FUEGO - La mulţi ani luminaţi, româneşti, Doamna SOFIA VICOVEANCA!, 23 septembrie 2014

FUEGO - La mulţi ani luminaţi, româneşti, 
Doamna SOFIA VICOVEANCA!, 
23 septembrie 2014


Una dintre marile doamne ale cântecului popular românesc, Sofia Vicoveanca, împlineşte astăzi 73 de ani. Sofia Vicoveanca, privighetoarea Bucovinei - un artist de geniu, ale cărei cântece curate şi vechi ca argintul fac poteca albă şi luminoasă prin sufletul nostru, cel doritor de frumos. Sofia Vicoveanca a rămas la fel ca la început, cu acea stare de emoţie, grijă şi respect faţă de sufletul spectatorului, chiar dacă, astăzi, mai trece o toamnă peste zâmbetul marii doamne a cântecului bucovinean.



"Întotdeauna am acea stare de tensiune, dar şi de bucurie atunci când întâl­nesc pu­blicul. Am nevoie de foarte multă lumină în sala de spectacol, să văd chipurile oamenilor. Aşa verific cât reuşesc să transmit, daca am sufletul lor în palmă sau nu-l am, este foarte important, în momentul în care faci serios ceea ce faci, să fii sincer. Sinceritatea se vede după felul în care păşeşti în scenă şi publicul simte asta." (Sofia Vicoveanca)



Iată ce afirma Fuego pe pagina oficială de facebook - 
FUEGO MUSIC Official:

„De spui folclor autentic, spui numele său! Exemplu de eleganţă şi demnitate, Sofia Vicoveanca şi-a purtat destinul asemeni costumului popular adevărat! Nu s-a abătut de la simplitatea sa, dându-i, prin toată activitatea, dimensiuni mitice! 
Azi o celebrăm şi cu bucurie spun că, pentru mine, reprezintă un model, un stindard românesc, un ambasador al tradiţiei şi cântului popular! Este exact tipologia despre care se cade să exclami cuvinte mari, înălţătoare! 
A deschis graniţele prin cântec, fiind vocea românească ce a unit, pentru prima oară,  malurile Prutului. Bucovina poartă cu mândrie glasul său! 
La mulţi ani luminaţi, româneşti, Doamna Sofia Vicoveanca!
Pentru toată România din cântecul dumneavoastră şi pentru simplul fapt că aţi înălţat buna seamă şi rafinamentul demn la rang de simbol naţional!”

Publicat de:
Fan Club Fuego Romania 
23 septembrie 2014
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger