Salvaţi viaţa Ioanei Alberta, Aurel V. Zgheran, Radio Iaşi, 29 noiembrie 2012



Fuego şi Societatea Naţională de Cruce Roşie din România au demarat împreună o campanie umanitară ce are ca scop primordial salvarea unei vieţi. A unei vieţi de copil. Ioana Alberta, în vârstă de 2 ani şi trei luni, se luptă pentru a putea zâmbi, pentru a putea merge la şcoală, pentru a visa si pentru a zbura, cu tot sufletul... din tot sufletul.

Drumul său către copilărie, către fericire, a întâmpinat un obstacol. Acum trei luni, în urma unui control de rutină, ea a fost diagnosticată de către specialişti cu neuroblaston de gradul IV, o formă accentuată de cancer, cu început de metastază. De atunci se zbate pentru fiecare gând şi vis, înfruntând ca un matur boala, făcând citostatice şi urmând un tratament sever. Doar că, pentru a putea izbuti, ea are nevoie de o operație ale cărei costuri depăşesc 290 000 de euro! Ioana Alberta este nepoata Dorei Alina Romanescu, membră a Uniunii Scriitorilor din România şi autoarea romanelor „Gara Centrală" şi „Mărturii de iubire”, ce îl au ca personaj principal pe Fuego.

Interpretul s-a implicat în povestea de viaţă, dramatică, a Ioanei, împreună cu Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, filiala Mangalia-Constanţa. Având ca ideal strângerea de fonduri pentru copilăria normală a Ioanei, pentru dreptul la viaţă şi bucurie a acestui copil s-a organizat un spectacol caritabil la Casa de Cultură a municipiului Mangalia, în prezenţa a peste 800 de spectatori, în care Fuego a interpretat piese din repertoriul său.

La finalul recitalului, făcând referire la romanul scris de Dora Alina Romanescu, Fuego a rostit cu emoţie: „Dragii mei, Dora Alina Romanescu aseamănă parcursul meu cu o «gară centrală» în care şi de unde vin şi pleacă incontinuu cântece, oameni, sentimente, iubiri. Şi un tren al vieții... 

Într-unul dintre compartimentele lui vă situaţi şi voi, dar şi Ioana, pe care o putem ajuta numai împreună, să simtă atingerea copilăriei, să simtă viaţa, să trăiască. Deşi zicala «dar din dar se face Rai » e pentru mulţi un clişeu, în acest caz se aplică. De la fiecare, din inimă, se poate strânge suma ce o va salva pe acestă fetiţă”.

Societatea de Cruce Roşie din România, filiala Mangalia şi Constanţa i-a înmânat artistului Paul Ciprian Surugiu - Fuego, ca prețuire pentru realizarea spectacolului caritabil „Salvaţi o minune de fetiţă!”, o diplomă de recunoştinţă, ce atestă faptul că artistul se implică activ în campaniile demarate de S.C.R.R.

Viaţa Ioanei a început să prindă aripile speranţei, în această seară a spectacolului caritabil, cu ajutorul lui Fuego! Şi tu o poți ajuta accesând blogul special constituit pentru acest caz, acolo unde poți găsi toate informatiile, modalităţile prin care poate fi ajutată Ioana, precum şi datele de contact : 

Pentru mai multe detalii sunaţi la numerele de telefon: 0722298278 şi 0751022523.

Autor: Aurel V. Zgheran
Sursă: Radio Iași

Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger