Legenda neamului românesc - Grigore Vieru, Radio România Actualităţi, 14 Februarie 2013

Legendă vie a românilor de pretutindeni, Maestrul Grigore Vieru ar fi împlnit la 14 februarie 2013, 78 de ani.


În semn de omagiu adus acestui intelectual strălucit, în întreaga ţară au loc manifestări culturale. La Botoşani, prietenii poetului au iniţiat proiecte publice prin care ne invită sa redescoperim opera lui Grigore Vieru. 

A fost mai mult decât un poet, a fost un destin, o mare conştiinţă a timpului nostru, care a trăit în spiritul dreptăţii si al iubirii ce poate birui totul.
O confirmă Lucia Olaru Nenati, prima prietenă a lui Grigore Vieru din România - cea cu care poetul a iniţiat, alături de alţi poeti şi artişti, printre care Ion şi Doina Aldea Teodorovici, primul turneu al poetului în România, şi cu care a rămas prieten până la la sfârşit.

Proiectele lui Grigore Vieru sunt continuate, acum, de cei care i-au fost aproape. Cel mai îndatorat să o facă este fiul poetului, Călin Vieru.
Izvor nesecat, opera lui Grigore Vieru este promovată şi scoasă la lumină în diverse moduri, fie că este vorba de carte, spectacol de poezie sau de muzică.

Pentru a marca ziua de naştere a poetului, Asociaţia Culturala “REGAL D’ART” din Botoşani, coordonată de notarul Lili Bobu a editat în colecţia “Regal de poezie” volumul “Testament pentru Fuego”, cu versuri de Grigore Vieru, prefaţată de Acad.Nicolae Dabija, pagini alese, cu CD - o ediţie de colecţie pentru bibliofili, cu o grafică de excepţie.

Legenda neamului românesc - Grigore Vieru, REGAL D'ART (ROMANIA ACTUALITATI), 14.02.2013


Publicat de: Radio Romania Actualităţi
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger