CARMEN ALDEA VLAD despre FUEGO - "Şi iată-aşa începu Odiseea periplului nostru artistic, cât şi o simbioză elegantă şi necondiţionată...", Revista „Actualitatea muzicala”, august 2010

CARMEN ALDEA VLAD despre FUEGO -
"Şi iată-aşa începu Odiseea periplului nostru artistic, 
cât şi o simbioză elegantă şi necondiţionată...", 
Revista „Actualitatea muzicala”, august 2010


"Împreună am lucrat piese de o largă audienţă ce cuprind o diversitate tematică de actualitate: sentimente umane complexe - condescendenţa mamă-fiu, dragostea pentru femeie, în toate ipostazele, (mamă, bunică, prietenă, iubită) temă tratată cu o tandreţe şi un rafinament, demn de cavalerii vremurilor de altă dată. Tema naturii, raportată la ciclul anotimpurilor, îmbrăcând conturul formelor geografice (marea cea mare, apele, pădurile, munţii) în care omul modern se poziţionează de multe ori superficial şi mai puţin participativ.


Tradiţiile neamului românesc îl preocupă pe acest patriot prin definiţiile spiritualităţii sale de ardelean profund în credinţe şi subtil în relaţia cu Divinitatea. Rezultat al acestor preocupări permanente stau mărturie concertele de iarnă de colinde, Concertele de Paşti – de primăvară, Concertele de omagiere a marilor personalităţi trecute în cealaltă dimensiune temporală.


El respectă deopotrivă biosfera: oameni, animale, plante (floarea de colţ, în egală măsură cu trandafirul sau copacii Transilvaniei de legendă).
Este un personaj umanist, cu deschidere spre lumea de la micro până la macro.

Actorul complex, fără idei preconcepute este permisiv faţă de experimentele de orice gen, dar asta nu înseamnă că le va şi promova în proiectele sale.


Este un important reprezentant al generaţiei sale şi într-o altă ipostază artistică, aceea de moderator de emisiuni TV invită elita artistică, valoarea incontestabilă a culturii naţionale, cât şi conaţionali ce au ales să împartă patrimoniul nostru cu ceilalţi cetăţeni ai lumii în care trăim.

Este ambasadorul artei noastre scenice în multe din zonele planetei şi dacă lumea îi apreciază sinceritatea, simplitatea şi talentul mă bucură faptul că împărţim succesul.


Şi pentru acest lucru declar în faţa dumneavoastră, cititorule, simt că am alături de Fuego un loc onorant pe Pământ." 

Carmen Aldea Vlad - poet 

Revista „Actualitatea muzicală”, august 2010

Postat de:
Share this article :

+ comentarii + 1 comentarii

Anonim
20 iulie 2014 la 09:57

Anca BARLAD .Buna dimineata PAUL .

Trimiteți un comentariu
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger