FUEGO - “Muzica, notele şi ritmul pianului îmi insuflă o stare specială …”

“Muzica este stenografia emoţiei” - Lev Tolstoi

Fuego compune muzică vibrantă pentru suflet…

A trăi pentru muzică, a-ţi dărui întreg destinul acesteia, nu înseamnă doar a o interpreta, ci şi a o crea. Fuego este un astfel de artist, care îşi făureşte singur linia melodică şi care, pe lângă acorduri romantice, pune în aceste piese şi o parte din sufletul său.


Fuego compune atât muzică uşoară cât şi populară, iar creaţiile sale s-au bucurat de-a lungul timpului de apreciere din partea publicului, devenind şlagăre.

În ultima perioadă, Artistul a compus mai multe cântece, printre care:

“Povestea acordeonului” - Versuri: Elena Răileanu


"Carpaţii scriind" - Versuri: Grigore Vieru


 “Moldovenii joacă bine” - Versuri: Iurie Palanciuc


"Priveşte-mă" în duet cu Mirabela Dauer - Versuri: Carmen Aldea Vlad


Toate aceste piese vor fi incluse pe urmatoarele materiale discografice.

Artistul afirma că, pentru dânsul, sunetele, scena, publicul, cariera, sunt surse necontenite de inspiraţie pentru fiecare zi, pentru noi cântece, pentru a continua drumul său în tabloul artei româneşti.
  
“Muzica, notele şi ritmul pianului îmi insuflă o stare specială, iar fiecare piesă compusă de mine, are în spate o poveste frumoasă. Realizez melodii pentru cei ce au nevoie de căldură şi simt că se pot exprima prin intermediul cadenţelor şi a fascinantelor trăiri conturate de cea mai misterioasă formă de magie.

Lev Tolstoi spunea că “muzica este stenografia emoţiei”, dar atunci când emoţia devine stenografie pentru însăşi muzica, sentimentul că opera ta ajunge acolo unde şi-a propus, în inima publicului tău, este desăvarşit de reacţia acestuia în concerte.

Şi nu există bucurie şi împlinire mai mare decât aceea de a şti că munca ta, că pasiunea şi intensitatea pe care le consumi în a contura fracţiuni de artă, sunt admirate, împărtăşite, iubite de cei ce percep, la adevărata valoare, sunetele reale, complexe şi le simt ca fiind vibraţii ale inimii pe inţelesul tuturor.”


Paul Surugiu le pregăteşte fanilor săi mai multe surprize. Pe lângă albumul în care se vor regăsi piesele compuse chiar de el, precum şi alte bijuterii în primă audiţie, până în luna aprilie, vor fi lansate încă două materiale de autor.

Unul dintre acestea va fi împreună cu Maria Stoianov, compozitoare din Basarabia, cea care a afirmat despre Fuego, în cadrul concertului  aniversar "Destin - 10 ani de cântec pe scena basarabeană", ce a avut loc la Palatul Naţional "Nicolae Sulac" din Chişinău, în zilele 9-10 octombrie 2012, că acesta este “cel care poartă stindardul Basarabiei în România, fiind un veritabil ambasador al muzicii.”

Al doilea CD va fi lansat în apropierea sărbătorilor pascale şi îl are în prim plan pe maestrul Jolt Kerestely, care împreună cu un pian şi o voce, cea a lui Fuego, a creat un album monument, un album demn de bogăţia pe care muzica românească o lasă perenităţii.

Articol semnat de Asociaţia Culturală "REGAL D'ART"

Publicat de: Fan Club Fuego Romania
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger