“Testamentul” lui Grigore Vieru, prezentat de Fuego - premieră, Teatrul „Al.Davila”, Sala “Liviu Ciulei”, Piteşti, 3 octombrie 2013

“Testamentul” lui Grigore Vieru, prezentat de Fuego


Arta dobândeşte aspecte măreţe atunci când e realizată cu pasiune şi profesionalism, reuşind să îmbine, într-o corelare perfectă, mai multe forme de mister, de simbol, de vocaţie.

Astfel, în ceas de toamnă instalată, sub semnul unei repetabile mirări, Fuego va realiza un spectacol extraordinar de muzică şi poezie, o alăturare între cântec şi vers, între uimirea unor sunete de portativ şi fascinanta descoperire a esenţei sufletului românesc.

Spectacolul “TESTAMENT” reprezintă un omagiu adus celui ce a îmbrăţişat lumea cu toată iubirea pe care un cuvânt o poate descrie, înălţându-i simţiri şi făurind, pentru ea, un testament al poeziei. Fuego îl prezintă pe Grigore Vieru, celebrând memoria sa, mulţumindu-i pentru sclipirile dăruite în cei trei ani de colaborare, făcând o reverenţă în faţa eternităţii şi genialităţii sale.

Premiera va avea loc joi, 3 octombrie a.c., la Teatrul “Alexandru Davila” din Piteşti, în Sala “Liviu Ciulei”, marcând astfel şi sărbătorirea a 65 de ani de existenţă a instituţiei de cultură.

În cadrul spectacolului va fi lansat volumul “Testament pentru Fuego”, editat în 2012 de către Asociaţia Culturală “Regal d’art”. Această ediţie de colecţie, dedicată bibliofililor, adună toată opera concepută de Grigore Vieru pentru Paul Surugiu, în anii de colaborare în care l-a considerat ca un fiu. Cartea beneficiază de o grafică excepţională, de un concept unic ce a fost premiat recent, la Salonul Internaţional de Carte Chişinău, 2013, cu trofeul “ARTA CĂRŢII”.

Spectacolul “Testament” va aduce o nouă interpretare a operei maestrului Vieru, îmbinând muzica, poezia, cu elemente şi efecte speciale. Iar pe lângă aceste detalii de ordin artistic, întregul concept mizează pe emoţia descoperirii unor trăiri, unor oglinzi de spirit înălţător ce au fost transpuse simplu, în cuvintele meşteşugite cu o fărâmă de suflet de român, pentru mamă, ţară, iubire, de către Grigore Vieru.


Iată ce afirma Paul Surugiu cu privire la această premieră:

“TESTAMENT este mai mult decât un spectacol de muzică şi poezie. Este felul meu de a-i mulţumi celui ce mi-a servit drept model, celui ce m-a onorat cu atenţia şi prietenia sa, celui ce a scris poezie, celui ce a aşternut o comoară incontestabilă în literatura neamului românesc.

Este felul meu de a exprima că opera acestui poet reprezintă un motiv real pentru care trebuie să ne înclinăm, aducând în atenţie memoria sa. Responsabilitatea mea este aceea de a construi, prin muzica mea şi versurile sale, lumea lui Grigore Vieru, viziunea sa despre iubire, despre mamă şi trăirile sale despre ce eşti, cine eşti şi ce ai putea fi dacă ai descoperi ce e cu adevărat în sufletul tău.


Grigore Vieru ne-a dăruit har divin, bunătate creştina, făcându-ne să ne simţim mai oameni, mai blânzi, împăcaţi oarecum cu noi înşine, în permanenţa noastră neîmpăcare.

Vă prezint un spectacol special, realizat cu devotament şi profesionalism, alături de o echipă minunată, în care vreau să descoperim împreună arta adevărată, în forma ei pură, fără artificii comerciale.
Arta numită simplu: Grigore Vieru…” 

Fan Club Fuego Romania
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger