Actorul FUEGO, premiat din nou pentru piesa "TESTAMENT”, Ziarul “Libertatea”, 4 iulie 2014

Actorul FUEGO, premiat din nou 
pentru piesa "TESTAMENT", 
Ziarul "Libertatea", 4 iulie 2014



Fuego este unul dintre acei artişti care face o mulţime de lucruri pentru a menţine vie pasiunea sa şi pe cea a admiratorilor săi fideli. Astfel, anul trecut, la îndemnul fanilor, interpretul a luat o hotărâre neaşteptată pentru mulţi, aceea de a juca pe scena teatrului din Piteşti, în rol de actor, interpretând cu mult patos, omagiul său de cinste adus poetului Grigore Vieru.




Aceasta hotărâre i-a adus numai succese pe parcursului anului. Fiecare spectacol s-a jucat cu casa de bilete închisă, asta făcând ca, la cererea publicului, Paul Surugiu să pornească cu piesa în turneu naţional în luna mai, în 12 oraşe din ţară şi din Basarabia, pentru a promova lecţia sa de patriotism.

Şi chiar dacă pentru el nu mai sunt de multă vreme ceva spectaculos, adunând în ani numeroase aprecieri, premii şi aplauze pentru aportul adus în promovarea artei adevărate, toate culminând, după poziţiile fruntaşe la premiile "ZECE PENTRU ROMÂNIA”, discurile de platină şi de aur, distincţii în industria muzicală din România şi Basarabia, cu titlul onorific de “Artist al Poporului Republicii Moldova”, primit în 2012, şi cu piesa “TESTAMENT” de la Piteşt,i a marcat câteva astfel de premii importante.

Printre ele, titlul de cel mai bun spectacol al anului, primit din partea “ANAMAROL”, precum şi diploma de onoare, înmânată de academicianul şi poetul român Nicolae Dabija, chiar pe scena din Bălţi, din partea revistei de cultură “LITERATURĂ ŞI ARTĂ”.

Dar se pare că lui Fuego îi place să fie actor. Mărturie stă interpretarea sa precum şi faptul că şi stagiunea 2014-2015 a teatrului din Piteşti îl va găsi pe scenă, cu acelaşi spectacol, prima reprezentaţie fiind pe 9 octombrie 2014.
Totuşi, ieri, artistul a mai bifat o nouă performanţă. Surprins fiind de către colegii săi de la teatru şi de către conducere, Fuego a primit, pe scenă, în cadrul ultimei sale reprezentaţii din stagiunea actuală, o diploma de excelenţă, pentru cel mai bun spectacol al stagiunii realizat la Teatrul “AL. DAVILA”, împreună cu pedagogul Adriana Piteşteanu.


“Da, deşi sunt absolvent de teatru, nu mi-am propus să fiu actor, în adevăratul sens al cuvântului. Am început acest proiect ca o provocare frumoasă, am prins curaj şi a început să-mi placă. Nu am sperat nici un moment că piesa gândită şi concepută de mine, alături de o echipă de profesionişti, va fi atât de apreciată, premiată, elogiată. Eu dăruiesc pe scenă. Asta îmi propun. Pun tot sufletul, ofer ce-i mai de preţ, iar publicul bănuiesc că simte la fel, din moment ce aplauzele de la final sunt puternice.

Pentru mine, “Testament” a reprezentat motivul de a dovedi că pot juca, că pot fi mai complex decât mă percepeau ceilalţi şi mi-a dat ocazia de a demonstra că şi patriotismul mult contestat, ca şi cântecele despre ţară, mamă, iubire, aduc oameni la sală, fac succes şi stârnesc aplauze”, mărturiseşte emoţionat Fuego pentru “Libertatea”, partener oficial al spectacolului.

Spectacolul “TESTAMENT” reprezintă un omagiu adus celui ce a îmbrăţişat lumea cu toată iubirea pe care un cuvânt o poate descrie, înălţându-i simţiri şi făurind pentru ea un testament al poeziei. Fuego îl prezintă pe Grigore Vieru, celebrând memoria sa, mulţumindu-i pentru sclipirile dăruite în cei trei ani de colaborare, făcând o reverenţă în faţa eternităţii şi genialităţii sale.

Sursa: Ziarul “Libertatea”
04 iulie 2014

Postat de:
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger