FUEGO, George Stanca şi … Slănic Prahova, "Jurnalul de Drajna", 26 august 2013

FUEGO, George Stanca şi … Slănic Prahova, "Jurnalul de Drajna", 26 august 2013


Poate niciodată nu aş fi scris aşa ceva, dacă articolul scris de George Stanca în 23 august 2013, cu ocazia aniversării lui Fuego, nu ar fi răscolit în mine sentimente pure din trecut.

 Scrisorile lui Stanca/George Stanca-pamflet-Fuego 

În perioda 1998-2000 lucram în Managementul Staţiunii Turistice Slănic Prahova şi am avut plăcerea şi onoarea să-i cunosc personal, în momente diferite, pe George Stanca şi pe Fuego. Multe amintiri frumoase şi momente speciale ne leagă pe mine şi pe Paul Surugiu (Fuego) de Staţiunea Slănic Prahova. Sunt fericit că port în sufletul şi în mintea mea amintiri ale primului duet dintre el şi Natalia Guberna, primul spectacol alături de respectabila Marina Voica, momentele speciale pregătite de el şi de Rodica Popescu Bitănescu, spectacolele în aer liber pentru copiii de la Baia Roşie.

Tot la Slănic Prahova , în salina, au fost filmate videoclipuri la primul album de colinde şi tot aici, în 1999, la rugămintea noastră, în particular, el interpreta primele piese grele din repertoriul marilor artişti ai folclorului românesc.


Paul a fost artistul care a dat suflul necesar unei prezenţe masive de turişti la odihnă şi tratament în această staţiune. Ionelia şi Doruleţ Morcovescu , investitorii locali ai acestei staţiuni, având sprijinul moral al părinţilor lor, cu modestie , au pus mult suflet, pasiune şi respect în tot ceea ce au făcut pentru imaginea şi serviciile de astăzi ale staţiunii.


Am stat de multe ori să mă întreb : cum e posibil ca un asemenea artist să fie atât de iubit şi apreciat nu numai în România sau Republica Moldova , ci oriunde în lume se afla o inimă de român? Care este secretul succesului acestui reprezentant de seamă al sufletului neamului românesc? Cum e posibil să ai şi să respecţi o agendă aşa de încărcată?


Dar, în acelaşi timp, m-am întrebat: cum poate fi atât de invidiat şi atacat direct sau sub acoperire de unii “specialişti” din media? Ce rău a făcut acest ardelean paşnic cuiva?

Fuego este un om puternic pentru că ARE DOUĂ VIEŢI : “în vene una-i, cealaltă-n muzica înaltă. Întâia într-o zi muri-vă, În cântec va trăi cealaltă”.

Fuego este apreciat ca artist pentru că ARE DOUĂ PREOCUPĂRI MAJORE : activitatea artistică individuală şi numeroasele duete şi proiecte comune cu artişti de seamă (Olga Ciolacu, Zinaida Julea, Ion Suruceanu, Ana Barbu, Anişoara Puica, Yan Raiburg, Maria Stoianov, Nicolae Botgros, Orchestra Fraţilor Advahov, Irina Loghin, Anastasia Lazariuc, Andra, Mirabela Dauer, Mioara Velicu, Gheorghe Turda).

Fuego are publicul lui, are nişa sa şi poate cea mai importantă caracteristică, se adresează unui anumit gen de oameni. Contestaţiile virulente vin de la cei ce nu conştientizează că în fond, există spaţiu suficient pe piaţă pentru fiecare şi că a vinde bilete la o sală de spectacol este într-adevăr o performanţă. Pe care el o săvârşeşte!

Să ai săli pline de două ori pe an, în cadrul turneelor naţionale este un fapt real, palpabil. Dacă la asta adăugăm şi faptul că, iubit, adulat ori contestat şi renegat, el este pe buzele tuturor, ajungem, inevitabil, la o singură concluzie: fără doar şi poate, Fuego este unul dintre cei mai îndrăgiţi artişti ai momentului, un artist cu popularitate…



Dacă piesa «Iubire», cea mai recentă melodie a lui Fuego despre şi cu dragoste, aşa cum doar el ştie să ne cunune sufletul, vă mângâie inima şi gândurile, votaţi  - AICI - 

Autor : Ninel Stama
Sursa: "Jurnalul de Drajna"
26 august 2013

Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger