Fuego : "Irina Loghin este mentorul din sufletul meu!", Ziarul “Libertatea”, 29 August 2013

Fuego : "Irina Loghin este mentorul din sufletul meu!"


De spui "Mama şi fiul", ori de te gândeşti la cuplul de aur al muzicii populare contemporane, nu îţi vin în minte decât două nume. Cu rezonanţă pentru tot ce înseamnă aprecierea publicului, muzica cu mesaj, de joc şi de suflet, şi anume, Irina Loghin,"regina mamă" a folclorului românesc şi Fuego, artistul muzicii de suflet.

Publicul a îndrăgit această alăturare încă de la prima apariţie şi i-a acordat suportul necesar pentru a continua. Iar asta poate fi probat prin sălile de spectacol pline de la fiecare manifestare din perioada de debut, în 2004, atunci când cei doi au lansat albumul "Mama şi fiul", cel ce a primit discul de aur pentru vânzări, din partea RBA. Vânzări impresionante a avut şi cel de-al doilea material "Valurile vieţii", care a fost răsplătit cu un disc de platină, primul din cariera amândurora,oferit de “EUROMUSIC” CLUJ NAPOCA.

Propunerea de duet i-a aparţinut lui Fuego, care fiind îndrăgostit de valorile populare şi de muzica acestei zone, s-a hotărât să cânte muzică populară. Şi cum avea nevoie de susţinere, Irina Loghin, cea care a întruchipat rolul mamei în celebrul videoclip al artistului "Împodobeşte mamă bradul" alături de Gheorghe Turda, a acceptat propunerea, devenind astfel mama sa spirituală, precum şi parte a unuia dintre cele mai îndrăgite, apreciate şi recunoscute duete ale ultimei decade din muzica românească.
Iată ce afirma Fuego, în exclusivitate pentru “Libertatea”, despre ce înseamnă colaborarea sa cu Irina Loghin şi despre ceea ce reprezintă acest monument al artei şi culturii româneşti pentru el:

"Irina Loghin este mentorul din sufletul meu. Alături de ea am învăţat ce înseamnă să gestionezi succesul, cum să fructifici fiecare şansă şi, poate, cel mai important, am descoperit cu adevărat minunile şi bijuteriile muzicale ale folclorului autentic.  Îi mulţumesc pentru fiecare povaţă, onorat fiind de toate sfaturile primite din partea sa şi îi mai mulţumesc, cu profundă recunoştinţă, pentru faptul că reprezintă cu cinste, cântecul popular românesc. Când spui folclor, spui involuntar Irina Loghin. Colaborarea nostră a cunoscut succesul prin recunoaşterea şi aprecierea celor care ne servesc drept inspiraţie în parcursul nostru, publicul, care a făcut ca duetul "Mama şi fiul" să continue până astăzi. Şi nu ne vom opri aici. Vă pregătim pentru anul viitor noi surprize muzicale, un nou album eveniment care va duce mai departe tradiţia ce împleteşte muzica populară cu cea uşoară, căci pentru mine şi pentru Irina Loghin, viaţa e un cântec!" (Paul Ciprian Surugiu - Fuego)


Până la următoarea colaborare dintre cei doi, care este preconizată pentru lansare la sfârşitul acestui an, “Libertatea”, împreună cu "Euromusic” Cluj Napoca, vă oferă în dar albumul "Cântă, mamă, cântă", care cuprinde câteva din cele mai bune piese înregistrate de cei doi, piese ce au stat sub semnul succesului, născând astfel unul dintre cele mai iubite şi apreciate duete din muzica românească: "Mama şi fiul".


Sursa: Ziarul “Libertatea”
29 august 2013


Fan Club Fuego Romania
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger