FUEGO - Scrisoare deschisă



Iubesc Basarabia cu oamenii ei buni şi curaţi la suflet, publicul de la Chişinău fiind publicul pe care şi l-ar dori orice artist: cald, receptiv, sensibil, sincer. Au un cult pentru artişti şi pentru spectacol. Este copleşitor şi în acelaşi timp onorant să fii în mijlocul unei săli în care publicul te aplaudă minute în şir, îţi cunoaşte repertoriul, vibrează împreună cu tine şi lăcrimează la fiecare vers. 

Ador călătoriile spre orizonturi deschise altor culturi şi civilizaţii şi am fost fascinat de orice destinaţie în care întâlnirile mele muzicale şi demersul meu artistic au rezonat cu inimile oamenilor, indiferent pe ce tărâm al lumii s-au aflat.

Totuşi, fără a da dovadă de un fals patriotism, sunt mândru că sunt român. Nu mi-aş asuma niciodată riscul dezrădăcinării, convins fiind că ar fi o pierdere de identitate. Acasă oamenii au nevoie de mine, mă simt iubit cu toate zbaterile, neîmplinirile sau gloriile mele şi mă pot exprima artistic (cu toate lipsurile în care se dezvoltă arta la noi). Aici sunt familia mea, prietenii mei şi publicul meu drag pe care nu-l voi trăda şi dezamăgi niciodată, indiferent cât de mult şi-ar dori unii acest lucru.

Deşi unele publicaţii au relatat eronat că intenţionez să părăsesc ţara şi scena muzicală românească, nimeni şi nimic nu-mi poate lua bucuria de a trăi prin muzică. Şi pentru că numai voi, dragii mei prieteni, mă întelegeţi cu adevărat, pornesc din nou la drum, către inimile şi sufletele voastre, într-un turneu naţional de colinde, nutrind speranţa că veţi simţi cu adevărat o "Emoţie de decembrie", o nouă întâlnire cu muzica şi poezia şi un prilej al împăcării cu ceilalţi şi cu noi înşine.

Al dumneavoastră, prieten pentru totdeauna, 
Paul Ciprian Surugiu - Fuego

Sursa: Site Oficial www.fuegofuego.ro

Share this article :

+ comentarii + 2 comentarii

Anonim
2 decembrie 2012 la 22:21

„Scrisoare deschisa...” - este scrisa cu toata dragostrea si sinceritatea de Fuego pentru toti romanii...Nu stiu cate persoane au dat crezare zvonului ca el v-a parasi tara. Unii au plans, altii s-au bucurat, iar marea majoritate n-au luat in seama ceea ce scrie presa. Cu siguranta, marile succese ale acestui artist de-a lungul timpului si mai ales in ultimii 2-3 ani, au dus la barfe, minciuni, rautati, invidii...
Frumoasa este colaborarea lui Paul cu orchestrele, artistii si compozitorii din Chisinau. In toamna Impreuna au daruit publicului de acolo doua seri minunate, doua spectacole superbe. “…publicul de la Chișinau fiind publicul pe care si l-ar dori orice artist, cald, receptiv, sensibil, sincer. Au un cult pentru artiști si pentru spectacol..”. Iata de ce este frumos primit, respectat...publicul il iubeste,acolo i se recunoaste adevarata valoare artistica...Dar de fiecare data s-a intors la publicul lui de acasa. Unde printre altele, de doua ori pe an pregateste cu devotament si profesionalism, turneele de primavara si iarna. Fiecare aparitie a sa pe scena este diferita, deosebita, de la muzica, regie,decor pana la tinuta... Paul la numai cei 36 de ani este un artist realizat, implinit. Cati artisti in toata cariera lor, au lansat atatea albume, sau au primit atatea premii si distinctii?! Obtinute numai si numai prin munca si sacrificii...
El canta oriunde este invitat – sate, orase, in aer liber, chiar concerte caritabile. A calatorit aproape in toata lumea, este indragit , asteptat cu drag in multe alte tari...De fiecare data s-a intors la familie, la prieteni, la publicul lui...nu a dezamagit pe nimeni niciodata. Este un om deosebit si un bun roman.
De neuitat este seara de vis de la Sala Palatului, spectacolul „Scrisoare din Basarabia”. Un concert grandios, de zile mari, Paul s-a intrecut pe el insusi. Publicul (sala arhiplina, impresionant - persoane venite cu atocare din aproape toata tara) a fost la inaltime, alaturi de artist, au cantat, au dansat, i - au oferit incontinuu flori...Aici am vrut sa ajung – FUEGO este iubit, indragit, apreciat, muzica lui este ascultata si in tara lui. Din pacate si este foarte trist ca “unii „ nu-i respecta munca, nu respecta un om care a realizat ceva atat de frumos in viata.
Draga Paul, fii fericit, bucuros, mandru pentru obtinerea titlului de „Artist al Poporului” la Chisinau, distrinctie inmanata tie personal de presedintele N. Timofti; pentru cele trei mari minunate spectacole sustinute de tine la Chisinau si Bucuresti: “Destin” si „Scrisoare din Basarabia” . Aceste succese sa-ti faca mai usoare obstacolele vietii... Sa stii intotdeauna ca sunt oameni care tin tare mult la tine si te inteleg si vor fi langa tine chiar si atunci cand te simti cel mai singur...
Cu bucurie si emotie asteptam turneul de colinde. O sa fim alaturi de tine, vom canta impreuna cu tine, chiar si colindul „Impodobeste , mama , bradul” (in ciuda unora).
Cristina - Pitesti

2 decembrie 2012 la 22:50

Am citit, am recitit.....,,Scrisoare deschisa,,....Sufletul sau la asternut in aceste randuri, respectul, devotamentul si iubirea pe care o poarta intregului popor la scris aici....Draga Paul, ma doare sa vad atata rautate in jur, ma doare sa vad ca niste oameni ibcompetenti, niste oameni de nimic nu stiu, nu auu stiut si nici nu vor sti sa respecte adevarata ta valoare artistica....Pacat, marea pacat! Tu reprezinti tot ce inseamna arta, tu reprezinti tot ce inseamna romanesc. De cativa ani buni sunt prezenta la concertele tale, fie la Iasi, fie in tara....Da, sunt prezenta deoarece tu insemni foarte mult pentru mine, muzica si poezia ta imi innobileaza existenta! Desi in viata am plans de multe ori, desi am avut clipe in care am simtit ca nu mai merita sa traiesc, ascultand cantecele tale, mergand frecvent in sala de spectacol, vazandu-te cu cata caldura, iubire si respect ne primesti, am simtit si am invatat ca viata merita traita.....Traim intr-o lume foarte, lipsita de credinta si respect, dar cu toate astea, stimate artist vreau sa-ti marturisesc ca lumea te iubeste. Da....Te iubeste pentru ceea ce esti, te iubeste pentru ceea ce faci si vei face mereu....Nu uita insa ca indiferent ce vor spune gurile rele, noi, noi toti fani tai vom fi alaturi se tine cu inima sii sufletul! Cu stima Silvia Ciocan!

Trimiteți un comentariu
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger