FUEGO, la Sala Palatului din Bucureşti, un regal de muzică şi poezie - Rodica Elena Lupu, 17.11.2012

"Scrisoare din Basarabia" a fost aseară un regal, un spectacol cum nu a mai văzut Capitala României. Primul concert de la Sala Palatului din Bucureşti, regizat şi prezentat de artistul sufletelor noastre, Paul Ciprian Surugiu – Fuego, va rămâne de neuitat. 


Sala Palatului s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru români care au dat răspuns «Scrisorii din Basarabia» prin viu grai, cântând alături de marele artist. 



Fraţii Vasile şi Vitalie Advahovm cu orchestra Primăriei din Chişinău, formaţia de muzică uşoară condusă de Dorel Burlacu din Chişinău şi invitatele speciale Irina Loghin şi Anastasia Lazariuc, au fost alături de artist în această seară minunată. 






Structurat în două părţi, concertul realizat de artist, care a interpretat pe viu - cum se spune în româneşte - toate cântecele, şi care s-a prelungit până după miezul nopţii, a urmat un fir narativ duios, pornind de la acorduri fine de muzică uşoară, ajungând la cadenţele perfecte ale pianistului Dorel Burlacu, iar mai apoi la ritmul alert al acordeonului şi al sunetelor populare îmbogăţite de vocea lui Fuego şi de măiestria şi virtuozitatea fraţilor Vasile şi Vitalie Advahov şi a orchestrei Primăriei din Chişinău. 


Surprizele nu au lipsit, Nineta Popa şi Gheorghe Turda oferindu-i lui Fuego flori şi câte o melodie cântată pe viu, pentru artist şi pentru spectatori. 



Florile nu mai conteneau să ajungă la Fuego, care a coborât în sală salutând şi îmbrăţişând spectatorii care l-au răsplătit cu aplauze ce au durat minute în şir. 


Timp de patru ani, aşa cum a spus organizatoarea acestui spectacol, cunoscuta jurnalistă şi realizatoare TV, Adriana Bahmuţeanu, au fost necesari pentru ca Fuego să prezinte ceea ce ştie, ce poate face pentru cei care au în piept o inimă română, pentru cei pe care îi iubeşte şi îl iubesc. 


Versurile lui Grigore Vieru dedicate lui Paul sunt şi vor rămâne trăiri peste care nu se va aşterne niciodată uitarea. Cele două lacrimi gemene, Fuego şi Grigore Vieru s-au unit în „Lacrima trofeu” pe care Asociaţia Culturală „Regal D’ Art” i-a oferit-o artistului în această seară magică alături de cartea „Testament pentru Fuego”, în care au fost adunate poeziile dedicate artistului de către poet. 


Există Fuego, există muzica românească, există colaboratorii lui Fuego, cei care împreună cu el aduc melodiile pe care le interpretează la urechea şi în gândul spectatoriilor săi, ascultătorilor săi, a fanilor săi. 


Cântecul lui Fuego ne destramă în culori egale cu veşnicia. 


Să cânţi pe viu, ore în şir, să cânţi în limba noastră românească este ceva ce nu se poate descrie în cuvinte, este ceva ce doar se poate simţi. Şi cine altul decât artistul sufletelor noastre, Fuego, o poate face, pentru că are Fuego o căldură aparte în glas, o căldura ce te îndeamnă la confesiune, prietenie. Deopotrivă, în cântec ca şi la radio sau la televiziune, interpretul sufletelor noastre va fi mereu ”semănător de stele / Sub plugul de argint al Ursei Mari/În brazda cerului să înalţ castele/Un Paradis de trandafiri solari”(Visul meu - R.E.Lupu).  


Seara de 16 noiembrie, petrecută alături de Paul Ciprian Surugiu - Fuego la Sala Palatului din Bucureşti a fost un regal de muzică şi poezie, o încântare scânteietoare, ceea ce nu poate fi descris decât la superlativ. 


Îţi mulţumim Fuego că exişti! Multă sănătate, multe bucurii de ordin spiritual şi artistic, şi ajutor de la Cel de Sus, astfel ca, în anul care vine, să fii din nou alături de spectatorii tăi din Bucureşti, aşa cum ai promis la sfârşitul acestui minunat concert. 

Sursa: Rodica Elena Lupu
Share this article :
 
FUEGO - NOUTATI - FAN CLUB FUEGO ROMANIA - Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FUEGO - "Familia Favorit" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger