FUEGO - Magul Crăciunului la Târgovişte

„A venit la noi Crăciunul, cânte omul, tacă tunul...” , 14 decembrie 2012

Este deja o tradiţie Turneul național de colinde a lui Fuego, care, într-un periplu animat de lumina acestei sărbători, străbate întreaga ţară, oprindu-se în cele mai importante oraşe. 


Prin colindele sale minunate și acea legătură tainică a iubirii și a credinței, Fuego împodobeşte inimile românilor care poposesc în sala de spectacol,  vestind sfântul fior al naşterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos.



Fuego - magul acestui spectacol - a adus târgoviștenilor un strop din prea plinul sufletului său, dăruind fiecăruia bucuria Crăciunului, care, dintotdeauna şi peste tot în lume, reprezintă simbolul bucuriei, al speranţei şi al reînnoirii.


Spectatorii l-au întâmpinat pe artist într-un ropot de aplauze, care n-au încetat până la finalul spectacolului. Colindații au  părăsit cu greu sala de spectacol, rostind cu efervescență: ”A venit la noi Crăciunul, cânte omul, tacă tunul...”, iar zâmbetele lor erau impregnate de magia acestui spectacol.


În această sărbătoare a lumii creştine, a „Născutului” - Crăciunul, cuvânt care derivă din etimonul creatio (latină creation/creatiun), deci ziua creării şi naşterii Mântuitorului, artistul Paul Sururgiu – Fuego îşi lasă amprenta în regia spectacolului, care farmecă printr-o armonie bine conturată şi plăcută simţului, într-un cumul de creaţie ce îmbină senzaţional muzica şi poezia, culorile şi luminile.


Colindele lui Fuego sunt o binecuvântare, un  cânt „minunat, de rai luminat”, care trezește în noi nostalgia purității, a curățeniei și a copilariei. 


Ascultând timbrul cald şi plăcut al lui Fuego, parcă împerecheat şi îngemănat cu acest cânt ritualic al colindelor de iarnă, închinate Crăciunului şi Anului Nou, descoperim că „Nicăieri nu-i ca acasă” și retrăim mai intens sentimentul sărbătorii care vesteşte pacea, bucuria, iertarea şi împăcarea.


Mâine Fuego va dărui colindele sale celor care îl așteaptă în teritoriul dobrogean - Constanța – orașul port al României, în care zbuciumul de val şi frământările spumei vânturată haotic vor fi mângâiate de cântul său magic.


Flori dalbe, flori de măr
Grigore Vieru


A venit la noi Crăciunul,
Cânte omul, tacă tunul.
A venit nădăjduirea,
Tacă-n lume învrăjbirea.

Când Crăciunul se arată,
Bucuroasă-i lumea toată,
De-i ninsoare ori de nu e,
Către cer colinda suie.

Flori dalbe, flori de măr,
Se aud colindători,
Ne vestesc cu glas duios:
„Astăzi s-a născut Hristos!”


Flori dalbe, flori de măr
Pace-n suflet tuturor!
Sărbătorile au venit,
Crăciun fericit!

Ne privim nu în  oglindă,
Ne privim într-o colindă...
În oglindă este omul,
În colindă este Domnul.

Colindăm fereastra mare,
Peste prag strigăm urare...
Colindăm fereastra mică,
Gazda-n casa ei ne strigă.

Păsări, flori, izvoare, omul,
Pururi laude-L  pe Domnul.
Mare e, n-a spus că-i mare,
L-a durut n-a spus că-l doare.

Fan Club Fuego Romania
www.fanclubfuegoromania.com
Share this article :

+ comentarii + 1 comentarii

Cristina- Pitesti
17 decembrie 2012 la 21:50

2012 a fost un an in care Fuego ne-a rasfatat cu melodii noi,spectacole superbe,emisiuni frumoase...Acum la sfârşit de an,asa cum ne-am obisnuit,odată cu sărbătoarea Naşterii Domnului,timp al bucurcuiilor,al păcii şi al liniştii sufleteşti,Moş Crăciun ne-a adus un sac plin de concerte cu colinde - „Emotie de decembrie”- ce ne-au dus către o lume de basm...aşa cum numai Fuego ştie să ne dăruiască...voce caldă,atât de potrivită pentru colinde.
Concertul a fost minunat...Te umple de incantare! Sala a fost plina,spectatorii au venit pentru a-l vedea si asculta pe cel ce este simbolul colindului romanesc.Publicul fascinat si coplesit de eleganta si distinctia artistului.Prezenta lui este placuta tuturor.Cu mic,cu mare am cantat fiecare melodie impreuna cu Paul...Colinde ce-ti aduc mai aproape atmosfera de Craciun,colinde care aduc bucurie si buna dispozitie...In fiecare colind din acest spectacol exista un strop de
credinta,bunatate,lumina...Momente emotionante:colind,vers,frumoase aduceri aminte de copilarie,aplauze binemeritate...o seara de vis.
Bravo Paul si multumiri pentru aceste clipe de incantare,de neuitat.
Ca intotdeauna,noi suntem alaturi de tine cu inima si gandul,ne rugam lui Dumnezeu pentru sanatatea ta,sa te ocroteasca,sa-ti dea putere sa lupti pentru idealurile tale...
Cristina - Pitesti

Trimiteți un comentariu
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger