“FUEGO - Un cântec, un destin”, Octavian Ursulescu, Cotidianul “Ultima oră”, 24 septembrie 2013


"FUEGO - Un cântec, un destin" 
02-04 august 2013


Nu ştim a se mai fi făcut aşa ceva în România, ca o vedetă să se pună integral la dispoziţia fanilor şi încă timp de 3 zile! Asta a făcut Paul Ciprian Surugiu - Fuego pentru reprezentanţii numeroaselor sale Fan-Cluburi.

Pentru a evidenţia dragostea de care se bucură artistul, să notăm că au venit admiratori nu numai din ţară (evident, înscrierile s-au sistat rapid, altminteri i-ar fi trebuit un stadion, nu doar de “Taverna Romana” de la Vălenii de Munte!), ci şi din Anglia, Canada, Ucraina, Republica Moldova!

Evenimentul “FUEGO - Un cântec, un destin” a fost iniţiat de casa de discuri Euromusic şi de Asociaţia culturală “Regal d art” şi a beneficiat de o logistică pe măsură (roll-up-uri, bannere, sunet de calitate, program tipărit, cadouri diverse pentru invitaţi), o implicare decisivă dovedind doamna Elena Stoica, sponsor principal (Proxima moda-Lulyon, Tricotton Junior), realizatoare a multora dintre costumele de scenă ale artistului. Alţi parteneri importanţi au fost Murighiol Puflene Resort, Ana Hotels, Casa Panciu.


Prima seară a fost una de poveste, presărată cu zeci de surprize pentru emoţionaţii fani care dobândiseră şansa de a sta alături de idolul lor, între acestea premiera piesei “Stea”, concepută special pentru eveniment, proiecţia videoclipului cu melodia “Iubire” de Eugenia Carabuţ Andrieş (muzică şi text), filmat în Republica Moldova, regizor Oleg Butnaru, seară de karaoke, vizitarea muzeului “N. Iorga”, acolo unde s-a filmat întreg DVD-ul ”Mi-e dor de tine, mamă”, dedicat marelui prieten al lui Fuego, poetul Grigore Vieru.

De asemenea a existat un concurs incitant, dotat cu premii, cu întrebări din viaţa şi cariera lui Fuego. Nu că fanii prezenţi n-ar fi cunoscut toate răspunsurile, dar a fost o ocazie de a rememora câteva momente esenţiale din cariera de exact 20 de ani a lui Fuego, cu debut la festivalul de la Mamaia în 1993, sub “aripa” compozitorului George Grigoriu: 
- semnarea decretului, de către preşedintele Nicolae Timofti, prin care i se acorda titlul de Artist al poporului al Republicii Moldova (chiar de ziua de naştere a interpretului, pe 23 august 2012); 
- titlul melodiei cântate în duet cu Mirabela Dauer (“Priveşte-mă”); 
- facultatea pe care a absolvit-o protagonistul (Actorie, la Universitatea Ecologică); 
- prima distincţie importantă (premiul II la prima ediţie a festivalului “Aurelian Andreescu”); 
- numele compozitorilor importanţi care au scris pentru el, înafară de G. Grigoriu (Jolt Kerestely - album în curs de finalizare, Marius Ţeicu, Ionel Tudor, Viorel Gavrilă, Petre Găluşanu); 
- autoarea şlagărului “O căsuţă la marginea satului” (Marina Voica) şi multe, multe altele…

Artistul a oferit celor prezenţi, în prima seară, pe ecran sau “live”, cântece mult-aşteptate: “Ţi-am adus un măr”, “Numai tu”, “Lavanda”, “Cît de frumoasă eşti, femeie!”, “Imnul neamului”, “Stea”, “Iubire”, iar în seara a doua a trecut în revistă toate marile sale hit-uri, gravate pe mai bine de 27 de albume. Au fost evocaţi toţi cei care i-au marcat cariera, de la George Grigoriu, Grigore Vieru, Carmen Aldea Vlad, Nicolae Dabija (memorabilă rămâne aserţiunea academicianului de la Chişinău: “Îmbrăţişându-l pe Vieru, Fuego a îmbrăţişat Basarabia”) la Irina Loghin, Rodica Elena Lupu, Elena Stoica, Doina Levintza.

Cum frumos spunea cineva: “Pe toată paleta diversă, de oameni şi destine, de amatori şi artişti adevăraţi, mediocri sau profesionişti, un loc aparte lângă pensula portativului îl ocupă, fără îndoială, artistul Fuego. Paul Ciprian Surugiu este picătura care a dat muzicii româneşti acea voce caldă, cu nuanţe de romantism şi cu o calitate existenţială pentru orice interpret, pe lîngă muncă şi talent: sensibilitate. Drumul sinuos l-a parcurs cu speranţa la braţ, cu harul în buzunar şi cu un imens cufăr de dorinţe şi vise, care au ajuns să fie sursa de inspiraţie pentru cântecele rememorate de vreme şi pentru întregul său repertoriu”.

Dar despre acest artist extraordinar, de numai 37 de ani, despre noile confirmări ale talentului său vom reveni în curând cu un nou articol.

Octavian URSULESCU

Sursa: Cotidianul "Ultima ora"
24 septembrie 2013

Fan Club Fuego Romania
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger