VIDEO/FUEGO - periplu printre amintiri... la o sărbătorire pregătită, în avans, de colegul şi prietenul său, Cristian Brancu, la “AGENTUL VIP“, 25 iulie 2014

FUEGO - periplu printre amintiri...
la o sărbătorire pregătită, în avans, 
de colegul şi prietenul său, 
Cristian Brancu, la “AGENTUL VIP“, 
25 iulie 2014 


În seara zilei de 25 iulie 2014, echipa emisiunii “Agentul VIP”, împreună cu moderatorul Cristian Brancu, l-au sărbătorit, în avans, pe unul dintre cei mai iubiţi artişti din România, Paul Surugiu - Fuego, într-o ediţie spectaculoasă, plină de provocări şi momente de neuitat, marcând, totodată, şi cei 21 de ani de activitate pe scena muzicală românească, într-un show în care surprizele nu au lipsit. 



Luna august este una cu totul şi cu totul specială pentru Fuego. Pe data de 23 august artistul va sărbători împlinirea a 38 de ani, din care 21 de carieră, de prezenţă activă pe scena muzicală autohtonă, atât timp trecând de la debutul său, lansat fiind atunci de maestrul său, George Grigoriu. În aceşti ani, pe scena cântecului românesc, Fuego şi-a clădit, în etape clare, numele. A trecut prin perioada latino, ulterior a cântat muzică pop, apoi a trecut către zona populară, iar în prezent abordează, cu uşurinţă, aceste genuri muzicale.


În această ediţie de colecţie a emisiunii “Agentul VIP”, Paul Surugiu a vorbit despre primii paşi în carieră, despre oamenii pe care îi iubeşte, despre premiile şi activitatea sa prolifică, precum şi despre legătura statornicită între el şi public, despre tot ceea ce înseamnă muzica pentru sufletul său.
“Eroii vieţii mele sunt două nume care m-au adus pe scara muzicală la care mă aflu acum, şi anume: compozitorii George Grigoriu şi Petre Găluşanu. Toate realizările mele muzicale le datorez lor, fiindcă ei m-au lansat în muzică, ei mi-au dat lecţii de canto, ei m-au dus la radio pentru prima dată şi apoi la televiziune.”


Nu a uitat să amintească câteva nume importante care i-au marcat şi sprijinit cariera: nepreţuita "Regina mamă" - D.na Irina Loghin, Mioara Velicu, Jolt Kerestely, Mirabela Dauer şi mulţi alţii.

<<Cântăreţul a avut parte de o surpriză inedită. Învăţătoarea lui din clasele primare a intrat în direct prin telefon. 
"Sunteţi un om important pentru mine! M-aţi învăţat să scriu, să citesc, vai cât ma bucur să vă aud. Este o mare bucurie. A fost un învăţător de excepţie. A fost iubită de întreaga clasă", a spus Fuego, vizibil emoţionat, la "Agentul Vip"- ANTENA STARS.
"Generaţia lui Paul (n.r- Fuego a fost una de excepţie. El a fost un copil excepţional. Avea un scris atât de frumos. Lui Paul îi plăcea să recite poezii. A iubit totul, dar cel mai mult a iubit muzica. Mi-am dat seama asta de la prima oră de muzică. El a ajuns repede vedeta clasei, apoi a scolii. Îmi aduc foarte bine aminte, era un real talent. Ne bucuram să-l aud cântând", a spus învăţătoarea lui Paul Surugiu, Fuego după numele de scenă.>>

(Sursa: Spy News)

Bucuria imensă cu care cântă, originalitatea melodiilor şi a textelor sale fac din Paul Surugiu, alias Fuego, un mare artist, care a reuşit să-şi facă din propria viaţă un şlagăr de succes. Sincer, modest, puţin nostalgic, dar totdeauna solar şi plin de haz, el reuşeşte să-şi păstreze în fiecare zi candoarea şi firea echilibrată cu care ne-a obişnuit. 



„Dumnezeu mi-a dat harul de a cânta pentru că mama şi-a dorit acest lucru. Ea avea o voce extraordinară, dar bunica n-a lăsat-o să cânte. Când m-am născut, mama a spus: «Băiatul acesta va fi artist». Mamei îi datorez tot. Bunica a fost cea care m-a crescut până la vârsta de 8 ani, pentru că părinţii munceau foarte mult. O chema Stratenia şi a fost o femeie puternică şi i-a crescut singură pe tata şi pe unchiul meu. Am crescut în spiritual credinţei, alături de familia mea. Bunica Stratenia şi-a dorit să fiu preot. Din păcate nu m-a văzut artist pe scenă. În final am ales să cânt pentru oameni. E frumos să trăieşti pentru muzică”, a mărturisit emoţionat artistul.


Dorinţa din copilărie i s-a îndeplinit. Destinul său a fost şi este închinat muzicii. De douăzeci şi unu de ani cântă pentru publicul său, pentru cei sensibili, romantici şi pentru cei care mai cred că muzica este cea salvatoare, într-o societatea zbuciumată de zgomot. Publicul i-a fost alături în fiecare moment al carieirei sale, acordându-i credit şi investind în el tot sprijinul său, dovadă pentru asta fiind sălile pline la spectacolele sale.

La rându-i, artistul îşi tratează fanii cu respect, oferindu-le, de fiecare dată, surprize muzicale, aşa cum s-a întâmplat şi în această seară la “Agentul VIP” cu noul său single - “IUBESC O SINGURĂ FEMEIE “, lansat la 1 iunie a.c., o piesă în care sentimentele, trăirile, emoţiile şi iubirea, transpuse pe portativ de tânăra şi talentata compozitoare basarabeană, Eugenia Carabut Andrieş, au dat naştere unei noi compoziţii de suflet, o piesă dedicată celei mai dragi fiinţe - mama.

Frumoasa împletire de drumuri în plan muzical, dintre Fuego şi Eugenia Carabut Andrieş, începută în vara anului 2013, prin lansarea melodiei "Iubire", continuată apoi prin premiera pieselor "Stea" şi “Vino”, cunoaşte acum un nou succes, odată cu apariţia acestei melodii şi promite să devină o tradiţie, ce se va concretizată curând, după cum afirma Fuego, într-un material discografic de excepţie.



Astfel că, atât percepţia şi interpretarea publicului, prezenţa sa în sălile de spectacol, cât şi premiile şi distincţiile dobândite, reprezintă confirmarea că munca şi determinarea conturează imaginea sa veridică, completează şi desăvârşesc un sistem de valori echilibrat. De asemenea, spaţiul în care artistul alege să îşi desfăşoare activitatea ajunge să îl asimileze pe deplin şi să se identifice cu acesta, descoperind în el un reprezentant, un ambasador al principiilor autentice.

“Deşi am absolvit facultatea de tetru, nu m-am gândit că am să fiu actor. Ştiind aproape toată opera lui Grigore Vieru, m-am gândit să fac un spectacol omagial dedicat poetului. “TESTAMENT” reprezintă lecția de patriotism, ansamblată cu poezie, muzică și elemente de dramaturgie care a prins la public, sălile fiind pline în țară, iar ecourile și reacțiile celor prezenți au fost pozitive.
Unul dintre cele mai frumoase şi onorante daruri primite anul acesta mi-a fost oferit de către academicianul Nicolae Dabija, în semn de înaltă prețuire, din partea celei mai importante publicații de cultură și artă din Republica Moldova - "LITERATURA ȘI ARTĂ ", un premiu unic, cel pentru poezie, pentru interpretare și creație. "Și este bun acel de sus, cu-acest popor cuminte,/Că ne trimite un Fuego, aceste poezii să ni le cânte!" (Nicolae Dabija)”
Întotdeauna am iubit Basarabia și pentru mine, este pământ românesc, este parte a sufletului meu românesc. Mă bucur că prin piesa "Testament", comoara lăsată de Grigore Vieru, nemuririi, pot aduce bucurie românilor, de oriunde s-ar afla ei, într-o lume în care avem nevoie de teatru și poezie. 
Responsabilitatea mea este aceea de a construi, prin muzica mea și versurile sale, lumea lui Grigore Vieru, viziunea sa despre iubire, despre mamă și trăirile sale despre ce ești, cine ești și ce ai putea fi dacă ai afla ce e cu adevărat în sufletul tău, adică emoție, patriotism, o Românie mare și unită." 



Frumoasă seară de sărbătoare, creată de Cristian Brancu, într-o atmosferă încărcată de bună dispoziţie şi nostalgii arcuite în timp, înscriind-o în momentele de suflet, recurenţă a prezentului etern, care-i conturează personalitatea, de această dată în imagini, poveşti, dar şi magica sa muzică - vocaţia indiscutabilă a artistului iubit, pe care o încheiem cu dedicaţia primită de interpret din partea celui mai mare artist român, Florin Piersic, esenţă a identităţii artei neamului: 
“Paul, să slăbim amândoi, dar nu profesional!
Prietenul tău pentru totdeauna, Florin.”
(Florin Piersic, 6 iulie 2007, Paris)
Postat de:

Share this article :

+ comentarii + 1 comentarii

Anonim
26 iulie 2014 la 10:06

Anca Barlad . buna Paul mi-au placut melodiile tale.

Trimiteți un comentariu
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger