego.

Libertatea, partenerul oficial al turneului, vă prezintă, în exclusivitate, datele şi locaţiile în care se vor desfăşura spectacolele, urmând să vă ţină la curent cu eventualele modificari şi cu surprizele pe care Fuego le va dezvălui pe parcurs:

-21 martie, ora 19:00 - Ploieşti (Casa de Cultură a Sindicatelor);
-22 martie, ora 19:00 - Constanţa (Casa de Cultură a Sindicatelor);
-23 martie, ora 19:00 - Galaţi (Teatrul Muzical "Nae Leonard");
-24 martie, ora 19:00 - Focşani (Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia");
-25 martie, ora 19:00 - Iaşi (Casa de Cultură a Studentilor);
-26 martie, ora 19:00 - Bârlad (Casa de Cultură a Sindicatelor);
-27 martie, ora 19:00 - Adjud (Casa de Cultură "Tudor Vornicu");
-28 martie, ora 19:00 - Piatra Neamţ (Casa de Cultură a Sindicatelor);
-29 martie, ora 19:00 - Bacău (Filarmonica " Mihail Jora ", sala Ateneu);
-30 martie, ora 19:00 - Braşov (Casa de Cultură, Sala Reduta);

Biletele se pot procura de la casele de bilete ale fiecărei săli de spectacol.
Pentru informaţii suplimentare, puteţi suna la numărul de telefon: 0746774204, sau puteţi accesa urmatoarele site-uri:


Sursa: Ziarul "Libertatea"
29 ianuarie 2014

Postat de:
Fan Club Fuego Romania
29 ianuarie 2013
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger